• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Sancaktepe’ye Ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Sancaktepe’ye Ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'İstanbul'un Huzuru, Sancaktepe'nin Huzuru' programı ve esnaf ziyaretleri kapsamında Sancaktepe’yi ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Sancaktepe’ye Ziyaret
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'İstanbul'un Huzuru, Sancaktepe'nin Huzuru' programı ve esnaf ziyaretleri kapsamında Sancaktepe’yi ziyaret etti.
13 Mart Çarşamba günü gerçekleşen ziyaretler kapsamında ilk olarak Fatih Mahallesini ziyaret ederek esnafla sohbet eden Bakan Yerlikaya, çocuklara da oyuncak dağıttı. Dükkanları gezerek esnafla ve vatandaşla sohbet eden Bakan Yerlikaya, vatandaşlara hayırlı Ramazanlar dileklerinde bulundu. Bakan Yerlikaya, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi. Ziyareti esnasında çocuklara oyuncak hediye eden Bakan Yerlikaya'ya Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de eşlik etti.
Ardından Sancaktepe Belediyesini ziyaret ederek belediye çalışanları ile bir araya gelen Bakan Yerlikaya,Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde vatandaşlarında katılımıyla gerçekleşen 'İstanbul'un Huzuru, Sancaktepe'nin Huzuru' programına katıldı.
1 Haziran 2023-8 Mart 2024 tarihleri arasında organize suç örgütlerine yönelik Türkiye genelindeki operasyon verilerini paylaşan Yerlikaya, '8 Mart'a kadar 401 organize suç çetesi çökertildi. Bugün ayın 13'ü, uçağa binerken son rakamları aldım, 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökerttik" dedi. 
Bakan Yerlikaya kouşmasında , 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 60'ı ölü, 640'ı yaralı 117'si teslim olma şekliyle 817 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı dönemde FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda ise toplamda 6 bin 620 kişinin gözaltına alındığını, bin 362 kişinin tutuklandığını, bin 385 kişi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını vurguladı. DEAŞ'a yönelik operasyonlarda ise 2 bin 673 kişinin gözaltına alındığını, 681 kişinin tutuklandığını ve 525 kişi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını ifade etti. 
"NEFES ALAMAZ HALE GELDİLER" 
Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız daha ilk başladığı başbakanlık döneminde bölücü terör örgütü, yani terörün tüm izlerini biz memleketimizden kazıyıp atmakta kararlıyız sözü verdi. Bize, son 6 yıldan beri söylediği cümle de mottomuz, 'Son teröristi etkisiz hale getirene kadar durmayacağız.' Geldikleri nokta da şu, artık yurt içinde bunların nefesleri kesilmiş, nefes alamaz hale geldiler. Bitti mi? Zinhar, hayır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı; kaynağı neredeyse oraya gideceğiz. Bizim sınırlarımızdan geçip de canımızı yakmalarını hiçbir zaman beklemeyeceğiz. Irak, Suriye bizler ne yapıyoruz? Pençe 1, Pençe 2, Pençe Kilit, orada Mehmetçiğimiz var hareket ettirmiyoruz. İçişleri ne yapıyor, hem şehirde hem kırsalda. MİT nokta operasyonlar yapıyor" ifadelerini kullandı. 
Bakan Yerlikaya'dan net mesaj! 'Son terörist kalana kadar mücadelemiz sürecek' Bakan Yerlikaya: Haziranda gri listeden çıkarız Bakan Yerlikaya: 21 bin 153 operasyonda 782 terörist etkisiz hale getirildi "
44 BİN 481 SAAT UÇUŞ, GÖKYÜZÜNE BAŞLARINI KALDIRIP BAKAMIYORLAR" 
Yerlikaya, "Hem kırsal hem şehirde 22 bin 234 operasyon yaptık biz. 817 terörist etkisiz hale getirildi, ne zaman oldu, bizim dönemimizde 1 Haziran – 12 Mart bu dönemi anlatıyorum. Bakın, 60 ölü, sağ yaralı teslim sayısı da burada. Terör eylemleri bakın 2016'da 2 bin 322 eylem olmuş, geçen sene 88 olmuş. 2024'te henüz iki ay içerisindeki eylem sayısı bu. 44 bin 481 saat uçuş, İHA, SİHA, İKU, ANKA gücümüze öyle bir güç katıyor ki, gökyüzüne başlarını kaldırıp bakamıyorlar" dedi.


"5 GÜNDE 13 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ DAHA ÇÖKERTİLDİ" 
Yerlikaya, "8 Mart'a kadar 401 organize suç çetesi çökertildi. Bugün ayın 13'ü uçağa binerken son rakamları aldım, 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökerttik. Bunun kırılımı; yani çökertilen tüm organize suç örgütlerinin, uluslararası, yerel, bölgesel, ulusal sayılar narkotikten 116, siberden ise 18. Bunlardan 90 milyar lira olan mal varlığına mahkeme el koydu. Çünkü Bunları MASAK da inceliyor " diye konuştu.
Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler buradaki programın ardından ilçede yaşayan STK temsilcileri ve site sakinlerine yönelik düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.



MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ