• BIST 100

    17663,96%0,53
  • DOLAR

    44,86% 0,25
  • EURO

    52,90% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6901,01% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11053,03% 0,00

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

Çekmeköy Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası'nda 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek yarıştı.

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

Çekmeköy Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası'nda 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek yarıştı.

Çekmeköy Belediyesi, bu yıl 8'incisi düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği ve Royal Canin firması işbirliğiyle düzenlenen şampiyonaya 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek katıldı. Çekmeköy Belediyesi Ömerli Spor Tesisleri’nde gerçekleşen şampiyonada köpekler, yaş ve cinsiyet gibi kriterlere göre farklı kategorilere ayrıldı. Köpekler, ringe çıkmadan önce güvenlik amacıyla karakter testine tabi tutuldu. Özel elbiselerini giyen görevli eğitmenlerin ellerindeki elastik sopalarla köpeklerin reaksiyonları ve sahipleri tarafından verilen komutlara itaat dereceleri ölçüldü. Kendilerine yapılan saldırıya yeterli tepkiyi vermeyen veya gereken tepkiyi vermesine rağmen sahibinin ‘Bırak’ komutuna uymayan köpekler ringe çıkmadan elendi. Karakter testini başarıyla geçen köpekler ise ringde boy göstermeye hak kazandı. Karakter testi sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

 


Yarışmada yurt dışından gelen uzmanlar tarafından köpeklerin kemik yapısı, yüz ifadesi, yürüyüş, koşuş, kendini sergileme gibi kriterler incelendi. Yaş grubu ve cinsiyet gibi her kategoride incelenen kriterlere göre dereceye giren köpekler ve sahipleri ödüllendirildi. Ödül alan köpeklerden Arya’nın sahibi Mert Tarik, “Arya benim can dostum. 2 aylıkken aldım, şu anda 15 aylık. Kazanmak mükemmel bir duygu. İkinci defa bu yarışmaya geliyorum ve bu yaşadığım ikinci birincilik. Arya’mla Allah izin verirse daha ilerilere gideceğiz” dedi.


Alanda bulunan yarışmacılara ve vatandaşlara Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını ileten Çekmeköy Belediye Başkan  Yardımcısı Latif Coşar, “Çekmeköy’de üçüncüsü, Türkiye’de sekizincisi düzenlenen Alman Irkı Çoban Köpekleri yarışması’ndayız. Çok eğlenceli. Aynı zamanda hayvan sevgisini aşılamak adına güzel bir etkinlik. Aynı zamanda da bir sosyal sorumluluk projesi. İştirakçi firmalarımız buraya sponsor oldular. Son etabı sanırım Almanya’da düzenlenecek. Bu anlamlı yarışa katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



AK Parti 1. Bölge Medya Tanıtım Başkanları Toplandı

Ayyıldız Derneği Kurban Bağış Hisseleri Belli Oldu

Çekmeköy Belediyesi Yağmur Suyu Tahliye Kanalları Yapmaya Devam Ediyor

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak'tan Basın Açıklaması

Çekmeköy AK Parti Şehit Aileleri ve Gazileri Kahvaltıda Ağırladı

Çekmeköy Belediyesi Kaya Bey Kaya Emekli Kültür Evi Projesi Beğenildi

Çekmeköy Sivaslılar Derneği'nden Emniyet Müdürüne Nezaket Ziyareti

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

STK Başkanlarında Terlan Kaya'ya Ziyaret

Büyük Gün Geldi ve Heyecanlı Açılışa Herkes Davetli

Çekmeköy AK Parti'den Şehitlere Vefa

Başkan Orhan Çerkez'den Şehitler Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Çekmeköy'de İRAP Toplantısı Yapıldı

Meslekte 20 Yılı Geçen Gazetecilere Onur Belgesi Verildi

Çekmeköy'de Yollara Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Ümraniye İl Dernekler Platformu’ndan İkinci Büyük Proje: Su Kuyusu Hamlesi

Şerif Akdana: Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz…

Çekmeköy Bahara Hazırlanıyor

Çekmeköy'e Yeni Yaşam Alanı Müjdesi!

Çekmeköy Belesiyesi Türk Müziği Topluluğu'nun Konseri Dinleyenleri Mest Etti

Yağışlar yanıltmasın kuraklık riski artık kalıcı!