• BIST 100

    11073,27%0,94
  • DOLAR

    42,11% 0,06
  • EURO

    48,73% 0,72
  • GRAM ALTIN

    5400,89% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 1,15

"Beyaz Baston Farkındalıktır"

‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ kapsamında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenledi.

"Beyaz Baston Farkındalıktır"

‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ kapsamında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenledi.
Etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcıları Oğuzhan Karadağ ve İbrahim Holat, Kartal Görme Engelliler Derneği Başkanı Ercan Üçpınar’ın katıldığı programa ilgi yoğun oldu.
Programda görme engelli Mustafa Gürel, “Beyaz Baston” şiirini okuduktan sonra açılış konuşmasında, “Beyaz Baston görme engellinin hayatı. Beyaz baston olmasa görme engelli ne dışarı çıkabilir, ne sokağa çıkabilir, ne de kendi ihtiyaçlarını kendi görebilir” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında “Beyaz Baston haftası sadece bir haftaya sığdırılmayacak kadar önemli. Engelsiz Tuzla’yı daha yaşanabilir ve paylaşılabilir hale getirmek için eskiyle gelecek arasında köprüler oluşturmaya gayret ediyoruz. Gönlüyle bizi gören, yüreğiyle bizi hisseden ve bizi her zaman kucaklayan sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Tuzla halkına özellikle size hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Oğuzhan Karadağ, konuşmasında “Bir hafta değil, 52 hafta Beyaz Baston Haftası. Bağımsızlığımızın simgesidir; beyaz baston. Beyaz baston bizim hayatımızın ortağıdır” dedi.
Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nda eğitim alan öğrencilerden görme engelli Zübeyde Gülen, Muhammet Efe, Ömer Efe ve otizmli Anıl İpek’in solo konser verdiği etkinlikte, Beyaz Baston oyunu ve Özel Çocuklar Komisyonu Halk Oyunu Gösterisi büyük beğeni topladı. İstanbul Hoş Seda Görme Engelliler Müzik Grubunun dinletisiyle renk kattıkları program, izleyicilere hoş duygular yaşattı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı katılımcılara beyaz baston hediye ettiler.



MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DAYANIŞMA

21. GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI’NDA ÖDÜL ALAN ESERLER SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ DESTEĞİYLE HER ÇOCUK KENDİ SESİNİ BULUYOR

AVRUPA’DA ZİRVEYE ADIM: ÜMRANİYE JUDODA KUPAYI KALDIRDI

Çekmeköy AK Parti'den Yaşlılara Şefkat ve Hürmet

Başkan Çerkez Yapımı Devam Camii İnşaatını İnceledi

MESAM YENİDEN REKOR BİR OYLA RECEP ERGÜL DEDİ

Üsküdar AK Parti'den Kan Bağış Kampanyası

ÜMRANİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR İÇİN EBEVEYNLİK REHBERİ SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

ÜMRANİYE’DE HER GÜN BİNLERCE KİŞİYE SICAK ÇORBA İKRAMI

ÜMRANİYE’DE PARKLAR VE OYUN ALANLARI DÜZENLİ OLARAK YENİLENİYOR

Çekmeköy AK Parti'den Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay İstanbul Merkez Şubesi'nden Anaokulu Açılışı

ATIK MALZEMELER MAGNETLERE DÖNÜŞTÜ

ÜMRANİYE’DE KADINLARIN TASARIM YOLCULUĞU BAŞLIYOR: MODA VE STİL OKULU AÇILDI

ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

CUMHURİYET’İN 102. YILI ÜMRANİYE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Cemil Özdemir'den Başkan Çerkez'e Anlamlı Hediye

CUMHURİYET’İN 102. YILINA KOŞTULAR

Çekmeköy İYİ Parti Doğu Türkistan Zulmüne Dikkat Çekti

Saadet Partisi'nden ‘Gezici Soykırım Müzesi’ Etkinliği