• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,08% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2297,50% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

TUZLA’DA METAVERSE DENEYİM ALANI AÇILDI

TUZLA’DA METAVERSE DENEYİM ALANI AÇILDI

Tuzla Belediyesi, Türkiye’nin en fonksiyonel parklarından biri olan ve kendi elektriğini kendisi üreten doğa dostu Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’na yeni bir fonksiyon ekleyerek Metaverse Deneyim Alanı’nı açtı.

TUZLA’DA METAVERSE DENEYİM ALANI AÇILDI

Tuzla Belediyesi, Türkiye’nin en fonksiyonel parklarından biri olan ve kendi elektriğini kendisi üreten doğa dostu Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’na yeni bir fonksiyon ekleyerek Metaverse Deneyim Alanı’nı açtı. Alan içerisinde sanal gerçeklik gözlüğü ile sanal evreni deneyimleme fırsatı ücretsiz olarak sunuluyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Tuzlalı öğrenciler ile birlikte Metaverse Deneyim Alanı’nı ziyaret etti ve sanal evrende oyun oynadı.

Türkiye’nin en fonksiyonel parklarından biri olan ve kendi elektriğini kendisi üreten doğa dostu Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’na yeni bir fonksiyon eklendi. Türkiye’de KOSGEB ve yerel yönetimler iş birliğinde bir ilk olan Tuzla Belediyesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin yanına ‘Metaverse Deneyim Alanı’ açıldı. Alan içerisinde sanal gerçeklik gözlüğü ile sanal evreni deneyimleme fırsatı ücretsiz olarak sunuluyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Tuzlalı öğrenciler ile birlikte Metaverse Deneyim Alanı’nı ziyaret etti ve sanal evrende oyun oynadı. Ayrıca Başkan Yazıcı, öğrencileri TEKMER’i anlatarak, fikri olanları merkeze davet etti.

“MELEK YATIRIMCI BULUNCAYA KADAR DESTEKLERİNİZİ ALABİLİYORSUNUZ”

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Türkiye’de 18 tane Teknoloji Geliştirme Merkezi var. Bu 18 taneden bir tanesi burası. Buradaki ‘benim fikrim var’ diyen gençler, bir TEKNOPARK’ın hemen hemen yüzde 95’ine sahip olan Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde hemen kuluçka sürecine giriyor. Kuluçka sürecinde fikrini geliştiriyor. Yatırım yapıyor, burada yerler alıyor ve fikrini burada geliştirerek kendi start-up’unu kuruyor. Kurmuş olduğu start-up ile KOSGEB destekleri, bizim desteklerimiz ve hatta kuluçka sonrası desteklerimiz ile burada geliştirilen fikirlerle çok rahat melek yatırımcı buluncaya kadar desteklerinizi alabiliyorsunuz. Bu konulardaki bütün imkanlarımızı kullanabiliyorsunuz” dedi.

“ŞELALE PARK BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE İÇ İÇE OLACAĞINIZ BİR ALAN”

Başkan Yazıcı,” Şu anda bizim burada birçok start-upımız oluştu. Bu start-uplarımız çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Hatta bunlardan bir tanesine Avrupa’dan çok büyük rakamlarla teklifler de geldi. Buradaki ortak çalışma alanlarındaki imkanları herkes kullanabiliyor. İçerisinde bulunduğumuz Şelale Park içerisinde buz pateni var. Bowling var. Planetaryum var. Planetaryumun üzerinde aslında bir rasathanemiz var. Burada kutuplara giden Burcu Özsoy hanımefendinin Kutup Evi var. Şelale Park, Bilim Sanat Merkezi ile havuzlarıyla, kartingi ile muhteşem zaman geçireceğiz bir yer. Aynı zamanda bilim ve teknoloji ile iç içe olacağınız bir alan. Ben buraya sizleri her zaman beklerim. Burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Belediye Başkanı olarak gençlerimiz nasıl başarılı olacaksa o yönde imkanlarımızı seferber etmek isteriz” dedi. 
 



ÇEKMEKÖY TABİAT OKULU ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

HEKİMBAŞI'NDA YENİ EVLERİNİ GÖREN KADINLAR:EVLERİMİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Tuzla’da Kurum’a yoğun ilgi

Tuzla’da iftar çadırı geleneği bu yıl da devam ediyor

ÇEKMEKÖY’ÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER

Yalçınkaya Ailesi'nden Geleneksel İftara Yoğun Katılım

Sivas Vadi Federasyonu İftarına Yoğun Katılım

BİNLERCE KİŞİ ÜMRANİYE'DEKİ DEV ETKİNLİK ÇADIRI'NDA BULUŞUYOR

Ümraniye Belediyesi tarafından Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Birlik Dayanışma ve Dostluk iftarı düzenlendi.

Dadaşlardan Başkan Yazıcı’ya sürpriz: Konfeti ve sloganlarla karşılandı

Başkan Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Sancaktepe Kaymakamlığı'dan Yetim ve Öksüz çocuklara Özel İftar

Tuzla’da geleneksel yetimler iftarı yine gönülleri ısıttı

Tuzla'da gençlere müjde: Genç Kart'ın 13. yılına özel çekiliş heyecanı

ÇEKMEKÖY NECATİ ALKAN SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ YENİLENDİ

GENÇLER SORDU BAŞKAN POYRAZ CEVAPLADI

Bir İnsan Bir Fikir Derneği Şehitler İçin İftar Programı Düzenledi

Dilaver Koç'un Annesi Hakka Uğurlandı

CHP Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Adayları Soner Çiçekli ve Azîz Fidan İftarında İzdiham Oluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tuzla’da Bingöl hemşehri buluşmasına katıldı

ÜMRANİYE DEVA İftar Programı Düzenledi