• BIST 100

    16897,27%-1,87
  • DOLAR

    43,76% 0,02
  • EURO

    51,73% 0,26
  • GRAM ALTIN

    7020,61% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11665,28% 0,19

Saçınızın Sağlığı İçin Gün Aşırı Yıkamayın

Saçınızın Sağlığı İçin Gün Aşırı Yıkamayın

Sağlıklı saçlara sahip olmanın ilk adımı düzenli ve yeterli beslenme, kaliteli uyku ve stres kontrolünden geçiyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Uzm. Dr. Belma Türsen, sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanın ipuçlarını paylaşıyor

Saçınızın Sağlığı İçin Gün Aşırı Yıkamayın

 Sağlıklı saçlara sahip olmanın ilk adımı düzenli ve yeterli beslenme, kaliteli uyku ve stres kontrolünden geçiyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Uzm. Dr. Belma Türsen, sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanın ipuçlarını paylaşıyor.

Sağlıklı, uzun ömürlü ve parlak saçlara sahip olmak tabii ki hepimizin hayali… Güzel saçlar için genetik miras önem taşıyor ama bize de çok büyük iş düşüyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Uzm. Dr. Belma Türsen, sağlıklı saçlara sahip olmak için öncelikli düzenli ve yeterli beslenme, kaliteli uyku ve stres kontrolüne dikkat etmek gerektiğini hatırlatıyor. Besinlerdeki proteinler, amino asitler, esansiyel yağ asitleri, vitamin ve mineraller saç için yapı taşlarını oluşturuyor. Çinko, demir, selenyum, bakır, biotin ve diğer B grubu vitaminler, A, E, D ve C vitaminleri hem saçın uzamasında hem de dökülmeyi azaltmada fayda sağlıyor. Mevsiminde yenilen meyve ve sebze, kuruyemişler, et, yoğurt ve özellikle yumurtanın tüm vitamin ve mineralleri içinde bulunduran müthiş gıdalar olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Türsen, bu gıdaların aksi bir durum yoksa her gün tüketilmesini öneriyor. Uzm. Dr. Türsen, sigaranın saçlı derideki kan dolaşımını bozduğu için saçın beslenmesini engellediği, bu nedenle tüketilmemesi ya da daha az tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Saç tipinize uygun olmayan şampuan ve kremler dökülmeye neden olabilir

Sık yıkamanın hem saçları kurutabileceğini hem de saçlı derinin doğal florasını bozarak cildi hassaslaştırıp dökülmesini tetikleyebileceğini anlatan DoktorTakvimi.com uzmanlarından Uzm. Dr. Türsen, “Aksi bir durum yoksa saçlarını gün aşırı yıkamayın. Saç tipinize uygun olmayan şampuan ve saç kremleri de dökülmeye neden olabilir. Saç ve derisi yağlı ise bu duruma uygun şampuanlarla daha az dökülen ve rahat saçlara kavuşabiliriz. Saç uçları kuru ise güvenilir saç bakım sprey ve serumlarıyla bu kurulukla mücadele edebiliriz. Saç uçlarını 6 ila 8 haftada bir kestirmek ve çok sıkarak uzun süreli toplamamak gerekir. Bazen ameliyat sonrası, psikolojik travmalarla birlikte, ağır diyetlerin ardından, tiroid hastalığı, karaciğer ve böbrek hastalığı, demir eksikliği anemisi gibi durumlarda saçınız dökülebilir. Bu dökülmelerle sadece ağız yoluyla alınan besinlerle ve vitaminlerle mücadele edemeyiz. Böyle durumlarda kalçadan iğne tedavileri, saçlı deriye uygulanan saç çıkartıcı ve dökülme karşıtı spreyleri uzun süreli ve düzenli kullanmak gerekebilir” diyor.

Saç dökülmesinde başarılı bir yöntem: PRP tedavisi

Saç dökülmesinde PRP tedavisi ve mezoterapinin de çok akılcı ve etkili yöntemler olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Türsen, bu tarz tedavilerin iğne ile saç derisine uygun ve belli aralıklarla, belli bir süre boyunca uygulanacağını, herkesin iyileşeceği süre ve seans aralıklarının kişiye ihtiyacına göre farklılık göstereceğinin altını çiziyor. Uzm. Dr. Türsen, PRP tedavisi şöyle anlatıyor: “Son yıllarda çok kullanılan ve başarılı bir tedavi şekli olan PRP, hastadan alınan kanla hazırlanır ve çok kısa sürede de etkisini gösterir.  Trombosit denilen kan pulcuklarımızı içinde çok değerli büyüme faktörleri bulunur. Bu faktörlerden saçın beslenmesini, onarılmasını, büyümesini ve kalınlığını arttıran, dökülmeyi durduran altın değerinde sıvı elde edilerek saçlı deriye zerk edilir. Üstelik sizden sizedir yani çok doğal ve güvenilirdir.”



Order İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Başkan Sırmacı Çatalçeşme Mahallesi'nde Hasta Ziyareti Yaptı

Başkan Güleç'ten Kaymakam Küçük'e Ziyaret

Sigorta sektöründen unutulmaz vefa: Ercüment Güvenç anısına anlamlı buluşma

AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Ramazan Ayı Çalışma Programını Görüştü

Ümraniye AK Parti Komisyon Üyelerini Ramazan Mesaisi İçin Topladı

22. GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

ÜMRANİYE RAMAZAN’A HAZIR: MANEVİYAT, PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA AYI BAŞLIYOR

Başkan Çerkez Doğa Parkta Vatandaşların Sıcak İlgisi İle Karşılaştı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI MAHALLE BAŞKANLARINI KAMPA ALDI

Çekmeköy Belediyesi'nden Camilerde Ramazan Temizliği

ORDER'DE CEMAL GENÇ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan STK'lar İle Manevi Buluşma

HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Çekmeköy'de Çedes Toplantısı

Çekmeköy Müftülüğü'nden Afet Eğitimi

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndan Örnek Çalıştay

GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Çekmeköy Trabzonlular Saadet Partisini Ağırladı

DMM Temizlik Hizmet ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yaptı