• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Bakan Kurum Çekmeköy'de Gençler ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bakan Kurum Çekmeköy

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çekmeköy'de gençler ve vatandaşlarla buluştu.

Bakan Kurum Çekmeköy'de Gençler ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi    

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çekmeköy'de gençler ve vatandaşlarla buluştu. 

Bakan önce Çekmeköy Nikah Sarayında iş adamları ve site yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Çekmeköy Belediyesi tarafından hizmete sokulan Turgut Özal Kültür Merkezi'ndeki kütüphanede ilk kez seçimde oy kullanacak gençlerle bir araya gelerek onlarla sohbet ederek onların sorunlarını cevapladı. Ardından öğle namazından sonra Çekmeköy Taşdelen Yusuf Cebir camiinde vatandaşlarla buluştu. Daha sonra Taşdelen Yenidoğan kavşak inşaatı Çekmeköy Meydan ve Otopark Projesi temel atma töreni ile Çekmeköy Millet Bahçesi ilk fidan dikimi törenine video-konferansla katıldı.  Bakan Kurum, buralarda yaptığı konuşmalarda "Bu seçim, 'İstanbul Finans Merkezi ile ekonomik bağımsızlığımızı güçlendireceğiz' diyenlerle 'Londra'daki tefecilerden borç alacağız' diyenlerin seçimidir. İstanbul'un dört bir yanında yürüttüğümüz projelere Çekmeköy'deki 3 önemli projeyle devam ediyoruz. Trafik sorununa çözüm getirecek kavşağın yanı sıra belediyenin karşısına yapılacak meydan ve kapalı otoparkın da büyük avantajlar sağlayacaktır. İstanbul'da riskli tek bir yapı kalmaması için kentsel dönüşüme ağırlık veriyoruz.16 milyon kardeşimiz bir an önce yeni, güvenli yuvalara kavuşsun' dedik ve 1,5 milyon konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü'nün ilk temellerini attık. İnşallah 1,5 milyon konutu dönüştürerek, 6 milyon İstanbullu kardeşimizi daha güvenli alanlara taşıyacağız. 'Yarısı bizden olsun, İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlansın' dedik ve devletimizin tüm imkanlarını sizler için seferber ettik." diyen  Kurum, Çekmeköy'de vatandaşların talepleri doğrultusunda 6 bin 354 konut ve iş yerinden oluşan bir kentsel dönüşüme başladıklarını dile getirdi. 

Çekmeköy Millet Bahçesi projesinin detaylarını da paylaşan Kurum, bahçenin 100 bin 732 metrekare alanda 200 milyon liralık bir yatırımla yapılacağını anlattı.          

"Bir tarafta ' Türkiye Yüzyılı' diyenler, diğer tarafta Türkiye'yi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var" diyen Bakan Kurum, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.14 Mayıs seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kurum, "Bir tarafta milleti için duble yollar, devasa köprüler, tüneller, hızlı tren hatları, şehir hastaneleri, havalimanları, millet bahçeleri, sosyal konutlar, tarihi kent meydanları ve modern üniversiteler inşa edenler var, diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var. Bir tarafta 'Türkiye Yüzyılı' diyenler var, diğer tarafta Türkiye'yi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var. Diğer tarafta İstanbul'un deprem bütçesini 6 kat düşürenler, yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut sözünü tutmayanlar var." Şeklinde konuşan Kurum, Seçim aynı zamanda bir zihniyet yarışması olacağı değerlendirmesini yaptı. Bakan Kurum, AK Parti'nin iktidarı boyunca millet için projeler ürettiğini söyleyen Bakan Kurum, yapılan kapsamlı projelerin yapılacakların garantisi olduğunu belirterek, "Bu seçim, 'Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin' diyenlerle, 'Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalım' diyenlerin seçimidir. Bu seçim, 'SİHA'lar, Togg, TCG Anadolu' diyenlerle, 'SİHA'lar yerli değil, Togg milli değil, TCG Anadolu gemisi de neymiş' diyenlerin seçimidir." Diyen Bakan Kurum, konuşmasının ardından video-konferansla Çekmeköy-Alemdağ-Taşdelen Yol Kavşak Projesi ve Çekmeköy Meydan ve Otopark Projesi temel atma töreni ile Çekmeköy Millet Bahçesi ilk fidan dikimi törenine katıldı.



Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet