• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ümraniye Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Gıda

Ümraniye Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Gıda

Ümraniye Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde bir ilke imza atarak, Ümraniye’de ve komşu ilçelerde bulunan çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıda dağıtımı gerçekleştirdi.

Ümraniye Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Glutensiz Gıda

Ümraniye Belediyesi koronavirüs salgını sürecinde bir ilke imza atarak, Ümraniye’de ve komşu ilçelerde bulunan çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Belediyeden talepte bulunan çok sayıda vatandaşa, içerisinde 20 çeşit glutensiz ürünün bulunduğu gıda kolisi  teslim edildi.

Ümraniye Belediyesi İstanbul’un Anadolu yakasında önemli bir çalışmaya imza attı. Koronavirüs salgını nedeniyle ilk vakanın açıklandığı günden bu yana 24 bin 693 kişiye erzak kolisi dağıtımı yapan Ümraniye Belediyesi, bu süreçte çölyak hastalarını da unutmadı. Başta Ümraniye olmak üzere komşu ilçelerde yaşayan çölyak hastası vatandaşların glutensiz gıda ihtiyacına cevap veren Ümraniye Belediyesi, gıda kolilerini vatandaşların kapılarına kadar götürerek teslim etti.

Yapılan uygulamadan memnun kalan çölyak hastası Zeki Ertik, “Ben internetten öğrendim ve başvuru yaptım. Glutensiz ürün kullandığım için bu aralar sıkıntılıyız, evdeyiz. Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nde gıda mühendisi olarak görev yapan Sema Kurnaz, “Bu hastalık bir yaşından itibaren vücudumuza gluten almamızla birlikte ortaya çıkmaktadır. Bu genetik bir hastalıktır. Çölyak hastalığı kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi mevcuttur. Bu hastalıkla vücudumuza glutenli besinleri almayarak bu hastalığın etkilerinden kurtulmuş oluruz” şeklinde konuştu.

Glutenli besinlerle ilgili bilgi veren Gıda Mühendisi Sema Kurnaz, “Gluten, arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi besinlerde bulunmaktadır ve bu besinlerden üretilen irmik, makarna, kek, börek gibi ürünlerde gluten bulunmaktadır. Glutensiz tüketebileceğimiz besinler nelerdir peki. Bunlar da soya, patates ve mısırı rahatlıkla çölyak hastaları tüketebilirler.

Vatandaşlara verilen bu kolilerde reçel var, çölyak hastalarının tüketebileceği. Un ve ekmek gibi ürünlerimiz bulunmaktadır. Ümraniye Belediyesi olarak çölyak hastalarına ve glutensiz ürün tüketmek isteyen vatandaşlarımıza bu kolileri veriyoruz” diye konuştu.



İstanbul Kızılay Merkez Şubesi'ne 2 Ödül Birden

TÜRK KIZILAY’IN İYİLİK GEMİSİ YARDIMLARI GAZZE’DE SICAK YEMEK DAĞITIMI GÜNLÜK 35 BİNE YÜKSELDİ

ÜMRANİYE’DE GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: BİR BAŞKA BURGER AÇILDI

ÜMRANİYE’DE DAYANIŞMANIN SICAKLIĞI: HER GÜN İKİ ÖĞÜN YEMEK HİZMETİ

Başkan Orhan Çerkez Cemevi'nde Kütüphane Açtı

ÜMRANİYE’DE TOPRAK SANATLA BULUŞUYOR

ÜMRANİYELİ GENÇLER HAVACILIKLA BULUŞTU: KARİYER YOLCULUKLARINA YENİ BİR UFUK

SOSYAL HAYATA KATILIMI GÜÇLENDİREN YENİ BİR YAŞAM ALANI: ASUDE ENGELSİZ YAŞAM KAFE HİZMETTE

SIFIR ATIK EĞİTİMİ İLE ÜMRANİYE’DE ÇEVRE BİLİNCİ GÜÇLENİYOR

ÜMRANİYE’DE AHŞAP BASKI EĞİTİMLERİ 6 YILDIR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AK Parti Çekmeköy'den ‘Durmak Yok Yola Devam’ Mesajı

Şaban Sert ve Ekrem Karaçöl Reşadiye ve Hüseyinli'de Saha Çalışması Yaptı

Yeşilay'ın Yedam Hizmeti Takdir Topluyor

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan Geniş Çaplı Saha Çalışması

Güyad Başkanı Tahsin Söğüt'ten Basın Açıklaması

Ormancı'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret

Çekmeköy Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri İle Takdir Topluyor

Yılmaz Sezgin'den Kızılay Genel Merkezi’ne Ziyaret

Kaymakam Çelik'ten Yeşilay'a Ziyaret

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Heyetinden Yeşilay'a Ziyaret

Başkan Çerkez Çocuk Gündüz Bakımevi Projesini Yerinde Denetledi