• BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

YENİ YILA SAĞLIKLI GİREBİLMENİN YOLU YILBAŞI SOFRASINDAN GEÇİYOR

YENİ YILA SAĞLIKLI GİREBİLMENİN YOLU YILBAŞI SOFRASINDAN GEÇİYOR

Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kaldı. Yeni yıla sağlıklı girebilmenin püf noktası, dengeli bir yılbaşı sofrasından geçiyor. Yeni yılın ilk dakikalarına mide problemi, baş ağrısı gibi sıkıntılar ile girmek istemiyorsanız davet sofralarınızın içeriği

YENİ YILA SAĞLIKLI GİREBİLMENİN YOLU YILBAŞI SOFRASINDAN GEÇİYOR

SAĞLIKLI YENİ YIL MENÜ TÜYOLARI

Yeni yılı karşılamaya sayılı günler kaldı. Yeni yıla sağlıklı girebilmenin püf noktası, dengeli bir yılbaşı sofrasından geçiyor. Yeni yılın ilk dakikalarına mide problemi, baş ağrısı gibi sıkıntılar ile girmek istemiyorsanız davet sofralarınızın içeriğine dikkat edin.

Sağlıklı yılbaşı menüsü tüyolarını paylaşan Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır İçerenköy Hastanesi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Ayşe Korkmaz, “Sofralarınıza mutlaka yoğurtlu meze ve salata ekleyin, kızartma yerine ızgara tarzı pişirme yöntemini tercih edin. Yılbaşını dışarıda geçirecekseniz ise ortak servislerde porsiyon kontrolünü yapmak için mutlaka yemeğinizi tabağınıza alın” dedi.

Yeni yıl karşılama planlarının yapıldığı şu günlerde, davet sofralarının içeriği de sağlık için büyük önem taşıyor. Gerek bir mekânda gerekse ev ortamında yapılacak bir yılbaşı organizasyonunda, eğlencenin içeriği kadar yapılacak ya da sunulacak olan menü içeriğine de dikkat edilmelidir. Ağır bir yılbaşı yemeği sonrasında oluşabilecek mide problemleri, baş ağrısı, yüksek tansiyon, hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) gibi durumlar ile karşılaşmamak için, yılbaşı günü dengeli bir beslenme programı izlenmelidir. Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır İçerenköy Hastanesi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Ayşe Korkmaz, yılbaşı sofralarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:

  • YILBAŞI SOFRASINA ‘TOK’ OTURUN: Akşam yemeğinde ‘çok çeşit ve bol porsiyon yemek yiyeceğim’ mantığından uzaklaşmak gerekir. Bu düşünce ile kesinlikle gün içerisinde aç kalınmamalı, öğle yemeğinde sebze-salata-yoğurttan oluşan bir menü tercih edilmelidir. Akşam yemek saatine kadar ise öğün sıklığı azaltılmamalı aksine akşamüstü saatlerinde yapılacak iyi bir ara öğün, akşam yemeğinde porsiyon kontrolünün sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bu ara öğünde bir avuç kuruyemiş, tam buğday ekmek ile yapılmış bir tost, 1 bardak süt, kefir, ayran ve meyve gibi gıdalar tercih edilebilir.
  • KIZARTMADAN UZAK DURUN: Yılbaşı gecesi yapılacak yemeklerde yağ miktarını kontrol altında tutmak için, kızartma şeklinde pişirme yöntemi yerine ızgara, fırın, haşlama tarzı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Sofrada mutlaka salata, zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurtlu meze çeşitleri olmasına dikkat edilmeli, yemek sonrasında tatlı olarak ise meyve ya da sütlü tatlı tercih etmeye özen gösterilmelidir.
  • AŞIRI ALKOL TÜKETİMİNDEN UZAK DURUN: Hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişiler yılbaşı akşamında aşırı miktarda alkol tüketmemelidir.
  • TABAĞINIZA YİYECEĞİNİZ KADARINI ALIN: Yılbaşı yemeği dışarıda yenilecekse, gidilecek yere kesinlikle aç karnına gidilmemelidir. Menüde yer alan yemeklerden az yağlı ve sossuz olanlar seçilmelidir. Yemek öncesinde başlangıç olarak az çorba, az yağlı mevsim salata ya da yoğurtlu salatalar tercih edilebilir. Masada, ortaya servis edilen yemeklerde, porsiyon kontrolünü sağlamak için kendi tabağınıza alıp yemek doğru bir tercih olacaktır.
  • ÖDEME KARŞI MAYDANOZ VE YEŞİL ÇAY KÜRÜ: Yılbaşı gecesinin ertesi gününde aşırı alkol alımına bağlı vücutta oluşan ödemin atılması için yapılacak en doğru davranış, bol su ve iki bardak yeşil çay içilmesidir. Yılbaşı ertesinde yapacağınız kahvaltıya mutlaka bol maydanoz, yeşillik ilave edin, bu sizi hem tok tutacak hem de alkol tüketimine bağlı olan ödemi atmanıza yardımcı olacaktır.

ŞEKERSİZ TARÇINLI & ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı süt

- 2 yemek kaşığı şekersiz keçiboynuzu özü

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı zencefil

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 paket kabartma tozu

- Alabildiği kadar tam buğday unu

Yapılışı:
Yumurta çırpılır ve içine süt ilave edilir. Un hariç tüm malzemeler sırasıyla ilave edilir. Un, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenir. Elde edilen hamur, merdane ile ince bir şekilde açılır ve kurabiye kalıpları ile şekil verilir. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinde, 160 derecede 15 dakika pişirilir.



HALK İSTEDİ BAŞKAN YAPTI! SOĞUKPINAR KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI KURULMAYACAK

Siyaset Bilimci Sabri Şenel Gündemi Değerlendirdi

RANTÇILAR KAYBETTİ, ÇEKMEKÖY’ÜN ÇOCUKLARI KAZANDI

BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYE’DE 11 KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ