• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51

İş İnsanı Yücel Aydın’la İş Dünyası Hakkında Konuştuk

İş İnsanı Yücel Aydın’la İş Dünyası Hakkında Konuştuk

Aydın: “İş insanı işini yapmalı siyasete müdahale değil, destek olmalı”

İş İnsanı Yücel Aydın’la İş Dünyası Hakkında Konuştuk

Aydın: “İş insanı işini yapmalı siyasete müdahale değil, destek olmalı”

Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yapan sevilen sayılan iş insanlarımızdan Yücel Aydın’la hem siyaset hem de iş dünyası ile ilgili bir sohbet yaptık sohbette çarpıcı açıklamalarda bulunan Yücel Aydın kimdir ve neler yapar ve neler düşür konusunda fikirlerini aldık ve kendisini tanıma ve fikirlerini kamuoyu ile paylaşması için bazı sorular sorduk. Aydın sorularımıza samimi ve içten cevaplar verdi.

Sayın Aydın bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Sivas İli Gölova ilçesinde 1973 yılında doğdum. Genç yaşta iş hayatına atılarak ve halen de kurucusu olduğum Aydın Tekstil ve EMPY tekstil firmalarında yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım. Kurmuş olduğum firmalarda ortalama 10 bin kişiye iş istihdamı sağlayarak sanayici bir işadamı olarak ülke ekonomisine katkı sunmaktayım.

Uzun yıllar iş insanları ve kültür alanında hizmet eden sivil toplum kuruluşları derneklerinde kiminde kurucu kiminde aktif başkan ve üst düzey yöneticilik yapmaktayım. İstanbul Sivaslılar Derneği, Anadolu ve Sivas sanatçıları Derneğinde kurucu başkanlık yaptım. Bunlar içerinde en çok öne çıkanı ise 2016 yılında 25bin üyesi bulunan Sivas Vadi Federasyonuna yönetim kurulu başkanı oldum.

İstanbul Ticaret odasında Tekstil İhracatçıları Birliğinde meclis üyeliği, Sivil Toplum Kuruluşları noktasında ekip ruhunu ortaya koyarak birçok başarılı çalışmalara imza atmıştım. Ayrıca Evet Platformu, Çekmeköy Fenerbahçeliler derneği gibi bir birçok alanda hizmet eden Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevlerde bulundum. Eğitime ve insan yetiştirmeye önem veren bir kişiliğim vardı. Halen bazı derneklerde başkanlık görevini yürütmekle beraber ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan ASKON’da Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmekteyim.

Sayın Aydın önümüzdeki günlerde ne gibi hedefleriniz var?

Biz öncelikle iş insanıyız ve işimizi geliştirmek ve ülke ekonomisine nasıl katkı sağlarız onu düşünmek zorundayız. Bu yüzden de işimizle ilgili dünyadaki gelişmeleri takip ederek daha çok nasıl istihdama katkı sağlarız ve ihracatımızı artırarak ülke ekonomisine nasıl katkı sağlarız onunla ilgili fikir ve düşünceler içerisindeyiz. Hedefimiz hem istihdamı artırmak hem de ihracatımızı arırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.

Siyasi bir hedefiniz var mı?

Biz önce iş insanıyız. Bizim işimiz siyaset değildir. Siyasete yön vermeye çalışan bazı STK’lara da tamamen karşıyım. İş insanı işini yapmalı ve işinde başarılı olmalı. İş insanı siyasete müdahale değil siyasete destek olmalı ve katkı sağlamalıdır. Biz ülkemiz hayrına çalışan bütün siyasetçilerimize destek olmak isteriz. Onlara köstek olmak iş insanının görevi değildir. İş insanının bütün hedefi işini geliştirmek, istihdama katkı sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek için çalışmalıdır. Sanayicilerimiz ise yeni keşif ve buluşlar yaparak sanayimizi geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak için çalışmalıdır. Bizim siyasi kısır çekişmelerle işimiz olmamalıdır.

Size bir görev verilirse …

Ülkemiz için çalışan siyasilerimiz bize bir görev tevdi ederlerse elbette en güzelini yapmaya çalışırız. Biz, güzel ülkemiz için elimizden ne gelirse seve seve yapmaya hazırız. Görevden kaçamayız. Bize verilen her türlü görevi işimizi nasıl başardı isek onu da Allah’ın izni ile başarırız. Siyasette bize bir görev düşerse onu da en güzel şekilde yaparız. Görevden hiçbir zaman kaçmayız. Ülkemize faydalı olmak için gerekirse siyasi kulvarda da çalışırız.



Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti