• BIST 100

    10084,5%0,02
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,69% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2420,24% -0,59
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00

CHP Çekmeköy’den Yeşil Alanın Yapılaşmasına Tepki

CHP Çekmeköy’den Yeşil Alanın Yapılaşmasına Tepki

Çekmkeöy Mehmet Akif Mahallesindeki kapalı Pazar yanındaki yeşil alan olan parka, belediye tarafından yapılaşma yapılıp parkın kaldırılmasına karşı, CHP Çekmeköy ilçe Başkanı partililerle birlikte parkta basın açıklaması yaptı.

CHP Çekmeköy’den Yeşil Alanın Yapılaşmasına Tepki

Çekmkeöy Mehmet Akif Mahallesindeki kapalı Pazar yanındaki yeşil alan olan parka, belediye tarafından yapılaşma yapılıp parkın kaldırılmasına karşı, CHP Çekmeköy ilçe örgütü ve bazı meclis üyeleri ile partililer parkta basın açıklaması yaptı.

Kızıldaş basın açıklaması öncesinde pazara alışverişe gelen ve parktaki vatandaşlarla sohbet ederek konuyu tek tek anlattı.

Basın açıklamasını partililer ve vatandaşlar ile birlikte CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş yaptı.

Kızıldaş basın açıklamasında şöyle dedi: “Değerli Çekmeköylüler, kıymetli komşularım. Şu sıralar ağaçların, çiçeklerin, kuşların, böceklerin renklendiği, cıvıl cıvıl bir baharı yaşamamız gerekirken AKP’nin doğaya ve yeşile karşı hoyratça yaklaşımı ile karşı karşıyayız.

Canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemin parçalarıyız. Bu gerçeği görmezden gelenler, 1 metrekare yeşil alana bile rant gözüyle bakanlar henüz doğmamış nesillerin yaşam alanlarını bile ipotek altına almaktadır. Ülkemizde maalesef yeşil alanlar, doğa ve çevre rant uğruna talan edilmektedir. Bunun en son örneği bu park alanıdır. Bu güzel parkımızı Pazar yeri yapmak istiyorlar. Yaptırmamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz ki parkımızda çiçekler açmaya kuşlar ötmeye devam edebilsin. Kıymetli Çekmeköylüler biliyorsunuz daha önce Ulus Pazarı Alanını beton yığınına çevirdiler. Kent estetiği ve kültüründen uzak bir şey çıktı ortaya. Şimdide Çekmeköylülerin yeşil alanını sabit Pazar yerine katarak yeşil alanın yok olmasına sebep oluyorlar.

Yeşil düşmanı bir AKP’li belediyeyle karşı karşıyayız. Çekmeköy ormanlarla çevrili olmasına rağmen, İstanbul’un AKTİF YEŞİL ALAN miktarı en az olan ilçelerinden biridir. 13 yıldır mevcut başkan tarafından, toplamda ise 28 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Çekmeköy Belediyesi doğaya, insana, yeşile dair her şeye zarar vermeye devam ediyor. Rant ve talan uğruna yapılaşmaya açtığınız yeşil alanlarımızı rahat bırakın. Çocuklarımız, yaşlılarımız rahatça dolaşsınlar. Çekmeköy’ de ki yeşil alanları konut, benzin istasyonu ve restaurantlarla yok etmeye çalıştınız ve çalışıyorsunuz. Bu talana dur demek için dün Fibalife Sitesinin önündeki parktaydık bugün buradayız.

Çekmeköy Halkı, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyelerimiz ve STK’lar, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun katılımı ile yaptığımız eylemler partilerimizin ve meclis üyelerimizin sunduğu deliller sonucu ile Bilirkişi heyeti park alanımızın benzin istasyonu yapılamayacağı yönünde görüş bildirdi.

Çekpa Projesi yapılırken de projenin ve yerinin doğru olmadığını o gün söylemiştik ve meclisimizde hayır oyu kullanmıştık. Bugün haklı olduğumuz bir kez daha görüldü. Parkımıza üstü kapalı Pazar yeri ve otopark yapmak istediklerini söylüyorlar. Projeyi istememize rağmen projeyi bizlerden ve halkımızdan saklıyorlar. İmar Paftasına göre bu bölge Park Alanı olarak planlanmıştır. İlçemizin Aktif Yeşil Alan miktarını azaltacak her türlü yanlışın karşısında olacağız. Yeşilimize sahip çıkacağız, parkımıza sahip çıkacağız, Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip çıkacağız. CHP iktidarında bu yapılanların hesabını soracağız. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.”



22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti