• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Geleneksel Bilgi evleri Yarışmasında Sancaktepeli Gençler Kıyasıya Yarıştı

Geleneksel Bilgi evleri Yarışmasında Sancaktepeli Gençler Kıyasıya Yarıştı

Sancaktepe’de bir gelenek olarak bu yıl 9.su gerçekleşen ve Başkan Şeyma Döğücü’nün gençleri yalnız bırakmadığı Bilgievleri Bilgi Yarışmasının bu yılki galibi Kadir Topbaş Bilgievi oldu.

Geleneksel Bilgi evleri Yarışmasında Sancaktepeli Gençler Kıyasıya Yarıştı

Sancaktepe’de bir gelenek olarak bu yıl 9.su gerçekleşen ve Başkan Şeyma Döğücü’nün gençleri yalnız bırakmadığı Bilgievleri Bilgi Yarışmasının bu yılki galibi Kadir Topbaş Bilgievi oldu.

Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde 26 Mart Cumartesi günü gerçekleşen ve toplamda 1350 kişinin katıldığı yarışmada salonda ki coşku görülmeye değerdi.Oldukça çekişmeli geçen yarışmada öğrenciler bir yandan bilgilerini ölçerken diğer yandan da eğlenceli vakit geçirdiler. Finalde yarışarak bilgievlerini birinciliğe taşımak için gayret gösteren öğrenciler; Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce ve Matematik alanlarında hazırlanan soruları cevaplamaya çalıştılar.

 

Büyük bir heyecan içinde geçen yarışmayı yerinde takip eden Sancektepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü , birincilik için mücadele eden öğrencilerin tatlı çekişmeleri karşısında yaşadığı mutluluğu dile getirdiği konuşmasında, “ 21 bilgievimizde verilen eğitimlerin ne kadar kaliteli olduğunu sorulan sorular ve verilen yanıtlardan bile görmek mümkün” dedi.

Sancaktepeli çocuklar ve gençlerin geleceğe hazırlanma konusunda en önemli faktörlerden biri olan Bilgi Evleri’nin, her geçen gün büyüyerek, gelişerek binlerce çocuğu çatısı altında topladığını söyleyen Başkan Döğücü ;  “Sizler, Bilgi Evleri’nin sıcak atmosferinde eğitimci personel ile birlikte hem ders çalışıyor hem de daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda sosyalleşiyorsunuz. Sokaklarda faydasız şeyler öğrenmek yerine kendinizi geliştirebileceğiniz alanlara yöneliyor, hocalarımızın rehberliğinde hayata daha iyi hazırlanıyorsunuz. Yaşadığımız çağ, bilgi ve bilişim çağıdır. Bilgi, sınırsız ancak her insanın bilgi seviyesi çeşitli nedenlerle sınırlıdır. Bazen küçük bir bilgi kırıntısı veya bir kelimelik, bir cümlelik bir bilgi hayatınızı kurtarabilir ya da hayatınızı değiştirebilir.Sizlere güveniyoruz ve geleceğe imzasını atacak gençler, bu merkezlerden, Sancaktepe’den çıkacak inşallah” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda diğer bilgievlerini geride bırakan Kaidr Topbaş Bilgievi birinci olurken, ikinciliği Fehmi Yılmaz Bilgievi üçüncülüğü iseŞehit Öğretmen Aybüke Yalçın bilgi evi aldı. Finalde dereceye giren öğrenciler hediyelerini Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Başkan Yardımcısı Emine Çınar Akalın ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Filiz Sakal’dan aldılar.

 



MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ