• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

Çekmeköy Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası'nda 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek yarıştı.

ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ ÇEKMEKÖY’DE YARIŞTI

Çekmeköy Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası'nda 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek yarıştı.

Çekmeköy Belediyesi, bu yıl 8'incisi düzenlenen Alman Çoban Köpekleri Türkiye ve Ortadoğu Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği ve Royal Canin firması işbirliğiyle düzenlenen şampiyonaya 11 ülkeden yaklaşık 150 köpek katıldı. Çekmeköy Belediyesi Ömerli Spor Tesisleri’nde gerçekleşen şampiyonada köpekler, yaş ve cinsiyet gibi kriterlere göre farklı kategorilere ayrıldı. Köpekler, ringe çıkmadan önce güvenlik amacıyla karakter testine tabi tutuldu. Özel elbiselerini giyen görevli eğitmenlerin ellerindeki elastik sopalarla köpeklerin reaksiyonları ve sahipleri tarafından verilen komutlara itaat dereceleri ölçüldü. Kendilerine yapılan saldırıya yeterli tepkiyi vermeyen veya gereken tepkiyi vermesine rağmen sahibinin ‘Bırak’ komutuna uymayan köpekler ringe çıkmadan elendi. Karakter testini başarıyla geçen köpekler ise ringde boy göstermeye hak kazandı. Karakter testi sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

 


Yarışmada yurt dışından gelen uzmanlar tarafından köpeklerin kemik yapısı, yüz ifadesi, yürüyüş, koşuş, kendini sergileme gibi kriterler incelendi. Yaş grubu ve cinsiyet gibi her kategoride incelenen kriterlere göre dereceye giren köpekler ve sahipleri ödüllendirildi. Ödül alan köpeklerden Arya’nın sahibi Mert Tarik, “Arya benim can dostum. 2 aylıkken aldım, şu anda 15 aylık. Kazanmak mükemmel bir duygu. İkinci defa bu yarışmaya geliyorum ve bu yaşadığım ikinci birincilik. Arya’mla Allah izin verirse daha ilerilere gideceğiz” dedi.


Alanda bulunan yarışmacılara ve vatandaşlara Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını ileten Çekmeköy Belediye Başkan  Yardımcısı Latif Coşar, “Çekmeköy’de üçüncüsü, Türkiye’de sekizincisi düzenlenen Alman Irkı Çoban Köpekleri yarışması’ndayız. Çok eğlenceli. Aynı zamanda hayvan sevgisini aşılamak adına güzel bir etkinlik. Aynı zamanda da bir sosyal sorumluluk projesi. İştirakçi firmalarımız buraya sponsor oldular. Son etabı sanırım Almanya’da düzenlenecek. Bu anlamlı yarışa katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Çekmeköy'de Çedes Toplantısı

Çekmeköy Müftülüğü'nden Afet Eğitimi

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndan Örnek Çalıştay

GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Çekmeköy Trabzonlular Saadet Partisini Ağırladı

DMM Temizlik Hizmet ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yaptı

HEKİMBAŞI MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

ÜMRANİYE’DE TONLARCA HAMSİ DAĞITILDI

Ormancı, Hayırseverlerin Yardımlarını İhtiyaç Sahiplerine İletiyor

6 ŞUBAT DEPREMİ ÜÇÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE SERGİ VE PROGRAMLA ANILDI

ÇEKMEKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubesi Ödüle Doymuyor

Çekmeköy'de Rekor Kan Bağışı

AK Parti Çekmeköy 6 Şubat Şehitlerini Unutmadı

Maksut Yıldırım Van Derneği Programına Katıldı

Üsküdar AK Parti Geçmiş Dönem Meclis Üyelerini Onurlandırdı

Çekmeköy DEVA Muhtarları Dinledi

İmam Hatipliler Hutbe Okuma Yarışması'nda Ter Döktü

Çekmeköy AK Parti KAISİAD'ı Ziyaret Etti