• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2470,78% 0,36
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK KİTAP FUARI İKİNCİ KEZ ÜMRANİYE’DE KAPILARINI AÇTI

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK KİTAP FUARI İKİNCİ KEZ ÜMRANİYE’DE KAPILARINI AÇTI

Türkiye’nin önde gelen isimlerinin yer alacağı ve 100’den fazla yayınevinin olduğu 2. Ümraniye Kitap Fuarı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyla Santral Meydanı’nda açıldı.

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK KİTAP FUARI İKİNCİ KEZ ÜMRANİYE’DE KAPILARINI AÇTI

Türkiye’nin önde gelen isimlerinin yer alacağı ve 100’den fazla yayınevinin olduğu 2. Ümraniye Kitap Fuarı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyla Santral Meydanı’nda açıldı. On binlerce kitapseverin akın ettiği fuarda İbrahim Kalın, okurlarıyla buluşarak, söyleşi de yaptı.

Kitapları sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapseverleri yazar, şair ve yayınevleriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen Ümraniye Belediyesi 2. Kitap Fuarı Santral Meydanı’nda açıldı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Münir Üstün, “Türkiye’de kitap okunmuyor algısının yanlış olduğunu” söyleyerek, "2011’de 289, 2012’de 293, 2013’te 330, 2014’te 344, 2015'te 384, 2016’da 405, 2017'de 408, 2018’de 411, 2019'da 424, 2020'de 434 milyon adet bandrollü kitap yayınlandı. Kitap görülmez düşünceye can veriyor" dedi.

“Okuma Alışkanlığını Aşılamak Gibi Güzel Bir Derdimiz Var”

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde vefat eden fikir ve edebiyat dünyamızın kıymetli ismi Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Başkan İsmet Yıldırım, “Bizim, her yaştan insanımıza özellikle de çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılamak gibi güzel bir derdimiz var. Bu sebeple Ümraniyemize Anadolu Yakası’nın en büyük kitap fuarını kazandırdık. Bugün pandemi nedeniyle verilen 1 yıllık aranın ardından, fuarda 100'den fazla yayın evi sizleri bekliyor” dedi.

 “Millet Kıraathanesi İnşa Ediyoruz”

Başkan Yıldırım, “Ümraniyemizi kültür ve sanatın yeni merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Belediye binamızın önündeki meydana yepyeni bir Millet Kıraathanesi inşa ediyoruz. Yakın zamanda bittiğinde orası artık sizin mekânınız olacak. Ümraniye’ye 3 yeni Millet Kıraathanesi yapacağız. Kültür, sanat ve spor alanlarındaki yatırımlarımızla, Ümraniye’nin her geçen gün fark yarattığına, inşallah hep birlikte şahit olacağız. Bu güzel haberi de sizlere verdikten sonra, sizleri kitaplarla baş başa bırakmak istiyorum. Fuarımız, Ümraniyemiz’e ve İstanbulumuz’a hayırlı olsun” dedi.

Konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ise, kitapların kültürel mirasın gelecek nesillere ulaşmasını sağlayan önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı Prof. Dr. Sadettin Ökten, fuara onur konuğu olarak katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Beğendiğiniz bir eseri hayatınızın farklı safhalarında okuyunuz, eser sabit kalıyor ama siz yola devam ediyorsunuz. Tecrübeleriniz artıyor, aynı esere farklı bakmaya başlıyorsunuz. Eserin bazı gizli taraflarını genç yaşlarda fark etmezsiniz. Seçerek okumak, külliyat okumak ve aynı eseri hayatın farklı safhalarında okumak çok mühimdir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, her şeyin önce okuyarak başladığına dikkat çekerek, belediyelerin sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Demircan, “Toplum hayatı 3 ayaklı. İyi planlanmış bir şehir, iyi bir kültürel hayat birikimi sonra da ona dayanarak icra edilecek bir yaşam sanatı. Belediyelerimiz bunu çok iyi gerçekleştiriyor. Şehirlerin meydanlarında artık çöp, çukur, çamur yok. Kitap var, kültür var, sanat var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı konuşmada, yaklaşık iki hafta önce millet bahçesinin açılışı için ilçeye geldiklerini belirterek, "Ümraniye'ye her geldiğimizde böyle bir güzel hediyeyle karşılaşıyoruz. Elinize, gönlünüze, emeğinize sağlık. Ümraniyeli kardeşlerimizin böyle bir imkanla bir araya getirilmiş olması, buluşmuş olması ayrıca güzel" dedi.

“Okuma Eylemini En Üst Seviyelere Çıkartmış Bir Medeniyetin Mensuplarıyız”

Kitap okumanın medeniyetin en temel unsurlarından biri olduğuna dikkati çeken Kalın, "Biz hep kitap medeniyeti olmakla övünürüz ama aslında sözlü ve yazılı kültürü ve medeniyeti bir araya getirmiş bir geleneğin mensuplarıyız. 'Oku' emriyle başlayan ama çok kısa bir sürede bunu yazıya çevirerek hem alemdeki ayetleri hem de yazılmış, kaleme alınmış ayetleri ve işaretleri okuma eylemini en üst seviyelere çıkartmış bir medeniyetin mensuplarıyız" dedi.

“Kitaba Ulaşamamak Gibi Bir Bahanemiz Yok”

Türkiye'de okuma oranlarının arttığına işaret eden Kalın, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kurulan millet kıraathaneleri, yeni kütüphaneler, okuma salonları, basılan kitaplar, kitap ve yayın dünyasına verilen destek işte burada, bu tür kitap fuarlarıyla kendini tekrar tekrar gösteriyor. Dolayısıyla artık okumamak, kitaba ulaşamamak gibi bir bahanemiz yok. Sadece şuraya baktığınız zaman bile onlarca kültür ve sanat etkinliği, söyleşiler, imzalar, buradaki yazarlarımız bu düşünce dünyasının zenginliğini ortaya koyuyor. Bu vesileyle belediye başkanına, ekibine ve fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Okuyucusu, meraklısı, kitapseveri bol olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından İbrahim Kalın başta olmak üzere tüm katılımcılar, kurdele keserek  Başkan İsmet Yıldırım’la birlikte fuardaki stantları gezdi.

Açılış nedeniyle düzenlenen programa, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Dr.Ravza Kavakcı Kan, Erol Kaya ve Osman Boyraz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la Söyleşi

Okurlarıyla söyleşi yaparak kitaplarını imzalayan İbrahim Kalın, Türkiye’nin köklerinin sağlam olduğuna, emin adımlarla ilerlemeye devam edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Tarihi nasıl okuduğumuza bir bakmamız gerekir. Farklı kültürlere, medeniyetlere saygı göstermemiz gerekir. Çeşitlilik, kültürel zenginliktir. Bu anlamda kitaplarla geçirdiğimiz vakitte çok kıymetlidir. Kitap okumak, çok ciddi bir iştir” diyerek söyleşiyi noktaladı.

Söyleşinin ardından Başkan İsmet Yıldırım, günün anlam ve önemine binaen İbrahim Kalın’a çiçek takdim etti. Daha sonra İbrahim Kalın, okurlarıyla söyleşi yaparak kitaplarını imzaladı. Kitaplarını imzalatmak isteyen okur severler, uzun kuyruklar oluşturdu.

3 Önemli İsim Bir Arada

Kitap Fuarı; Onur Yazarı Sadettin Ökten, İhsan Süreyya Sırma ve Necmettin Alkan’ın söyleşisiyle devam etti. Kitapseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.

 

 

 



Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!

Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Sancaktepe Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Sinem Dedetaş Belediye Personeli ve Vatandaşlar İle Bayramlaştı

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'dan İsmet Yıldırım'a Hayırlı Olsun Ziyareti

31 Mart seçimlerinin ardından İmamoğlu ve 26 CHP'li Belediye Başkanı Anıtkabir'i Ziyaret Etti

İMAMOĞLU BAŞKAN ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Üsküdar'da Sinem'li Günler Başladı

Çekmeköy AK Parti Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldılar