• BIST 100

    15781,43%-0,17
  • DOLAR

    44,46% 0,11
  • EURO

    51,16% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6480,42% 0,98
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde musiki ziyafetine yoğun ilgi

Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde musiki ziyafetine yoğun ilgi

Üsküdar Belediyesi, Klasik Türk Müziği ve Boğaz tutkunları için Valide Sultan Gemisi’nde ‘Boğaziçi Mehtapları’ konseri düzenledi. İlk kez gerçekleştirilen konsere ilgi büyüktü. Binlerce Üsküdarlı ücretsiz düzenlenen etkinliğe katılmak için konserden saa

Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde musiki ziyafetine yoğun ilgi

Üsküdar Belediyesi, Klasik Türk Müziği ve Boğaz tutkunları için Valide Sultan Gemisi’nde ‘Boğaziçi Mehtapları’ konseri düzenledi. İlk kez gerçekleştirilen konsere ilgi büyüktü. Binlerce Üsküdarlı ücretsiz düzenlenen etkinliğe katılmak için konserden saatler önce uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda görevli hanendeler; Aybige Demir Okan, Hüseyin Kıyak; sazendeler Mahinur Özüstün ( Kemençe), Serap Çağlayan ( Kanun), Volkan Ertem ( Viyolonsel), Özata Ayan ( Tanbur) yaklaşık iki saat süren konserde Üsküdarlılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Konserde Türk sanat müziğinin büyük ustası ve bestecisi Hammamizade İsmail Dede Efendi ve Münir Nurettin Selçuk’un eserlerine Boğaz’ın muhteşem manzarası eşlik etti.
Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Boğaz’ın sularını, İstanbul’un ışıklarını Dede Efendi’nin, Münir Nurettin Selçuk’un notalarıyla buluşturduklarını için büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Hilmi Türkmen ‘’Boğaziçi Mehtapları, Osmanlı dönemine özgü bir İstanbul eğlencesidir. Başta Boğaziçi sakinleri olmak üzere İstanbul’un uzak, yakın semtlerinden insanlar bu mehtaplı gecelerde teknelerde Boğaz’ın sularına açılır ve musikimizin o büyük şarkılarını dinlerdi. İstanbul’u yaşayan ve İstanbul’u anlatan birkaç büyük yazarımızdan biri olan ve soyadını Rumelihisarı’ndan almış olan Abdülhak Şinasi Hisar, ‘Boğaziçi Mehtapları’ eserinde bu geceleri yoğun bir şekilde anlatır. Biz de bu geceleri yeniden hatırlamak ve yaşamak için yazarın bu kitabını rehber edindik. Valide Sultan Gemisi’nin bize sunduğu imkan sayesinde İstanbullular için bu geleneği yeniden canlandırdık’’ diye konuştu.


‘Boğaziçi Mehtapları’ konserleri eylül ayı boyunca devam edecek.



İstanbul Sivaslılar Derneği Tarafından Düzenlenen Etkinlik Sivaslıları Buluşturd

İstanbul Valisi Gül Çekmeköy'de Anlamlı Bir Ziyarette Bulundu

Başkan Feyzullah Torlak Tokat Erbaalılar Günü'ne Katıldı

Başkan Fatih Sırmacı Aydınlar Mahallesi'nde Ziyaretlerde Bulundu

SAADET PARTİSİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK'TAN “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK” BASIN AÇIKLAMASI

27 Mart Dünya Tiyatro Günü Üsküdar'da Coşkuyla Kutlandı

ORMAN HAFTASI’NDA ÜMRANİYE’DE ANLAMLI ETKİNLİK: ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER TOHUM EKTİ

Meclis Üyesi Turgut Genç'ten Gazetecilere Dostluk Yemeği

Üsküdar Zeynep Kamil'de Başkan Sarıcaoğlu Fırtınası

Başkan Makıroğlu'dan Sorunları Tespit ve Çözüm Odaklı Toplantı

Çekmeköy'de 22 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Esat Kalay'dan Sağlık Kuruluşlarına Ziyaretler Devam Ediyor

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Başkan Çetinkaya Teşkilatın Kadınlar Kolu İle Bir Araya Geldi

ÜMRANİYE’DE MODERN SPOR TESİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ÜMRANİYE’DE AİLE İÇİ İLETİŞİM ÜZERİNE ANLAMLI SÖYLEŞİ

Ercan Kapıcıoğlu'ndan Bayrak Duyarlılığı

ÜMRANİYE’DE YAĞMUR SUYU KANALLARI TEMİZLENİYOR

Başkan Torlak'tan ‘Sarıgazi Sosyal Cafe’ Eleştirisi

Başkan Fikret Güleç'ten İsrail Zulmüne Lanet

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Önemli Seminer