Muhammed Yaka


Dinlensin

Canipleri sessiz ve sedasız birleştiren Marmaray, haftasonu itibariyle muvakkaten Üsküdar istasyonunu kapatıyor.


Canipleri sessiz ve sedasız birleştiren Marmaray, haftasonu itibariyle muvakkaten Üsküdar istasyonunu kapatıyor. Gebze hattının açılması için tecrübe sürüşlerinin devam ettiğini ve bu sebeple istasyonun kapandığını haber aldık.

Marmaray? Bizi salıncak gibi Maltepe-Kadıköy arasında sallayıp gönlümüzü eden metrodan hemen sonra uzatılan bir elma şekeriydi? Avrupa yakasına geçmek için kullandığımız Marmaray kısa bir süre yok. Yolcuları biraz üzgün ki Ayrılık Çeşmesi-Üsküdar arasında telafi kumaşları dokuyan otobüslerde şamatalar eksik değil. Demirden raylara kakül bağlayan İstanbulluların, havadan şişme lastik arabalarına şimdilik kafaları yatmamış gözüküyor.

Aziz İstanbul´un sakinlerine şöyle diyeceğim: Vız-vız? Git ve gel. Hayatını demir bir beşikte med-cezir insiyakına bağlamış öksüz Marmaray! Biraz da bu dinlensin. Bakın haftasonu geldi, hepimiz istirahat halindeyiz. Marmaray´da birkaç hafta pijamalarını giysin, Mahmut Paşa terliklerini ayağına geçirsin ve dinlensin. Sırtında demirden kulunçlar peyda olmuştur, uzunca yatsın, dinlensin.

Yine gel olur mu Marmaray?

 

Muhammed Yaka