• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu. İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İs

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu.
İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İstanbul tutkunu, Romalı sanatçı Lithian Ricci’nin “Esinti” sergisi 8 Kasım tarihinden itibaren Nev Galeri Nevmekân Sahil’de sergilenmeye başladı. 
Ricci’nin Türk kadınlarının estetik ve zarafetine duyduğu hayranlıktan yola çıkıp, tarihin en görkemli imparatorluğu olan Osmanlı’nın sultanlarını resmederek hazırladığı “Esinti” Osmanlı Hanedanlığı’nın meşhur 10 sultanının portrelerinden oluşuyor.
Küratörlüğünü Yasemin Aslan Bakiri’nin üstlendiği sergide, sanatçının esin kaynağı olan Türk kadınlarının yüzlerinden oluşan eserler de yer alıyor. 
Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Öncelikle bu eserler Türk kadınının asaletini ve zarafetini yansıtmaktadır. Güzel Üsküdar’ımız da hanım sultanlar şehri. Sosyal hayatın içinde olan eserleri olan hanımlar hep Üsküdar’a eserler bırakmışlardır. Nevmekân Sahil de tam bir Üsküdar müzesi, İstanbul’un yansıtıldığı bir eser oldu. Dolayısıyla bu sergi tam bir İstanbul sergisi olmuştur. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, herkesin gezip dolaşabileceği ve bu nadide eserleri görebileceği bir yer. Eserlerin herkesin ulaşabileceği bir mekanda olması da ayrıca değerli. Değerli sanatçı Lithian Ricci’nin yanı sıra serginin küratörlüğünü yapan Yasemin Aslan Bakiri hanımefendiyi de katkılarından dolayı ayrıca kutluyorum. 5 Ocak 2020 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan sergiye tüm Üsküdarlıları ve İstanbulluları bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.
Sergi açılışı sonrası Başkan Türkmen ve davetliler sanatçının eserlerini Osmanlı Hanedanlığı izleri taşıyan yönüyle inceleyerek kısa bir tarih turuna çıktılar.



Esat Kalay Yeşilay Gönüllüleri İle Buluştu

Başkan Çerkez'e Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Çekmeköy AK Parti'den Aydınlar Mahallesi Ziyareti

ÜMRANİYE’DE AHŞAP YAKMA SANATINA YOĞUN İLGİ: YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

HEKİMBAŞI MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM HIZLANDI: PROJE %95 TAMAMLANDI

PARSELLER MAHALLESİ FİRUZ SOKAK’TA ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

3 ARALIK’TA ENGELSİZ BULUŞMA: GÖSTERİLER, ATÖLYELER VE SERGİLER

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

YENİ SAĞLIK TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI

Başkan Çerkez'den Toprak Günü Etkinliği

ASİAD Genel Başkanı Yalçınkaya'dan Teşekkür Mesajı

Çekmeköy DEVA'dan Kadın Muhtarları Ziyaret

Başkan Çetinkaya Armağanevler Semt Pazarını Ziyaret Etti

Esat Kalay Ataşehir'de Sağlık Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Favori Döner'den 5 Saniye Oyunu'na Büyük İlgi

Üsküdar AK Parti'den 3 Aralık Mesaisi

İşitme Engelliler Spor Kulübü'nden Anlamlı 3 Aralık

ÇEKMEKÖY’DE ENGELLERİ AŞAN DAYANIŞMA GECESİ

Çekmeköy AK Parti 3 Aralık Engelliler Günü'nde Sahadaydı

Ömer Akkuş'dan ‘Bir Delinin Delisiyim’ Şarkısı Dijital Platformlar Yayında

Başkan Silahyürekliden'den Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifine Ziyaret