• BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

?Dostluk Kısa Film Festivali´nde ?Kısa Filmden Uzun Dostluklara? Paneli Geçekleşti

?Dostluk Kısa Film Festivali´nde ?Kısa Filmden Uzun Dostluklara? Paneli Geçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Balkon Film organizasyonunda bu yıl ilki 14-15-16 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Dostluk Kısa Film F

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Balkon Film organizasyonunda bu yıl ilki 14-15-16 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali kapsamında 15 Aralık Cumartesi günü SALT Galata ev sahipliğinde ?Kısa Filmden Uzun Dostluklara? söyleşisi gerçekleşti.

Festival BaşkanıFaysal Soysal´ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Festival Jüri Başkanı Yönetmen Yüksel Aksu ile dünyaca ünlü senarist ve yönetmen Najwa Najjar, İranlı yönetmen Kamal Tabrizi katıldı.

Açılış konuşmasına ?Film sanatına başlarken ilk önce dostluklar ve arkadaşlıklar kurulur? diye başlayan Festival Başkanı Faysal Soysal sözlerine şöyle devam etti; ?Gün geçtikçe de bu dostluk devam eder. Sinema sanatının en çok dayandığı form kısa filmlerdir. Biz de Fethi Gümühlüoğlu´nun dostluk felsefesinden yola çıkarak bu festivale kısa filmlerle yola çıktık.?

?Kısa Filmler Sinemanın Kadim Dostudur?

?Sinema başlangıcı kısa filmdir.? diyen jüri başkanı ve yönetmen Yüksel Aksu, kısa filmlerinin sinemanın kadim sanatı olduğunun altını çizdi. ?Kısa film bir türdür ve en eski formattır.? diyen Aksu sözlerine şöyle devam etti; ?Ben sıkıştırılmış uzun filmler çektim ve çok kötü bir kısa filmciydim. En büyük temennim ise Dünya starlarını ve yönetmenlerini çıkaran kısa film festivallerinin olması??

?Allah isterse kötüyü hayra çevirir. İşte bu cümle sinemamıza katkı sağladı.?

Kamal Tabrizi ise konuşmasında birçok kısa film yaparak sinemaya adım attığını altını çizerken, kısa film ve dostluk için ise şunları söyledi; ?Kısa film yapımında uzun metraja göre filmler dostluk ve arkadaşlıkla yürür. Özellikle Kısa film yaparken dostluklar çok değerlidir.? ?Bu dostluk ve samimiyeti kurmak çok özel bir yerde.? diyen Tabrizi ?Hatta İran´da özellikle kısa filmler özel bir form ve yapı arz eder. Buna festivalciler ve yönetmenler çok önem gösterirler.? dedi.

?İran´da kısa filmlere özel kendilerine has programlar var ve her mevsim ayrı program çıkar. Bu programlar o kadar çok ilgi görüyor ki biz deneyimli yönetmenler de izlemeyi tercih ederiz,? diyen Tabrizi sözlerini şöyle tamamladı; ?Sanatta sınır varsa yaratıcılık için de yeni anlatım yolları denenir, İran´da. İran´da bir cümle vardır; ?Allah isterse kötüyü hayra çevirir. İşte bu cümle sinemamıza katkı sağladı.?

Dünyaca ünlü senarist ve yönetmen Najwa Najjarise Filistin´de ve hatta artık tüm dünyada sadece tek kamera ile kısa film yapılabileneceğinin altını çizerken, özellikle Filistin´de daha fazla bastırılmış ve bütçesizlikle 21 yıldır çok zor film yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. ?Filistin´de kendi hikayemizi ve tarihimizi kendimiz anlatmamız gerekiyor? diyen Najjar, ?Tutkunuz oldukça hikayenizi kaydedebilirsiniz.? dedi.

http://www.dostlukfilmfestivali.com/

facebook/dostlukfilmfest

twitter/dostlukfilmfest

instagram/dostlukfilmfest

 



İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu