• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,09
  • EURO

    34,60% -0,51
  • GRAM ALTIN

    2389,37% -1,86
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62

Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği Faaliyete Başladı

Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği Faaliyete Başladı

Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği’nden Dernekle ilgili açıklama: “10 Haziran 2023 tarihi itibarıyla kurulmuş bulunmaktadır. Derneğimizin amacı üreten kadınlarımızın sesi olmaktır.

Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği Faaliyete Başladı

Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği’nden Dernekle ilgili açıklama: “10 Haziran 2023 tarihi itibarıyla kurulmuş bulunmaktadır. Derneğimizin amacı üreten kadınlarımızın sesi olmaktır. Sloganımız siz üretin biz satalım. ‘Kadın kadının kurdu değil yurdudur’ felsefesi ile biz iş ve sosyal hayattaki güçlü kadınlar olarak evde olupta çalışamayan kadınlarımıza bir ışık yakmak onları üretken ve gelir elde eden mutlu kadınlar olmalarını sağlamak amacıyla bu yolculuğa çıktık. Çünkü mutlu anne mutlu çocuk demektir. Güçlü kadın, güçlü toplum dur...

Bu yolculuk ta ki ;

 1. hedefimiz evde üreten kadınların ürettikleri ürünlerini satmalarını ve evlerine katkıda bulunmalarını sağlamak

2. hedefimiz üretmek isteyen eğitim almak isteyen ama nasıl yapılacağını bilmeyen kadınlarımızı eğitmek.

3. hedefimiz girişimci olmak isteyen ama nasıl yapılacağını bilmeyen kadınlarımızı desteklemek.

 4. hedefimiz derneğimizin merkezinde yapılacak olan kurs programlarına hobi amaçlı katılmak isteyip sosyalleşmek ve yeni bir şeyler öğrenmek ve güzel bir saat vakit geçirerek bir aktivite yapmak isteyen kadınlarımızı keyifli zaman geçirmelerini sağlamak.

Bunun için bütün altyapılarımızı hazırladık. Dernek yapımızda birçok fonksiyonel çalışma yapılabilecek. Hem eğitim almak isteyen ,  hem eğitim vermek isteyen ,  hem ürünlerini satmak isteyen bütün kadınlara kapımız açık bizler daha önce de Çekmeköy’ün kadınları için çalışmış bir grup anne idik. Şimdi de çalışan ve girişimci kadınlar olarak gene kadınlarımızı destekleyen bir oluşumun içine girdik.

Genel yapımızda el işi ürün satışı, Özel sipariş ( Z.yagli dolma, salça ,tarhana ,içli köfte , salça, konserve) gibi zahmetli ama lezzetli ürünlerin satışı , mutfak atölye leri (workshop) ile hem öğrenme hem eğitim alma, çocuklar için partiler, çocuk atölyeleri gibi çeşitli organizasyonlar planlıyoruz....

 Artık bir yardım derneği değiliz yani balık yemeği değil balık tutmayı öğreten bir dernek olarak yeni bir yola çıktık. Bu tanışma toplantısına da dostlarımızı da davet ettik. Aslında şöyle demek daha doğru olur Çekmeköy’de iz bırakmak isteyen veya iz bırakmış ve Çekmeköy için birçok alanda çalışmış güçlü kadınlarla beraber yola çıkmış olmanın keyfi içindeyiz.

Başkanımız Serpil Erdoğan önderliğinde güçlü bir yönetim kadrosu ile derneğimizin kuruluşunu yapmış yerimize tutmuş şu anda tadilat aşamasındaki programlama şeklinde devam ediyoruz. Ağustos ayına kadar bütün hazırlıklarımızı tamamlayıp kurslarımızı eğitimlerimizi ve bununla ilgili programlarımızı tüm Çekmeköy halkına özellikle de kadınlarımıza aktaracağız. Yönetim kadromuzda başkan Serpil Erdoğan, Serap mühsürler , Emine Turgut, Feride Aygün, Fatma Çankır Çetin, Berrin Altıntaş,  Nazan Özyiğit  Nemra Hara , Dilek Çetin ve Reyhan tomar dan oluşmaktadır.

 Kuruluş aşamasında 30 üye kadınımız ile yola çıktık. Bizler daha önceden de olduğu gibi Çekmeköy’deki kadınlarımızı güçlendirmek hedefi ile hem eğlenerek hem el birliği ile kadın gücünü göstererek haftada bir gün Şef Taner Tamer eşliğinde Türk müziği koro çalışmamızla gene haftada başka bir gün Sefa OVALI hocamız ile Folklor çalışmamızla hem üreten hem eğlenen hem de birbirine destek olan bir oluşumun içinde olmanın sevinç ve gururu içindeyiz .

Eylül ayı itibarıyla tam faaliyetlere geçmiş olan derneğimiz şimdiden Çekmeköy’ümüze hayırlı uğurlu olsun.”



22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti