Musa Has


CİMER'İ CİMER'E ŞİKAYET EDİYORUM 

Cimer ne işe yarıyor ve bugüne kadar hangi sorunları çözdü ve hangi vatandaşın derdine derman oldu?


CİMER'İ CİMER'E ŞİKAYET EDİYORUM           

Cimer ne işe yarıyor ve bugüne kadar hangi sorunları çözdü ve hangi vatandaşın derdine derman oldu? Bir TC vatandaşı olarak bunu bilme hakkımın olduğunu düşünmekle birlikte, bir basın mensubu olarak da Anayasa'nın bana vermiş olduğu sınırlar dahilinde kamu adına da öğrenmek istiyorum ve bunu belge ve dokümanları ile kamuoyuna açıklamalarını bekliyorum.                               

Hani halk arasında bir tabir vardır. 'kediye ciğer ve kurda kuzu teslim edilmez' gibi. Bana öyle geliyor ki, Cimer'e yapılan şikayetleri Cimer kendisi bizzat çözüme kavuşturma yerine, yine şikayete  konu olan kuruma havale edip onlarda kılıfına uydurup konuyu örtbas etme yoluna gidiliyor gibi düşünüyorum. Ne yazık ki bu kanaat bende oluştu.                          

Bununla ilgili onlarca vatandaştan aynı şikayeti aldım. En bariz örneği de benim. Cimer'e bir hukuksuzlugu dile getiren belgeleri ile bir dilekçe sundum. Fakat aylar geçmesine rağmen hiçbir dönüş olmadı. Çünkü benim şikayet konum olan kuruma benim dilekçemi yönlendirdiler ve onlar da usulüne uygun belki bir cevap yazdílarsa bilmiyorum, ki buna da pek inancım da yok. Eger böyle bir cevap yazdílarsa beni bilgilendirmeleri icap ederdi. Aylar geçmesine rağmen bana olumlu yada olumsuz bir cevap gelmedi. Aynen Çekmeköy belediyesine yazdığım dilekçenin iki defa hasır altı edilmesi gibi. Eğer Cimer benim dilekçemi hukuksuz ve haksız iş yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memurları ile haksızı ve hırsızı koruma altına alan Çekmeköy belediyesine havale ettiler ise, elbette benim sorun çözülmediği gibi başka vatandaşların sorunları da çözülmez.           

Bence Cimer vatandaşın gazını alma dışında ne işe yaradığını ve hangi sorunlara çözüm getirdiğini kamuoyuna açıklasa da bizde rahat bir nefes alsak.                                           

Bence vatandaşın derdi ile elinden geldiği kadar ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu Cimer'in başında bulunan zevatı bir hesaba çekmesi gerekir ve zatını da vatandaşlar tarafından suizandan kurtarmasını hassaten Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz.