• BIST 100

    16134,73%-0,60
  • DOLAR

    44,53% 0,27
  • EURO

    51,32% -0,20
  • GRAM ALTIN

    6703,01% 0,27
  • Ç. ALTIN

    10905,60% 1,04

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

NİNE VE DEDELER, TORUNLARIYLA ÜSKÜDAR´DA, TORUN TOMBALAK BULUŞMASI ŞENLİĞİ´NDE BULUŞTU

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu.

TEKNOLOJİ DÜNYASINDAN SIYRILAN ÇOCUKLAR, TOPRAĞA DOKUNMAYI, DALINDAN DOMATES TOPLAMAYI ÖĞRENDİ

İmza attığı etkinliklerle Üsküdar´ı sosyal ve kültürel etkinliklerin gözde merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, Torun Tombalak Buluşması Şenliği aracılığıyla, nine ve dedeleri torunlarıyla Kuzguncuk Bostanı´nda buluşturdu. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi ve Türkiye Emekliler Derneği işbirliğinde gerçekleşen buluşmada torunlar, nine ve dedeleriyle birlikte bostanda yetişen domates ve salatalık gibi ürünleri toplayarak, toprağa dokunmayı öğrendi. Günümüzün hızla gelişen teknoloji dünyasının içinden sıyrılarak doğayla buluşan çocuklar, doğanın içinde birbirinden eğlenceli etkinliklerle teknolojiden uzak bir gün geçirdi. Yetim Destek Merkezi´nde yetiştirilen çocuklar da etkinliğin aktörü olarak, nine ve dede sevgisine ortak oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in,çocuklarla birlikte topladığı domatesle yaptığı menemenve yazın rengârenk taze meyvelerinden oluşan bir sofrada buluşan nine, dede ve torunları, birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle doğayı keşfetti. Hilmi Türkmen´in kendi elleriyle yaptığı mis gibi taze domates kokan menemeni, yine kendi elleriyle tüm katılımcılara ikram etmesiyle başlayan buluşmada, çocuklar bir müzik grubu eşliğinde Barış Manço ve çocuk şarkılarını seslendirdi. İp atlama, halay çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışlarıyla doğanın içinde eğlenmenin keyfini çıkardılar. Çocukların şen kahkahalarının yükseldiği Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanı, onların teknolojiden uzak,doğayla iç içe bir gün geçirmelerine şahitlik etti.

Üsküdar Belediyesi olarak çocukları geleceğin mimarı olarak gördüklerini, imza attıkları projelerde, onları eğlenceli ve eğitici etkinliklerle buluşturduklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen´in, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Hilmi Türkmen:

?Çocuklarımız, geleceğimizin mimarı?

?Çocuklarımız, teknoloji dünyasıyla iç içe büyüyor. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın gelişimi noktasında teknoloji dünyasının çok önemli bir işlevi bulunuyor. Ancak bu dünya, onların doğadan da uzaklaşmasına neden olabiliyor. Üsküdar Belediyesi olarak çocuklarımızı daha çok doğayla, toprakla, ağaçla, dalında yetişen domatesle, salatalıkla buluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün Türkiye´nin sayılı bostanları arasında yer alan Kuzguncuk Bostanında; nine, dede ve torunları bir araya getirerek onlara toprağa dokunmayı öğrettik. Birlikte dalından domates ve salatalık topladık. Doğanın içinde oyunlar oynadık. Çocuklarımızı teknolojiyle geleceğe hazırlarken, doğadan uzaklaşmalarını önlememiz gerektiğine inanıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bu inancımızla çocuklarımızı doğayla buluşturmayı sürdüreceğiz. Çocuklarımız, yarınlarımızın mimarıdır. Doğamız, en kıymetli hazinemizdir. Belediye olarak en kıymetli hazinemize sahip çıkarken, yarınlarımızın mimarı olacak olan çocuklarımıza da bu sorumluluğu aşılamayı vazife olarak görüyoruz.?



ÇEKMEKÖY KENT LOKANTASI HİZMETE BAŞLADI

Kaymakam Resul Çelik Özel Çoçuklara Özel ve Anamlı Bir Ziyaret Yaptı

YEŞİLAY'DAN UYARI: "SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR"

TÜRK KIZILAY’DAN OKTAY KAYNARCA İLE KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI: KAHRAMAN SENSİN!

AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI BAŞKANI TUĞBA IŞIK ERCAN, ÜMRANİYE’DE GENÇLERLE BULUŞTU

DÜNYA SIFIR ATIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

Başkan Sırmacı'dan Anlamlı Ziyaret

ÇEKMEKÖY’DE TİYATRO RÜZGARI

OKULLARA TEMİZLİK MALZEMESİ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi'nden Çekmeköy Kent Konseyi'ne Nezaket Ziyareti

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI SÜRPRİZ: “BAŞKANIM, BU KEZ BİZ SİZE GELELİM”

KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA ÜMRANİYE’DE ÖĞRENCİLERE KİTAP SÜRPRİZİ

ASUDE KAFE’DE DOĞUM GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

A MİLLÎ TAKIMI’NIN ZAFERİ ÜMRANİYE’DE BİR BÜYÜK COŞKUYA SAHNE OLDU

İSMMMO Çekmeköy Temsilciliği Mali Müşavirlerle Kaynaşma Yemeği Düzenledi

Sabri Şenel'den Gidişatla İlgili Yeni Bir Uyarı Daha Geldi

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın Trafik Kanunu İle İlgili Açıklaması

Çekmeköy AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Bayramsonu Faaliyetlerini Sürdürüyor

Başkan Torlak'ın Salı Günleri Halk Kabul Günleri Devam Ediyor

Esat Kalay Komisyon Olarak Ziyaretlere Devam Ediyor

Çekmeköy AK Parti Gençlik Kolları Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu