• BIST 100

    17717,55%-1,52
  • DOLAR

    47,13% 0,13
  • EURO

    53,93% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6092,19% 1,19
  • Ç. ALTIN

    9716,55% 0,28

"Sokak Kedisine Fıtık Ameliyatı"

Ümraniye Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yeni kurulan kedi ameliyathanesi hizmet vermeye başladı. Veterinerler, yeni kurulan ameliyathanede ilk ameliyatı fıtık olan bir sokak kedisine yaptı.

"Sokak Kedisine Fıtık Ameliyatı"

Ümraniye Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yeni kurulan kedi ameliyathanesi hizmet vermeye başladı. Veterinerler, yeni kurulan ameliyathanede ilk ameliyatı fıtık olan bir sokak kedisine yaptı.

Ümraniye Belediyesi, belediyenin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yer alan mevcut ameliyathanesine ek olarak, sadece kediler için ayrı bir ameliyathane kurdu. Röntgen cihazı ve diğer tüm teçhizatları ile hazır hale getirilen kedi ameliyathanesi, ilk ameliyatını gerçekleştirdi. Abdominal bölgesinde fıtık olan bir sokak kedisi, veterinerler tarafından ameliyat edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Veteriner Hekim Ece Arınır, “Burası Ümraniye Belediyesi tarafından kurulan yeni bir ameliyathane. Her türlü ihtiyaçları tamamlanarak hazır hale getirildi. Kemik, yumuşak doku gibi bütün operasyonlar yapılabiliyor. Röntgen cihazı da mevcut, buraya gelen hastaların röntgenleri de çekilerek ondan sonra gereken operasyonlar neyse gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kediye yapılan operasyonla ilgili bilgi de veren Ece Arınır, “Şuan ki ameliyat edeceğimiz kedinin abdominal bölgesinde bir fıtığı var. Bugün onun tedavisini yapacağız. Öncesinde normal tedavisi yapıldı. Genel durumu kontrol altına alındıktan sonra bugün de fıtık operasyonunu yapacağız” diye konuştu.

Yeni kurulan ameliyathane ile ilgili bilgi veren Ümraniye Belediyesi Veteriner Hekimi Serdar Kurt ise, “Kedilere operasyonlarımızı yapmak için ayrı bir bölüm tahsis ettik. Burada kedilerimizin operasyonlarını yapacağız. Gerekli teçhizatlar sağlandı. Ayrıca osteosentez operasyonları için de gerekli teçhizat ve röntgen cihazımızı da temin ettik. Röntgen cihazımızla da burada kırık olan ya da kırık şüphesi bulunan hayvanlara röntgen çektikten sonra gerekli müdahaleleri yapacağız” şeklinde konuştu.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre belediyeler, küpesiz veya hasta sokak hayvanlarını toplayarak geçici bakımevinde kısırlaştırıp, kuduz aşısı, iç ve dış parazitlere karşı iğneleri yapılıp kulağına küpe takıldıktan veya tedavisi tamamlandıktan sonra alındıkları yerlere bırakmakla yükümlü.



Heybeliada Ruhban Okulu İle İlgili Tartışmalara Bir Açıklamada Sabri Şenel'den Geldi

Geleceğin Siyasetçisinden TBMM'ne Ziyaret

Çekmeköy MHP Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

15 Temmuz'da Ümraniye’de Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

ÜTED, 15 Temmuz Ruhunu Şehitler Köprüsü’nde Yaşattı

Başkan Taha Sarıcaoğlu'dan 15 Temmuz Mesajı

Çekmeköy'de Şehitler Taşdelen Hacı Yusuf Cebir Camii’nde Dualarla Yâd Edildi

Üsküdar AK Parti Ailesi Piknikte Buluştu

Salim Çetinkaya'nın Mutlu Günü

Çekmeköy Belediyesi'nin ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinlikleri Sürüyor

Sancaktepe AK Parti'den Piknik Şöleni

EBRU AÇIKGÖZ: HAT SANATI MANEVİ BİR YOLCULUKTUR

BAŞKAN YILDIRIM AKİT TV’DE SORULARI YANITLADI, PROJELERİ ANLATTI

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI ATAKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

ÇEKMEKÖY AKADEMİ’DEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ coşkusu

Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Taşkın'dan 15 Temmuz Mesajı

MECLİS ÜYESİ CEMİL ÖZDEMİR: “ÇEKMEKÖY’DE SOSYAL BELEDİYECİLİK, ZAMLA DEĞİL ADALETLE OLUR”

MAHALLEMDE ŞENLİK VAR BAŞLADI

ÇEKMEKÖY’DE MUHARREM AYININ BEREKETİ MAHALLELERE TAŞINDI