• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Gribi Önlemek İçin Kişisel Hijyeninize Dikkat Edin

Gribi Önlemek İçin Kişisel Hijyeninize Dikkat Edin

Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, bu dönemde daha sık görülen gribe karşı uyarıyor.

Gribi Önlemek İçin Kişisel Hijyeninize Dikkat Edin

 

Doktor muayenesinden laboratuvar hizmetlerine, evde bakımdan fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyduğunuz tüm sağlık hizmetlerini ayağınıza getiren Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, bu dönemde daha sık görülen gribe karşı uyarıyor. Şengel, hastalıktan korunmak için aşının yanı sıra beslenmemize dikkat edip yeterince uyumanın ve vitamin takviyeleri kullanmanın önemli olduğunu söylüyor. 

Havaların ciddi şekilde soğumasıyla grip vakaları da daha sık görülüyor. İnsanların kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirmesi ve influenza virüsünün soğuk havada daha uzun süre canlı kalabilmesi gibi faktörler grip vakalarını bu dönemde artırıyor. Solunum ve dolaşım sistemini etkilemesinin yanı sıra tüm organlarda zarara da neden olabilen grip, özellikle ileri yaşlarda, yeni doğanlarda, bağışıklık sisteminin zayıfladığı kronik hastalıklarda, dolaşım ve solunum sistemi hastalıklarında son derece ağır sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Mevsimsel gribin genellikle influenza A ve B virüsleri nedeniyle ortaya çıkan bir solunum enfeksiyonu olduğunu belirten Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, mevsimsel gribe dair önemli bilgiler veriyor. Grip vakalarında önceki yıllara göre çok belirgin bir artış olduğunu da vurgulayan Şengelgrip mevsimi boyunca hastanelerde artan hasta sayısı, sağlık personelinin artan iş yükü ve ilaç stoklarındaki talep artışı gibi etkilerle sağlık sisteminin olumsuz etkilenebileceğini de unutmayarak önlem alınması gerektiğinin altını çiziyor.

Yüksek ateş, kas ağrısı, halsizlik varsa dikkat!

Gribin en yaygın belirtilerinin yüksek ateş, titreme, kas ağrıları, baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve genel halsizlik olduğunu anlatan Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, gribe karşı alınabilecek önlemleri şöyle sıralıyor: “Grip aşısı olmak, sık sık elleri yıkamak, hasta kişilerle teması sınırlamak, kalabalık ortamlardan kaçınmak başlıca önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca beslenmenize dikkat edip, yeterince uyumanız, vitamin takviyeleri kullanmanız bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak açısından önem taşıyor. Grip genellikle havadan damlacıklar yoluyla bulaşır. Bu nedenle kişisel hijyene dikkat etmek, aksırırken veya öksürürken ağız ve burun kapatmak da son derece önemli.”

Grip virüsü sürekli değişiyor

Grip virüsünün sürekli değiştiğini ve bu durumun bağışıklık sistemine yönelik yeni bir tehdit oluşturduğunu hatırlatan Şengel, “Bu durum, daha önce maruz kalınan grip virüslerine karşı edinilen bağışıklığın mevcut virüse karşı etkili olmasını zorlaştırır. Bu nedenle, her yıl güncellenen grip aşısı influenza virüslerine karşı koruma sağlar. Aşının etkinliği yıldan yıla değişebilir, ancak genellikle hastalığın şiddetini azaltır ve komplikasyon riskini düşürür. Bireylerin hastalığı yayma ve toplumda grip salgınlarını kontrol etme konusunda önemli bir rol oynayan grip aşısı, özellikle daha yüksek risk altındaki yaşlılar, bebek ve çocuklar, hamile kadınlar, sağlık çalışanları, bağışıklığı zayıflamış ve kronik sağlık sorunları olan kişiler için önerilir” diyor.



MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ