• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,45% 0,11
  • GRAM ALTIN

    6770,02% -2,01
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

TUZLA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARINA KAYBOLMA İHTİMALİNE KARŞI SEVGİ İZİ DÖVMESİ YAPILDI

TUZLA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARINA KAYBOLMA İHTİMALİNE KARŞI SEVGİ İZİ DÖVMESİ YAPILDI

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yapılan takipleri yapılan dezavantajlı çocuklara ve yetişkinlere, kaybolmaları halinde bulunabilmeleri ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için bileklerine sevgi izi dövmesi yapıldı.

TUZLA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARINA KAYBOLMA İHTİMALİNE KARŞI SEVGİ İZİ DÖVMESİ YAPILDI

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yapılan takipleri yapılan dezavantajlı çocuklara ve yetişkinlere, kaybolmaları halinde bulunabilmeleri ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için bileklerine sevgi izi dövmesi yapıldı. Proje kapsamında özel çocukların kollarına 5 haneli bir numara işleniyor ve özel çocuğun aile bilgileri de sisteme kaydediliyor. Özel çocuğun kaybolması durumunda, koluna işli dövmeden ailesine ve kendisine ulaşılabiliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı, özel çocukları yalnız bırakmayarak yanlarında oldular.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın sokak sokak, kapı kapı gezen 5 bin kadın kent gönüllüsü tespitleri ile Tuzla’da yaşayan tüm dezavantajlı çocuklar ve yetişkinlerin ihtiyaçları yıl boyunca takip edilerek gideriliyor. Dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçları giderilirken kaybolmaları halinde kolay bulunabilmeleri için de özel bir uygulama yapılıyor. Bu kapsamda üçüncüsü düzenlenen programda dezavantajlı çocuklara ve yetişkinlerin bileklerine sevgi izi dövmesi yapıldı. Proje kapsamında özel çocukların kollarına 5 haneli bir numara işleniyor ve özel çocuğun aile bilgileri de sisteme kaydediliyor. Özel çocuğun kaybolması durumunda, koluna işli dövmeden ailesine ve kendisine ulaşılabiliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı, özel çocukları yalnız bırakmayarak yanlarında oldular. Özel çocuklarda karşısında gördükleri Başkan Yazıcı’ya sarılarak mutluluklarını yaşadılar.

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN ANNE VE BABALARININ YÜKLERİNİ PAYLAŞARAK AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Sevgi izi programımızın üçüncüsünü yapıyoruz. Bugüne kadar 100 çocuğa sevgi izi dövmesi yaptık. Onların başına gelebilecek herhangi bir olağanüstü durumda, emniyet güçleri ile birlikte bulabileceğimiz, ailelerin stres veya sıkıntı yaşamadan, onlara ulaşabilecekleri bir iz yapıyoruz. Bu programla birlikte biz Gönül Elleri Çarşısı’nda 100’ e yakın çocuğumuza bu şekilde ulaşmış oluyorlar. 5 bin Kadın Kent Gönüllüsü ile beraber, Özel Çocuklar Komisyonu’ndaki gönüllü hanımefendilere teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ile birlikte yaşamlarını süren, onlardan hiçbir şeyini esirgemeyen, onlarla birlikte yaşayan annelere ve babalara Allah yardım etsin. Biz de onlarla birlikte bu sevgiyi, onların çocuklarını onlarla birlikte büyütmeye ve paylaşarak yüklerini azaltmaya çalışıyoruz. Bu sevgi izi projesine ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUKLARI KADAR GÜVENLİKLERİ DE ÇOK ÖNEMLİ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Gönül Elleri Çarşısı’nın kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı,” Biz Gönül Elleri Çarşısı olarak ailelerimizin yüklerini hafifletmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Onları mutlu etmek, eğitmek ve güvenliklerini sağlamak adına bir takım projeler geliştiriyoruz. Bu proje de onlardan bir tanesi. Mutlulukları kadar güvenlikleri de çok önemli” dedi.



AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Ramazan Ayı Çalışma Programı İçin Toplandı

Başkan Sarıcaoğlu Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Barış Arslan'dan Üniversiteli Gençlerle Çekmeköy Üzerine Sohbet

AK Parti Çekmeköy Ramazan Mesaisine Erken Başladı

Çekimder'den Kaymakam Çelik'e Ziyaret

Başkan Orhan Çerkez Zeynep Bozkurt'u Ağırladı

Çekmeköy Belediyesi'nden Psikolojik Danışmanlık Merkezleri Hizmet Sunmaya Başladı

Çekmeköy Saadet Partisi'den Yeşilay'a Ziyaret

ÇEKMEKÖY’E İKİ YENİ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Çekmeköy Belediyesi'nden Berat Gecesi'nde Vatandaşlara Kandil Simidi İkram Edildi

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Berat Gecesi'nde Camilerde lokum ve imsakiye Dağıttı

Ersoy Özbek Kan Bağışına Katılanlara Teşekkür Etti

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Ramazan'ı Erken Karşıladı

Esat Kalay Yeşilay Çekmeköy Şubesi'ni Ziyaret Etti

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ, MAHALLE MUHTARLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ’DEN HAMİDİYE MAHALLESİ ESNAFINA ZİYARET

Ümraniye Belediyesi Kent Konseyi'nden Bilgilendirme Toplantısı

Gürsel Tekin'den Yusuf Polat'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Çekmeköy AK Parti'den Bağımlılık Semineri

Ormancı, Şehit Fatih Mehmethan'ı Unutmadı

Üsküdar Misiad'dan Ahilik Bilgindirme Toplantısı