• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,10% -0,04
  • EURO

    50,33% 0,24
  • GRAM ALTIN

    6379,48% 2,06
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,98

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu. İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İs

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu.
İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İstanbul tutkunu, Romalı sanatçı Lithian Ricci’nin “Esinti” sergisi 8 Kasım tarihinden itibaren Nev Galeri Nevmekân Sahil’de sergilenmeye başladı. 
Ricci’nin Türk kadınlarının estetik ve zarafetine duyduğu hayranlıktan yola çıkıp, tarihin en görkemli imparatorluğu olan Osmanlı’nın sultanlarını resmederek hazırladığı “Esinti” Osmanlı Hanedanlığı’nın meşhur 10 sultanının portrelerinden oluşuyor.
Küratörlüğünü Yasemin Aslan Bakiri’nin üstlendiği sergide, sanatçının esin kaynağı olan Türk kadınlarının yüzlerinden oluşan eserler de yer alıyor. 
Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Öncelikle bu eserler Türk kadınının asaletini ve zarafetini yansıtmaktadır. Güzel Üsküdar’ımız da hanım sultanlar şehri. Sosyal hayatın içinde olan eserleri olan hanımlar hep Üsküdar’a eserler bırakmışlardır. Nevmekân Sahil de tam bir Üsküdar müzesi, İstanbul’un yansıtıldığı bir eser oldu. Dolayısıyla bu sergi tam bir İstanbul sergisi olmuştur. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, herkesin gezip dolaşabileceği ve bu nadide eserleri görebileceği bir yer. Eserlerin herkesin ulaşabileceği bir mekanda olması da ayrıca değerli. Değerli sanatçı Lithian Ricci’nin yanı sıra serginin küratörlüğünü yapan Yasemin Aslan Bakiri hanımefendiyi de katkılarından dolayı ayrıca kutluyorum. 5 Ocak 2020 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan sergiye tüm Üsküdarlıları ve İstanbulluları bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.
Sergi açılışı sonrası Başkan Türkmen ve davetliler sanatçının eserlerini Osmanlı Hanedanlığı izleri taşıyan yönüyle inceleyerek kısa bir tarih turuna çıktılar.



Kaymakam Çelik'e İstanbul Valisi'nden Başarı Belgesi

Başkan Nezih Mert Yeniden Güven Tazeledi

Başkan Çerkez'den Soğuk Havada Sıcak İkram!

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDE KAR NÖBETİ

GÜYAD 17. GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Çekmeköy Kültür ve Sanatın Adresi Oldu

İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) Toplantısı Çekmeköy'de Yapıldı

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan Anlamlı Ziyaret

Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Açılış Yemeği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Spor Odaklı Yaşam Kültürü Çekmeköy’de Yaygınlaşıyor

AK Parti İstanbul Teşkilatından Geniş Kapsamlı Gazeteciler Kutlaması

Çekmeköy Esnaf Derneği'nden Gazeteciler Günü Kutlaması

Ümraniye Esnaf Vakfı'dan Mehmet Özdil'e Yalanlama

Başkan Çerkez'den 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlaması

Medivia Sağlık Kuruluşu'ndan Gazeteciler Günü Kutlaması

TRABZONPARK MİLLET BAHÇESİ ÜMRANİYE’YE NEFES ALDIRIYOR

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN EL SANATLARINA DESTEK: AMİGURUMİ EĞİTİMİ

TARİHÎ CEVHERAĞA CAMİİ, ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN HAYAT BULUYOR

ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ YÜZME TAKIMINDAN 11 MADALYA!

Misiad Üsküdar Şubesi Türk Kültürü Ahilik Üzerine Çalışma Başlattı

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı