• BIST 100

    17928,05%1,41
  • DOLAR

    46,97% 0,17
  • EURO

    53,65% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6194,80% -0,36
  • Ç. ALTIN

    9887,48% -0,72

TÜRKİYE’DEN EN ÇOK IRAKLI VATANDAŞLAR KONUT ALDI

TÜRKİYE’DEN EN ÇOK IRAKLI VATANDAŞLAR KONUT ALDI

Türkiye genelinde 2019 yılında konut satışları bir önceki yıla azalış gösterirken, 1 milyon 348 bin 729 adet konutun el değiştirdiği görüldü.

TÜRKİYE’DEN EN ÇOK IRAKLI VATANDAŞLAR KONUT ALDI

Türkiye genelinde 2019 yılında konut satışları bir önceki yıla azalış gösterirken, 1 milyon 348 bin 729 adet konutun el değiştirdiği görüldü. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışının da Irak vatandaşlarına yapıldığı kaydedildi. Böylelikle Irak vatandaşlarının geçen yıl 7 bin 596 konut satın aldığı saptandı.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, konut satış oranları ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’indijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl içerisinde konutlarla alakalı basına 91 bin 935 haber yansıdığı tespit edildi. Sadece konut satışı ile alakalı haber adetleri incelendiğinde ise haber sayısının 12 bin 160 adete düştüğü kaydedildi. Haberler içeriklerine göre analiz edildiğinde, kentsel dönüşüm haberlerinin ön planda olduğu görüldü. Özellikle geçtiğimiz yıl, Eylül ayında, İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında haber çıkışlarında artış olduğu tespit edildi.

YABANCILARA SATILAN KONUT SAYISI 45 BİN 483 OLDU

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2019 yılında konut satışları bir önceki yıla azalış gösterdiği kaydedildi. Böylelikle geçen yıl 1 milyon 348 bin 729 adet konutun el değiştirdiği görülürken, yabancılara satılan konut sayısı 45 bin 483 olarak kayıtlara geçti. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışının da Irak vatandaşlarına yapıldığı kaydedilirken, Irak vatandaşlarının geçen yıl 7 bin 596 konut satın aldığı saptandı. İkinci sırada 5 bin 423 konut ile İran yer alırken, üçüncü sıraya 2 bin 893 konut ile Rusya yerleşti.



Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Taşkın'dan 15 Temmuz Mesajı

MECLİS ÜYESİ CEMİL ÖZDEMİR: “ÇEKMEKÖY’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK, ZAMLA DEĞİL ADALETLE OLUR”

MAHALLEMDE ŞENLİK VAR BAŞLADI

ÇEKMEKÖY’DE MUHARREM AYININ BEREKETİ MAHALLELERE TAŞINDI

SREBRENİTSA’NIN ACISI BELGESELLE BİR KEZ DAHA HAFIZALARA KAZINDI

Çekmeköy Belediyesi'nden Çoçuklara Masal Dinletisi

Asiad'dan Uluslararası Atılım

ÇEKMEKÖY'ÜN İKİNCİ EMEKLİ KÜLTÜREVİ KAPILARINI AÇTI

BALKAN TARIH VE KÜLTÜRÜNÜ KAYIT ALTINA ALACAK “BALKAN ANSIKLOPEDİSİ” PROJESİ HAYATA GEÇIYOR

Ayyıldız Derneği'nden Kadınlara Özel Atölye Çalışması

Başkan Çetinkaya Üye Buluşmalarına Devam Ediyor

AK Parti Çekmeköy Ailesi Piknikte Buluştu

Ekşi ve Karaçöl'den Ömerli Koçullu ve Hüseyinli Mesaisi

ÇEKMEKÖY AK PARTİ PİKNİK PROGRAMI DÜZENLİYOR

ÜMRANİYE’DE YENİ BİR NEFES: ANADOLU MİLLET BAHÇESİ

Başkan Nazif Kartal'dan Teşekkür Mesajı

Alemdağ Mahallesi’nde 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Ayyıldız Derneği'nden Şavaşın Gölgesindeki Çoçuklar İçin Yardım Kampanyası

Başkan Nezih Mert'ten Hukuk Mücadelesi İle İlgili Açıklama

Sabri Şenel Maden Politikaları İçin Yeni Bir Açıklama Yaptı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı Vatandaşlarla Sohbet Etti