• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

ÇEKMEKÖY'DE GÜVENSİZ ASANSÖR GERÇEKLERİ DENEYİM GÜNLERİ BAŞLADI

ÇEKMEKÖY

Çekmeköylü vatandaşlar sanal gerçeklik gözlüğü ile asansörlerde yaşanılabilecek güvenlik sorunlarını deneyimleme fırsatı buluyorlar

ÇEKMEKÖY'DE GÜVENSİZ ASANSÖR GERÇEKLERİ DENEYİM GÜNLERİ BAŞLADI

Çekmeköylü vatandaşlar sanal gerçeklik gözlüğü ile asansörlerde yaşanılabilecek güvenlik sorunlarını deneyimleme fırsatı buluyorlar

Çekmeköy Belediyesi ve Asansör Denetleme A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. ortak çalışması ile gerçekleştirilen “Güvensiz Asansör Gerçekleri” programının ilki Çekmeköy Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda gerçekleşti. 3 Boyutlu VR Sanal Gerçeklik oyun gözlüğü ile oynanan oyunda periyodik asansör muayenesinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte vatandaşlara kırmızı etiketli asansörlere binilmesi halinde yaşanabilecekler simülasyon standında yaşatıldı. 3 boyutlu sanal gerçeklik gözlüğü ile gerçekleştirilen simülasyonda vatandaşlar, kırmızı etiketli asansör kullanımında gerçekleşebilecek kötü senaryolarla yüzleşti. 3 farklı aşamadan oluşan simülayon uygulamasında ilk olarak kırmızı etiketli asansöre binme durumunda yaşanan kaza gösterildi. İkinci aşamada ise kabin gelmeden asansöre binmenin tehlikesine dikkat çekildi. Son aşamada kata gelmeyen ve yarıda kalan asansörden çıkmaya çalışmak durumunda yaşanacak kaza anı gözler önüne serildi.

Güvensiz Asansör Gerçekleri Deneyim Günleri 11.11.2019 Pazartesi Günü Madenler Meydanı, 13.11.2019 Çarşamba günü Taşdelen Kardiyum AVM önü ve 15.11.2019 Cuma Günü Alemdağ Merkez’de saat : 09:30-17:00 saatleri arasında vatandaşlarla buluşacak.

Sanal gerçeklik gözlüğünü takarak simülasyonu deneyimleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Burada öncelikli hedefimizi vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. İstanbul’da İlk defa Çekmeköy Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş bir proje. Düzenli olarak yapılan kontroller ile asansörlerde bulunan etiketlerin ne anlama geldiğini ve bu etiketlere sahip asansörlerin kullanmaları durumda nelerle karşılaşabileceklerini sanal gerçeklik adeta hemşehrilerimize yaşatıyoruz. Bu simülasyonu izleyen vatandaşlarımız daha sonra alanda bulunan mühendislerimizden akıllarına takılan sorular hakkında bilgi alıyorlar. Ayrıca alanda bulunan mobil seri nokta aracımız ile vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepleri not alıp asansörlerinin denetimi için çalışmalar yapılmasını sağlıyoruz,” dedi.



ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi