• BIST 100

    17875,10%-0,15
  • DOLAR

    46,64% 0,04
  • EURO

    53,21% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6054,09% -1,23
  • Ç. ALTIN

    9757,70% -1,20

Sultan Abdülhamid Ümraniye’de Anıldı

Sultan Abdülhamid Ümraniye’de Anıldı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 102'inci yıl dönümünde Ümraniye’de anıldı. Anma programına katılan Sultan 2. Abdülhamid’in 4'üncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu, dedesi Sultan Abdülhamid’i anlattı.

Sultan Abdülhamid Ümraniye’de Anıldı

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 102'inci yıl dönümünde Ümraniye’de anıldı. Anma programına katılan Sultan 2. Abdülhamid’in 4'üncü kuşak torunu Orhan Osmanoğlu, dedesi Sultan Abdülhamid’i anlattı. 

Ümraniye Belediyesi tarafından Sultan 2. Abdülhamid'in vefatının 102'inci yıl dönümü nedeniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Orhan Karaağaç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansa Sultan Abdülhamid’in 4'üncü kuşak torunu olan Orhan Ormanoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir’in yanı sıra çok sayıda Ümraniyeli büyük bir ilgiyle izledi.

Konferansta Sultan Abdülhamid ile ilgili yöneltilen soruları da yanıtlayan Şehzade Orhan Osmanoğlu, görevde kaldığı sürede ülkesi için yaptıklarını, buna rağmen özellikle yabancı basın tarafından uygulanan karalama kampanyalarını anlattı.

Sultan Abdülhamid’i tanımak için daha ziyade siyasetinin anlaşılması gerektiğini vurgulayan Orhan Osmanoğlu, “Biz her sene Şubat ayında Sultan Abdülhamid’i anıyoruz. Fatihalar okuyoruz, Yasin-i şerifler okuyoruz. Hatırlamak için daha ziyade sultanı anlamaya çalışıyoruz. Halbuki biz sadece Şubat ayında değil, biz aslında 12 ay Sultan Abdülhamid’i anmamız gerekir. Niye anmamız gerekir derseniz, bizim şuan hemen sınırımızda cereyan eden Suriye’deki, Irak’taki meselelerin üzerine damgasını vuran Sultan Abdülhamid, bize yol gösteren Sultan Abdülhamid. Onun siyasetini anlamak için çok iyi tanımak lazım Sultan’ı gerçekten. Filistin davasında ne yapmış, neden Yahudilere toprak satışlarını önlemiş, onu anlamak lazım” dedi.

Sultan Abdülhamid’in yıkılmak üzereyken Osmanlı Devleti’ni 33 yıl ayakta tuttuğunu ve üstüne  fabrikalar, hastaneler kurduğunu ve bir çok eser ortaya koyduğunu hatırlatan Orhan Osmanoğlu, “Yani bu bir başarı. Sultan Abdülhamid’in siyasetini anlamak ve anlatmak gerekiyor. Hakikaten alıp ders kitaplarında işlenmesi lazım. Bunun için çok önemli. Onu sadece 10 Şubat’ta değil, biz Sultan Abdülhamid’i bütün bir sene anmamız gerekiyor” diye konuştu.



AK Parti Çekmeköy Ailesi Piknikte Buluştu

Ekşi ve Karaçöl'den Ömerli Koçullu ve Hüseyinli Mesaisi

ÇEKMEKÖY AK PARTİ PİKNİK PROGRAMI DÜZENLİYOR

ÜMRANİYE’DE YENİ BİR NEFES: ANADOLU MİLLET BAHÇESİ

Başkan Nazif Kartal'dan Teşekkür Mesajı

Alemdağ Mahallesi’nde 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

Ayyıldız Derneği'nden Şavaşın Gölgesindeki Çoçuklar İçin Yardım Kampanyası

Başkan Nezih Mert'ten Hukuk Mücadelesi İle İlgili Açıklama

Sabri Şenel Maden Politikaları İçin Yeni Bir Açıklama Yaptı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı Vatandaşlarla Sohbet Etti

Çekmeköy Rizeliler Derneği'nden AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

ÇEKMEKÖY'DE ŞİDDETE VE KÖTÜ MUAMELEYE SIFIR TOLERANS TOPLANTISI

Çekmeköy Saadet Partisi'nden ‘Güçlü Şehir’ Çalıştayı

Çekmeköy Ordulular Derneği'nin Kan Bağış Kampanyasına Yoğun İlgi

Ümraniye Saadet Partisi Halk Buluşmalarını Sürdürüyor

Başkan Sırmacı'dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Ayyıldız Derneği'nden Babalar Günü'ne Özel Anlamlı Kampanya

Çekmeköy Tabiat Okulu'nda Hasat Zamanı

Kaymakam Çelik Şehit Babaları İle Buluştu

ÇEKMEKÖY ORDULULAR DERNEĞİ'NDEN ‘BİR KAN, BİR CAN’ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Çekmeköy'de Öğrenci Meclisi Toplandı