• BIST 100

    11721,72%-2,89
  • DOLAR

    49,48% 0,10
  • EURO

    55,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6632,39% -0,03
  • Ç. ALTIN

    10617,10% 0,90

TÜRKİYE´DE BAŞLICA ÖLÜM SEBEPLERİ BELLİ OLDU

TÜRKİYE´DE BAŞLICA ÖLÜM SEBEPLERİ BELLİ OLDU

Yapılan son araştırmaya göre Türkiye´de başlıca ölüm sebepleri belli olurken, dolaşım sistemi hastalıklarının en çok can alan nedenler arasında ilk sırada yer aldığı görüldü.

TÜRKİYE´DE BAŞLICA ÖLÜM SEBEPLERİ BELLİ OLDU

Yapılan son araştırmaya göre Türkiye´de başlıca ölüm sebepleri belli olurken, dolaşım sistemi hastalıklarının en çok can alan nedenler arasında ilk sırada yer aldığı görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Türkiye´de ölüm sebeplerine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´de en ölümcül hastalık yüzde 38,4´lük bir oranla dolaşım sistemi hastalıkları olarak gözlemlendi. Raporda başlıca 6 ölüm sebebi ele alınırken, insanların canlarına kasteden diğer nedenler sırasıyla iyi ve kötü huylu tümörler (yüzde 19,7) solunum sistemi rahatsızlıkları (yüzde 12,5), sinir ve duyu organları rahatsızlıkları (yüzde 4,9), beslenme ve metabolizma rahatsızlıkları (yüzde 4,8) dış yaralanmalar ve zehirlenmeler (yüzde 4,4) olarak analiz edildi. Araştırmada oran olarak düşük olan ölümcül nedenler ise ?diğer? başlığı altında 15,2 olarak verildi.

PRNet ve Ajans Press´in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılından bugüne ölüm başlığı altında 145 bin 41 haber yansıması tespit edilirken,kanser ve trafik kazaları sebebi ile hayatının kaybedenlerin daha çok medyanın gündeminde olduğu görüldü.



İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Başkan Makıroğlu'dan Taziye Mesajı

Merhum Başkan Dündar Ziya Gültekin'in Cenaze Programı Belli Oldu

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Hayayını Kaybetti

Başkan Metin Sancak İstişare Görüşmelerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BİNGÖLLÜLER DERNEĞİ’NDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖKKUŞ'A ZİYARET

UŞAK ŞÜKRÜ ÖZDİLEK KIZILAY ANAOKULU AÇILDI

KADIN KANSERLERİNDE 4 ÖNEMLİ RİSK FAKTÖRÜ!

ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET İÇİN KOŞULACAK

ÜMRANİYE’DE AFETLERE KARŞI GÜÇLÜ GÖNÜLLÜ SEFERBERLİĞİ

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Çekmeköy Saadet Partisi'nden CHP'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Mehmet Altınöz'den Başkan Yalçınkaya'ya Ziyaret

Çekmeköy'de Çoçuklar Eğlenceye Doydu

Çekmeköy AK Parti'den 11 Ekim Kız Çoçukları Günü'ne Özel Anlamlı Etkinlik

Çekmeköy Vatan Kahramanları Şehit Gazi Derneği İlk Toplantısını Yaptı

Başkan Erdoğan Erdem'in Düzenlediği Programa Başkan Metin Sancak Destek Verdi

Başkan Torlak Semt Pazarında Esnaf ve Vatandaşlarla Hasbihal Etti

AK Parti İstanbul'da ‘İstanbul’u Dinliyoruz' Çalışması Başlattı

Başkan Çetinkaya'dan Alemdağ Caddesi Turu