• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

ALPER YEĞİN BASINA AÇIKLADI: “SANCAKTEPE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ.”

ALPER YEĞİN BASINA AÇIKLADI: “SANCAKTEPE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ.”

31 Mart Yerel seçimlerinin yaklaşması ile heyecan artmaya başladı.

ALPER YEĞİN BASINA AÇIKLADI: “SANCAKTEPE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ.”
31 Mart Yerel seçimlerinin yaklaşması ile heyecan artmaya başladı. Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday olacaklar da sahaya yavaş yavaş iniyor.
Eski Sancaktepe Belediye meclis üyesi, İBB Metro Aş. Başkan Vekili ve Sancaktepe’nin sevilen iş adamlarından Alper Yeğin’de Sancaktepe belediye başkan adayı olmak için kolları sıvayarak çalışmalara başladı.
Seçim ofisini bile faaaliyete geçiren Yeğin hem STK’larla hem muhtarlar ve hem de vatandaşlarla sık sık bir araya gelmeye devam ediyor. 
Yerel basın temsilcileriyle ile de biraraya gelerek seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Alper Yeğin, “Bu ilçenin her alanda iyi yönetilmediğini yıllardır söylüyoruz. Kötü yönetimin bir kader olmadığını gören toplumda büyük bir değişim talebi var ve biz de bu talep doğrultusunda daha iyi bir Sancaktepe için bu yola çıktık” dedi. Cemevi inşaat temelinde 3 çocuğun boğularak hayatını kaybetmesine ilişkin olarak da Yeğin, “Bu ihmal düpedüz cinayettir. Bundan sonra orada Cemevi olmaz. Temeli doldurup üzerine 3 çınar ağacı diksinler ve o 3 yavrumuzun anısına orayı park yapsınlar” dedi.
Basın mensuplarına seçim koordinasyon merkezi ile de ilgili bilgi veren Yeğin, “En altta lojistik merkezimiz, giriş katında herkese açık iletişim ofisi ve birinci katta oturma salonu ile seçim koordinatörlerinin çalışma alanı olacak. Yine 2. katta eğitim programlarının yapılacağı geniş katılımlı salonlar olacak. 3. Katta yine çalışma ofisimiz olacak ve 4. katta da çağrı merkezi olacak. 2.5 aydır bu merkezimiz vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile dolup taşıyor. Her görüşten, her siyasi düşünceden Sancaktepeli komşularımız bizi ziyaret ediyor, hepsiyle oturup konuşuyoruz. Adaylığımızın da netleşmesinin ardından 19 mahallenin tamamında seçim irtibat merkezleri kuracağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde açıklanacak resmi seçim takviminin akabinde aday adaylığı müracaatını yapacağını ve sonrasında adaylık yolunda çalışmalarını daha yoğun şekilde sürdüreceklerini kaydeden Alper Yeğin, “Ben bu şehirde büyüdüm. Allah sağlık verdiği sürece ömrümün bundan sonraki kısmını da bu şehirde yaşamak istiyorum. Sancaktepe’nin her bir köşesini, sorunlarını, eksiklerini, halkın taleplerini çok iyi biliyorum. Onun için bu yola çıktım. Sancaktepe’nin kötü yönetildiğini hepimiz yıllardır görüyoruz ve söylüyoruz. Sancaktepe’nin kötü yönetiminin bir kader olmadığını, bunun değişebileceğini ve bu değişimin de bizimle olacağına inanıyoruz. Bu değişimi topluma da anlatmaya çalışıyoruz. Bu ilçede özellikle son zamanlarda siyasetin de çok üzerinde hepimizi üzen olaylar yaşanıyor” şeklinde konuştu.
“Belediye başkanı bir partinin ilçe başkanı gibi davranıyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda İstanbul’da yaşama memnuniyeti yüzde 65’lerin üzerine çıkarken Sancaktepe’de bu oran ne yazık ki yüzde 50’lere kadar düşüyor. Sancaktepe İstanbul’un en yoksul 4. İlçesi olmuş durumda. Bu kent daha yaşanılabilir bir merkez olabilecek iken ne yazık ki kötü yönetim yüzünden çok geri kalmış bir yer haline gelmiş durumda. Halbuki bu kent çok daha iyi yönetilebilir, tüm sorunları çözülebilir.” Diyen Alper Yeğin,
“4.5 yıl önce biz, 25 yıl boyunca talan edilmiş, bütün değerleri alt üst edilmiş İstanbul’u devir alıp Ekrem İmamoğlu Başkanımız önderliğinde bu kenti daha yaşanılabilir bir kent haline getirdik. Sancaktepe’nin tüm kronik sorunları da çözülebilir. Sancaktepe metrosunu yüzde 4’lerde devir aldık bugün yüzde 85’lere getirdik ve Mart ayında da Samandıra etabına kadar olan kısmını halkımızın hizmetine açacağız. Bu Sancaktepe tarihinin en büyük yatırımıdır. Yine 150 bin metrekare Ayazma Yaşam Vadisi’ni de yaptık bitirdik ve çok kısa bir zaman sonra hizmete açacağız.

Büyükşehir olarak Sancaktepe açısından muazzam kazanımlar sağlıyoruz. Bu ilçede 1 tane bile kreş yokken bu gün 3 tane kreşi bu ilçeye kazandırdık. İlçe belediyesi arazi tahsisi yapmadığı için daha fazlasını şimdilik yapamadık. İSKİ’nin parsellerine kreşler yapıyoruz. İlçe belediyesi ile koordinasyon eksikliği yüzünden hizmetler gecikiyor, aksıyor. Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük kreşini yapacaktık lakin ilçe belediyesi tahsisi iptal ettiği için hafriyatı bile alınmış olan inşaat alanı yine ilçe belediyesi tarafından molozlarla hafriyat kamyonları ile dolduruldu.” Dedi.
Alper Yeğin, seçim takviminin açıklanmasının yapacakları ardından aday tanıtım toplantısıyla Sancaktepe ile ilgili gelecek vizyonu ve projelerini daha kapsamlı şekilde kamuoyuna açıklayacaklarını sözlerine ekledi. Yerel basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yeğin, metro ve ulaşım konuları başta olmak üzere çeşitli konulara açıklık getirdi. Sıkça gündeme getirilen Yenidoğan metrosunun iptal edilmediğini aksine Kadıköy’e kadar uzatıldığını kaydeden Yeğin, “Şu anda Yenidoğan mezarlığının orada yer altına rayların aksı döşeniyor ve bu hat sadece hastaneye kadar değil Kadıköy Hasanpaşa’ya kadar gidecek” dedi. Çekmeköy Şile otoyolu Yenidoğan Kavşağı’ndaki çalışmaların da kamulaştırma ve teknik konular yüzünden 2 ay geciktiğini kaydeden Yeğin, “Bu hafta oraya büyük makinalar inecek ve çalışmalar hızlanacak” şeklinde konuştu.
Yine geçtiğimiz hafta yaşanan ve 3 küçük çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan Cemevi inşaat alanındaki olayla ilgili olarak da konuşan Yeğin, “Bu ihmal tek kelime ile cinayettir. Bu ülkenin adaleti, hakimleri, savcılar sonuna kadar hesap sormalı ve sorumluların burnundan fitil fitil getirmelidir. Orada bu olaydan sonra Cemevi de artık olamaz ve halkımızın da belediye yöneticilerine bu yöndeki tavsiyesi inşaat temeli doldurularak üzerine 3 çınar ağacı dikilmeli ve o yavrularımızın anısına park yapılmalı” dedi.



BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYE’DE 11 KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!