• BIST 100

    10489,69%-1,31
  • DOLAR

    42,33% 0,19
  • EURO

    49,36% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5597,17% -1,03
  • Ç. ALTIN

    9303,33% -2,05

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu.

TEKNOLOJİ DÜNYASINDAN SIYRILAN ÇOCUKLAR, TOPRAĞA DOKUNMAYI, DALINDAN DOMATES TOPLAMAYI ÖĞRENDİ

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi ve Türkiye Emekliler Derneği işbirliğinde gerçekleşen buluşmada torunlar, nine ve dedeleriyle birlikte bostanda yetişen domates ve salatalık gibi ürünleri toplayarak, toprağa dokunmayı öğrendi. Günümüzün hızla gelişen teknoloji dünyasının içinden sıyrılarak doğayla buluşan çocuklar, doğanın içinde birbirinden eğlenceli etkinliklerle teknolojiden uzak bir gün geçirdi. Yetim Destek Merkezi´nde yetiştirilen çocuklar da etkinliğin aktörü olarak, nine ve dede sevgisine ortak oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in,çocuklarla birlikte topladığı domatesle yaptığı menemenve yazın rengârenk taze meyvelerinden oluşan bir sofrada buluşan nine, dede ve torunları, birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle doğayı keşfetti. Hilmi Türkmen´in kendi elleriyle yaptığı mis gibi taze domates kokan menemeni, yine kendi elleriyle tüm katılımcılara ikram etmesiyle başlayan buluşmada, çocuklar bir müzik grubu eşliğinde Barış Manço ve çocuk şarkılarını seslendirdi. İp atlama, halay çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışlarıyla doğanın içinde eğlenmenin keyfini çıkardılar. Çocukların şen kahkahalarının yükseldiği Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanı, onların teknolojiden uzak,doğayla iç içe bir gün geçirmelerine şahitlik etti.

Üsküdar Belediyesi olarak çocukları geleceğin mimarı olarak gördüklerini, imza attıkları projelerde, onları eğlenceli ve eğitici etkinliklerle buluşturduklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Hilmi Türkmen:

?Çocuklarımız, geleceğimizin mimarı?

?Çocuklarımız, teknoloji dünyasıyla iç içe büyüyor. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın gelişimi noktasında teknoloji dünyasının çok önemli bir işlevi bulunuyor. Ancak bu dünya, onların doğadan da uzaklaşmasına neden olabiliyor. Üsküdar Belediyesi olarak çocuklarımızı daha çok doğayla, toprakla, ağaçla, dalında yetişen domatesle, salatalıkla buluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanında; nine, dede ve torunları bir araya getirerek onlara toprağa dokunmayı öğrettik. Birlikte dalından domates ve salatalık topladık. Doğanın içinde oyunlar oynadık. Çocuklarımızı teknolojiyle geleceğe hazırlarken, doğadan uzaklaşmalarını önlememiz gerektiğine inanıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bu inancımızla çocuklarımızı doğayla buluşturmayı sürdüreceğiz. Çocuklarımız, yarınlarımızın mimarıdır. Doğamız, en kıymetli hazinemizdir. Belediye olarak en kıymetli hazinemize sahip çıkarken, yarınlarımızın mimarı olacak olan çocuklarımıza da bu sorumluluğu aşılamayı vazife olarak görüyoruz.?



ÜSKÜDAR MİSİAD'IN YENİ BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU OLDU

ÇEKMEKÖY’DE 8 YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

AK Parti Ekşioğlu Mahalle Teşkilatı Şehitler İçin Kur'an Okuttu

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN HAYATA DEĞER KATAN DESTEK: ENES’İN AZİM DOLU HİKÂYESİ

ÜMRANİYE’DE ARA TATİL COŞKUSU: ÇOCUKLAR “TENEFFÜS”TE BULUŞUYOR

‘Geleceğe Nefes, Toprağa Umut’ Etkinliğinde Fidanlar Toprakla Buluştu

7 Yaşındaki Poyraz'dan Başkan Çerkez'e Hayal Dünyası Anlatımı

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Anlamlı Bir Etkinlik

ÜMRANİYE KİTAP GÜNLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ARA TATİL HEDİYESİ

ÜMRANİYE BELEDİYESİ İLE KALYON VAKFI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ÜMRANİYE’DE “KÜTÜPHANE PROJESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

CEMİL MERİÇ AKTİF YAŞ AL MERKEZİ’NDE KASIM AYI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Başkan Orhan Çerkez Palamut Deresii Etüt Çalışmalarını İnceledi

Başkan Çerkez Spor ve Yaşam Kompleksi İnşaatını İnceledi

MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DAYANIŞMA

21. GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI’NDA ÖDÜL ALAN ESERLER SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ DESTEĞİYLE HER ÇOCUK KENDİ SESİNİ BULUYOR

AVRUPA’DA ZİRVEYE ADIM: ÜMRANİYE JUDODA KUPAYI KALDIRDI

Çekmeköy AK Parti'den Yaşlılara Şefkat ve Hürmet

Başkan Çerkez Yapımı Devam Camii İnşaatını İnceledi