Musa Has


Zor Seçim

31 Mart Seçimleri hem iktidar hem de muhalefet açısından kritik bir seçim olduğu herkesçe malum.


31 Mart Seçimleri hem iktidar hem de muhalefet açısından kritik bir seçim olduğu herkesçe malum. Çünkü bu seçimler, yeni hükümet sisteminin devamı konusunda da önem arz etmektedir. İktidar Partisinin son günlerdeki ekonomik sıkıntılar yüzünden vatandaş tarafından bir tepki ile karşılaşacağı gerçeğini göz önünde bulundurursak, ciddi bir oy kaybı yaşayabileceği siyasi analizciler tarafından dile getiriliyor. Buna karşın muhalefetin ciddi alternatifler sunmaması da iktidar partisinin şansı olarak görülüyor.

Gelelim siyasi ittifaklara: Bu ittifakların ne derece partilere katkısı olacağını 31 Mart´ta göreceğiz. Benim sokaktaki yaptığım gözlemlere göre bu ittifaklar tabanda çok ciddi bir karşılık görecek diye düşünmüyorum. Çünkü vatandaşların tepede alınan kararlara karşı, alttaki seçmenler daha mantıklı değerlendirmede bulunarak oylarını kullanacaklardır.

Pek tabiki bu bir yerel seçim olduğu için de aday faktörü de devreye girmektedir. Bu yüzden partiler ciddi düşünerek en çok oy alabilecek adayları tercih noktasında bir çalışma yapsalar da, bazı bölgelerde aday itirazları yaşandı.  Artık adaylar açıklandı ve halkın önüne kondu. Şimdi iş vatandaşın kabulüne kaldı.

Ben bu seçimlerin zor hem de çok zor ve çetin geçeceği kanaatimdeyim. Çok ciddi çekişmeli geçecek il ve ilçeler var. Hatta kazanların kıl payı kazanacakları yerler de azımsanmayacak kadar çoktur. Vatandaşı ikna edebilen, az hata yapan ve ciddi projeler ile vatandaşın karşısına geçenler bence daha şanlı bir duruma gireceklerdir. Haydi hayırlısı bakalım. Umalım huzurlu bir seçim geçiririz.