• BIST 100

    17016,29%1,08
  • DOLAR

    43,83% 0,02
  • EURO

    51,74% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7348,48% 2,32
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,37

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu.

TEKNOLOJİ DÜNYASINDAN SIYRILAN ÇOCUKLAR, TOPRAĞA DOKUNMAYI, DALINDAN DOMATES TOPLAMAYI ÖĞRENDİ

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi ve Türkiye Emekliler Derneği işbirliğinde gerçekleşen buluşmada torunlar, nine ve dedeleriyle birlikte bostanda yetişen domates ve salatalık gibi ürünleri toplayarak, toprağa dokunmayı öğrendi. Günümüzün hızla gelişen teknoloji dünyasının içinden sıyrılarak doğayla buluşan çocuklar, doğanın içinde birbirinden eğlenceli etkinliklerle teknolojiden uzak bir gün geçirdi. Yetim Destek Merkezi´nde yetiştirilen çocuklar da etkinliğin aktörü olarak, nine ve dede sevgisine ortak oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in,çocuklarla birlikte topladığı domatesle yaptığı menemenve yazın rengârenk taze meyvelerinden oluşan bir sofrada buluşan nine, dede ve torunları, birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle doğayı keşfetti. Hilmi Türkmen´in kendi elleriyle yaptığı mis gibi taze domates kokan menemeni, yine kendi elleriyle tüm katılımcılara ikram etmesiyle başlayan buluşmada, çocuklar bir müzik grubu eşliğinde Barış Manço ve çocuk şarkılarını seslendirdi. İp atlama, halay çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışlarıyla doğanın içinde eğlenmenin keyfini çıkardılar. Çocukların şen kahkahalarının yükseldiği Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanı, onların teknolojiden uzak,doğayla iç içe bir gün geçirmelerine şahitlik etti.

Üsküdar Belediyesi olarak çocukları geleceğin mimarı olarak gördüklerini, imza attıkları projelerde, onları eğlenceli ve eğitici etkinliklerle buluşturduklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Hilmi Türkmen:

?Çocuklarımız, geleceğimizin mimarı?

?Çocuklarımız, teknoloji dünyasıyla iç içe büyüyor. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın gelişimi noktasında teknoloji dünyasının çok önemli bir işlevi bulunuyor. Ancak bu dünya, onların doğadan da uzaklaşmasına neden olabiliyor. Üsküdar Belediyesi olarak çocuklarımızı daha çok doğayla, toprakla, ağaçla, dalında yetişen domatesle, salatalıkla buluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanında; nine, dede ve torunları bir araya getirerek onlara toprağa dokunmayı öğrettik. Birlikte dalından domates ve salatalık topladık. Doğanın içinde oyunlar oynadık. Çocuklarımızı teknolojiyle geleceğe hazırlarken, doğadan uzaklaşmalarını önlememiz gerektiğine inanıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bu inancımızla çocuklarımızı doğayla buluşturmayı sürdüreceğiz. Çocuklarımız, yarınlarımızın mimarıdır. Doğamız, en kıymetli hazinemizdir. Belediye olarak en kıymetli hazinemize sahip çıkarken, yarınlarımızın mimarı olacak olan çocuklarımıza da bu sorumluluğu aşılamayı vazife olarak görüyoruz.?



AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Yöneticilerinin Ramazan Mesaisi Devam Ediyor

Çekmeköy Belediyesi Ramazan Boyunca İftarda Çorba Dağıtmaya Devam Edecek

Başkan Nuray Utku Çekmeköy Müftüsü Abdulselam Özdere'yi Ziyaret Etti

AK Parti Şehit Gazi Komisyonu Başkanı Ormancı Şehitleri Unutmuyor

Başkan Yardımcısı Fevzi Varlı Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

Başkan Çerkez Şahinbey Caddesi'nde Esnafları Ziyaret Etti

Başkanlar Ümraniye Dernekler Platformu'nun İftarında Buluştu

Esat Kalay ‘Ramazan Paylaşmaktır’ Diyerek Yollara Düştü

Çekmeköy’de Bağımlılıkla Mücadelede Duruşumuz Nettir: Sıfır Tolerans

RAMAZAN’DA FIRIN VE PASTANELERE SIKI DENETİM

Fevzi Varlı Alemdağ'da Esnafları Ziyaret Etti

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'ndan Ramazan Seferberliği

Başkan Çetinkaya, ‘Siz İftara Yetişemezseniz Biz Size Yetişiriz’ Dedi

Başkan Çetinkaya Yukarı Dudullu Mahallesi'nde Vatandaşları Ziyaret Etti

Çekmeköy Belediyesi'nden İftara Yetişemeyenlere Çorba İkramı

Başkan Ormancı'dan Özel Bireylere Ramazan Desteği

Başkan Çerkez Balparmak'ı Ziyaret Etti

Çekmeköy AK Parti'den Vatandaşlara Lokum İkramı

SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ'NDE RAMAZAN BEREKETİ

Çekmeköy AK Parti İhtiyaç Sahibi Kimseleri Unutmuyor

H&M Finans Gayrimenkul'den Anlamlı İftar Programı