• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Vahşi Hayvanların Şehre İnmemesi İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Vahşi Hayvanların Şehre İnmemesi İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Beyşehir´de, vahşi hayvanların dağlık alanlardan yerleşim merkezlerine inmemesi için doğanın muhtelif alanlarına yiyecek bırakılırken, çalışmalara Beyşehir Belediyesi de destek verdi.

Beyşehir´de, vahşi hayvanların dağlık alanlardan yerleşim merkezlerine inmemesi için doğanın muhtelif alanlarına yiyecek bırakılırken, çalışmalara Beyşehir Belediyesi de destek verdi.

Kar yağışı yönünden son 50 yılın en bereketli kış mevsimini yaşayan Beyşehir ilçesinde, vahşi yaban hayvanlarının yerleşim merkezlerine inmesinin önüne geçebilmek için doğanın muhtelif alanlarına gıda maddeleri ve yiyecek takviyesi yapıldı.

Beyşehir Kaymakamlığı´nın önderliğinde, Beyşehir İlçe Belediyesi, Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü´ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum ve yardım kuruluşlarının da verdiği katkı ve destek neticesinde yürütülen etkinlik çerçevesinde, Beyşehir Üstünler mevkiinde yaklaşık 1 metrenin üzerinde karla kaplı doğanın muhtelif noktalarına parça tavuk eti, sakatat, ekmek, marul ve yeşillik, buğday, yem gibi değişik gıda maddeleri ve yiyecekler bırakıldı.

Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir´in 67 mahallesinin her karesinin de kar yağışıyla birlikte beyaz örtü altında kaldığını belirterek, doğada ise yaşam süren yabani hayvanların ve kanatlıların insanoğlu gibi yiyecek arayışına girdiğine dikkat çekti. Dağda yiyecek bulamayan yaban hayvanlarının yerleşim merkezlerine inmek durumunda olduğuna vurgu yapan Özaltun, "Dolayısıyla Kaymakamlığımızın önderliğinde yürütülen bu faaliyete Belediye olarak bizler de destek veriyoruz. İşte bugün onlara çeşitli gıda maddeleri ve yiyecek bıraktık. Yaban hayvanlarının yaşamını idame ettirmesi için de çok önemli bir etkinlik olduğuna inanıyoruz." dedi.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner de düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler verirken, ağır kış şartlarının yaşandığı bu mevsimde yaban hayatına da destek verilerek yardımcı olmak gerektiğini belirterek, "Bizim Beyşehirli vatandaşlarımızdan da ricamız; evlerinde kullanmadıkları fazla yiyecek ve gıda maddelerini milli parklar şefliğimize teslim etmeleridir. Çünkü, onların bu gıdaları doğanın muhtelif alanlarına bırakacak imkan ve araçları var. Özellikle doğada yaşam mücadelesi veren vahşi hayvanların şehir merkezine, yerleşimlere inmemesi için insanlarımızın bu katkı ve desteği çok önemli. Çünkü, yaban domuzu, kurt ve tilki gibi doğadaki vahşi hayvanları eğer yine doğada tutabilirsek, şehir merkezlerine inmezler.Organizasyonda emeği geçen tüm kurumlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Murat Sezen, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Salih Gül, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, Kızılay, doğa dernekleri ve odalardan oluşan STK kuruluşları ve sendikaların temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri de katıldı.

 



MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ