• BIST 100

    16891,23%0,55
  • DOLAR

    44,58% 0,17
  • EURO

    52,14% 0,35
  • GRAM ALTIN

    6781,12% 0,37
  • Ç. ALTIN

    10874,51% -1,30

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu. İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İs

“ESİNTİ” SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ünlü İtalyan Sanatçı Lithian Ricci’nin eserlerinden oluşan “Esinti” sergisi ile İstanbulluları Osmanlı Hanedanlığına adını yazdıran Sultanlarla buluşturdu.
İlginç malzemeler kullanarak eserlerine ruh ve farklı bir boyut kazandıran İstanbul tutkunu, Romalı sanatçı Lithian Ricci’nin “Esinti” sergisi 8 Kasım tarihinden itibaren Nev Galeri Nevmekân Sahil’de sergilenmeye başladı. 
Ricci’nin Türk kadınlarının estetik ve zarafetine duyduğu hayranlıktan yola çıkıp, tarihin en görkemli imparatorluğu olan Osmanlı’nın sultanlarını resmederek hazırladığı “Esinti” Osmanlı Hanedanlığı’nın meşhur 10 sultanının portrelerinden oluşuyor.
Küratörlüğünü Yasemin Aslan Bakiri’nin üstlendiği sergide, sanatçının esin kaynağı olan Türk kadınlarının yüzlerinden oluşan eserler de yer alıyor. 
Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Öncelikle bu eserler Türk kadınının asaletini ve zarafetini yansıtmaktadır. Güzel Üsküdar’ımız da hanım sultanlar şehri. Sosyal hayatın içinde olan eserleri olan hanımlar hep Üsküdar’a eserler bırakmışlardır. Nevmekân Sahil de tam bir Üsküdar müzesi, İstanbul’un yansıtıldığı bir eser oldu. Dolayısıyla bu sergi tam bir İstanbul sergisi olmuştur. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, herkesin gezip dolaşabileceği ve bu nadide eserleri görebileceği bir yer. Eserlerin herkesin ulaşabileceği bir mekanda olması da ayrıca değerli. Değerli sanatçı Lithian Ricci’nin yanı sıra serginin küratörlüğünü yapan Yasemin Aslan Bakiri hanımefendiyi de katkılarından dolayı ayrıca kutluyorum. 5 Ocak 2020 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan sergiye tüm Üsküdarlıları ve İstanbulluları bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.
Sergi açılışı sonrası Başkan Türkmen ve davetliler sanatçının eserlerini Osmanlı Hanedanlığı izleri taşıyan yönüyle inceleyerek kısa bir tarih turuna çıktılar.



Minik Öğrencilerden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret ​

Çekmeköy Belediyesi Kaldırımların Bakım ve Onarımlarına Devam Ediyor

Cemil Özdemir'den Yeni Açıklama

Roman Günü'nde Çekmeköy'de Romanlar Doyasıya Eğlendi

Çekmeköy AK Parti ‘Bir Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Var’ Deyip Roman Vatandaşlara Kahve İkram Etti

“ÖZGÜRLÜĞÜN RENKLERİ” SERGİSİ ÜMRANİYE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Başkan Sırmacı STK Ziyaretlerini Sürdürüyor

Şerif Akdana'dan Ahde Vefa Örneği

Başkan Hüseyin Çakmak'tan Çoçuk Katillerine Tepki

Çekmeköy AK Parti'den Çeksiad'a Ziyaret

Meclis Üyelerinden Başkan Çerkez'e Doğum Günü Kutlaması

Başkan Çerkez'e Anlamlı Doğum Günü Kutlaması Yapıldı

Çekmeköy AK Parti'de Siyaset Üstü İstişare

Siyaset Dünyasını Buluşturan Düğün

DÜNYA ETNOSPOR KONFEDERASYONU BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN GENÇLERLE ÜMRANİYE’DE BULUŞTU

Ayyıldız Derneği Mart Ayı Faaliyetlerini Açıkladı

Başkan Makıroğlu'ndan Başkan Sarıcaoğlu'na Ziyaret

Çekmeköy Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Merkezi Açılışa Hazır

Üsküdar Belediyesi'ne Yosuzluk Operasyonu Birçok İsim Gözaltına Alındı

Cemil Özdemir'den Basın Açıklaması

ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPORCULARINDAN MİLLİ TAKIM BAŞARISI