Musa Has


Başımıza Taş Yağacak

Bizim çocukluğumuzda büyüklerimiz toplumda genel bir ahlaki bozulma görüldüğü zaman ‘başımıza taş yağacak’ derlerdi.


Başımıza Taş Yağacak


Bizim çocukluğumuzda büyüklerimiz toplumda genel bir ahlaki bozulma görüldüğü zaman ‘başımıza taş yağacak’ derlerdi. Şimdi biz bu sözün ne kadar manalı bir söz, bu asır ve bu zamanda ne kadar isabetli ve doğru bir tespit olduğunu  görüyoruz ve o taşların yağmasının çok yakın olduğunu da hissediyoruz. Çünkü  zulüm ve ahlaksızlık arşı alaya dayandı.


Neredeyse dünya top yekun yaradana isyan durumuna düşmüş, inkar ve itaatsizlik had safhaya ulaşmış ve zulüm her yerde alenen ve açıkça yapılır hale gelmiş ve bu duruma zaman zaman dünyanın her yerindeki arzın titremeleri bile bu şirazeden çıkmış beşeri uyandırmaya yetmemiş ve hala aynı tas aynı hamam yanlışta ısrar etmeye devam ediyoruz.


Günümüzde ise, son zamanlarda bazı bilim insanları dünya çapında yapılan bazı araştırmalara göre, Güneş yüzeyinde patlamaların meydana geldiğini, bu patlamaların daha da artacağını, Güneş ışığının gittikçe azaldığını ve 2024 yılı başlarında muhtemelen Mart ayında Güneş yüzeyinde büyük patlamalar meydana geleceğini, Güneş yüzeyindeki bu manyetik fırtınanın etkisiyle dünyanın elektriğinin kesileceğini veya bazı parçaların dünyaya çarpacağını söylemeleri ve bu durumun vahametinden bahsetmeleri insanların korkmasına sebep olmuştur.                     
Böyle bir ihtimalin kuvvetle muhtemel olduğunu, bu olay neticesinde kopan parçaların dünyaya çarpacağını veya dünya üzerindeki elektriğin kesileceğini söylemeleri kamuoyunda büyük bir etkiye sebebiyet vermiştir.


Böyle şey olur mu olmaz mı biz kesin bir şey diyemeyiz. Ancak bizim küçükken büyüklerimizden duyduğumuz ‘başımıza taş yağacak’ sözünün şimdi bilim adamları tarafından da tesbiti ve dillendirilmesi, ariflerin kalben ve hissen onlardan önce keşfettikleri bir hakikatin gerçekleşmesinin mümkün olma ihtimalini gözden uzak tutmamak gerekir. Çünkü bu zulüm ve ahlaki çöküntü ilelebet devam etmez. Kâinatın sahibi elbet buna bir dur diyecektir. Artık taş mı yağdırır veya başka bela mı verir bilemem; ama şu bilinmeli ki gafletten erken uyanan ve tövbe edip yanlıştan dönenlerin belki kurtulma ümidi vardır. Rabbim samimi insanlara acısın.