• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Diyabet deri enfeksiyon riskini yüzde 50 arttırıyor

Diyabet deri enfeksiyon riskini yüzde 50 arttırıyor

Türkiye’de ve dünyada diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor. Çağın salgını diyabetin özellikle çeşitli organlarda yarattığı etkinin istenmeyen sonuçlara neden olabildiğini belirten

Diyabet deri enfeksiyon riskini yüzde 50 arttırıyor

Türkiye’de ve dünyada diyabetli hasta sayısı her geçen gün artıyor. Çağın salgını diyabetin özellikle çeşitli organlarda yarattığı etkinin istenmeyen sonuçlara neden olabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman “Diyabetik hastalarda deri enfeksiyonları diyabeti olmayanlara göre yüzde 25-50 oranında daha sık görülüyor. Bu riski arttıran önemli faktörler arasında kan şekeri yüksekliği yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Diyabetik hastalarda deri enfeksiyonları riskini arttıran faktörler arasında kan şekeri yüksekliği, his kaybı ve damar hastalıklarının yer aldığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman “Diyabetik hastalarda vücudun savunma hücreleri kan şekeri yüksekliği nedeniyle görevini yerine getiremiyor ve böylece deri enfeksiyonlara eğilim artıyor” dedi.

Deri enfeksiyonları hızlı bir şekilde tedavi edilmeli

Diyabetik hastalarda meydana gelen deri enfeksiyonlarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Diyabetik hastalarda sık gördüğümüz deri enfeksiyonları; çıban olarak bilinen Folikülit/Furonkül dediğimiz kıl kökü enfeksiyonları, deri apseleri, kasık ve koltuk altı gibi katlantı bölgelerinde seyreden mantar ya da bakteriyel enfeksiyonlar, ayak üzeri, bacak ve yüz bölgesinde gelişebilen selülit/erizipel (yılancık) dediğimiz enfeksiyonlar ve ayak ve tırnak mantar enfeksiyonları olarak adlandırabiliriz” şeklinde konuştu. Enfeksiyonun türüne göre belirtilerinin de farklılık gösterdiğini anlatan Dr. Salman, “Özellikle selülit/erizipel gibi enfeksiyonlar tedavi edilmezse ateş, üşüme, titreme, halsizlik, ciddi bacak ağrısına sebep oluyor. Mantar enfeksiyonları tedavi edilmediğinde mantar yayılabilir ve bulaşıcılığı nedeniyle diğer bireyler de etkilenebilir” şeklinde konuştu.



Başkan Çetinkaya Anlamlı Ziyaretlerini Sürdürüyor

Çekmeköy Yeşilay'dan Yeşilay Haftası'nda Farkındalık Çalışması

AK Parti İstanbul İl Şehit Gazi Komisyonu Anlamlı Bir İftara Ev Sahipliği Yaptı

Ayyıldız Derneği'nden İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı Yapılmaya başlandı

Başkan Makıroğlu'ndan Hilmi Türkmen'e Ziyaret

Vali Davut Gül Çekmeköy'e Geldi

Kaymakam Resul Çelik, Roman Vatandaşlar İle Gönül Sofrasında Bir Araya Geldi

Fatma Öğretmen Son Yolculuğu'na Uğurlandı

Çekmeköy Giresunlular Derneği'nden Sahur Yemeği

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı STK Temsilcileri İle İftarda Buluştu

Başkan Çetinkaya'dan Mahalle Başkanları ile Stratejik Toplantı

Çekmeköy'de Ramazan’ın Bereketi Şehit Aileleri ve Gazilerle Paylaşıldı

Çekimder'den Vatandaşlara Çorba İkramı

Ordu Akkuş ilçesi Orta Bölme Köyü Derneği iftar programında Ramazan Bereketi Paylaşıldı

ÇEKORDER'in İftarı Büyük Buluşmaya Sebep Oldu

Çekmeköy'ün İyiliksever'i Olarak Anılan Ormancı Gönüllere Dokunmaya Devam Eiyor

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'ından Vefa Sahuru

AK Parti İstanbul Teşkilatından ‘Bir Olmak Ruhumuzda Var’ İftarı

Sabri Şenel'den Sınav Kurs İftarında Önemli Mesaj

ÇEKMEKÖY GİRESUNLULARDAN GENİŞ KATILIMLI İFTAR PROGRAMI

Başkan Çerkez'den Anlamlı Sahur Programı