• BIST 100

    9563,02%-1,21
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52

40 Ülkede Ramazan Bereketi

40 Ülkede Ramazan Bereketi

?Rahmet ve Bereketiyle Cihanı Kuşatan Paylaşma Mevsimi Ramazan´ sloganıyla 2019 yılı Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, dünyanın dört bir köşesindeRamazan heyecanını yaşatıyor.

40 Ülkede Ramazan Bereketi

?Rahmet ve Bereketiyle Cihanı Kuşatan Paylaşma Mevsimi Ramazan´ sloganıyla 2019 yılı Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, dünyanın dört bir köşesindeRamazan heyecanını yaşatıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle mazlum coğrafyalarda dul-yetim, engelli, dar gelirli ve mülteci yüz binlerce aile için kolları sıvayan Vakıf; Türkiye dahil 40 ülkede insani yardım, sosyal-kültürel hizmetler, basım-yayın ve eğitim alanlarında faaliyet gösteriyor. 2019 yılı Ramazan dönemi için bağış bedellerini; bir kişilik iftar için 25 TL, bir paket erzak için 120 TL olarak belirleyen Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, aynı zamanda Hüdayi Sofraları ile birlik ve beraberliği pekiştiriyor.

Dünyanın dört bir noktasında sel, açlık, kuraklık, salgın hastalık gibi doğal afetlerin yaşandığı bölgelere ve çadır kamplarda yaşamak zorunda bırakılan iç savaş mağduru mültecilere el uzatan Hüdayi Vakfı, aynı zamanda Kuran Kursları, Medreseler, Talebe Yurtları, Yetimhaneler, Aşevleri aracılığıyla iyiliği tüm dünyaya yayıyor. İhtiyacın en fazla olduğu mahrumiyet bölgelerinde ve mazlum coğrafyalarda, mağdur, muhtaç, savaş mağduru mülteciler ve talebeler olmak üzere yüz binlerce kişiyi kurulan Hüdayi Sofralarında bir araya getiren Vakıf,aynı zamanda hazırladığı ramazan erzak kumanyalarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, hayırseverlerin zekât ve fitre emanetlerini ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim ederek Ramazan´ın bereketini ve kardeşlik iklimini dünyanın dört bir köşesine taşıyor.

?TOPLU İFTARLARLA KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR´

Ramazan için hazırlık süreçlerini tamamladıklarının altını çizen Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, ? Vakıf olarak 2019 yılı Ramazan dönemi için bağış bedellerini; bir kişilik iftar için 25 TL, bir paket erzak için 120 TL olarak belirledik. Yurt içi çalışmaları kapsamında Ramazan ayı boyunca İstanbul´da yaklaşık 6.500 dul-yetim, engelli, dar gelirli ve mülteci aileye erzak kumanyaları dağıtacağız.Üsküdar ve Küçük Çamlıca aşevlerimizin her birinde Ramazan ayı günlük 1.500-2.000 kişilik iftar yemeği çıkaracağız. Dileyen hayırseverlerimiz bir günlük toplu iftar bağışlarıyla kurulan bu gönül sofralarına katkıda bulunabilecek ve belli sayıda misafirini de bu iftarlara davet edebilecekler. Her akşam bir hayır sahibinin üstleneceği bu iftar sofralarımızdan bölgenin ihtiyaç sahipleri, her seviyeden talebeler, Hüdayi Hazretleri´nin ziyaretçileri de istifa edecek, bu vesileyle imkân sahibi-ihtiyaç sahibi, amir-memur, hoca-talebe binlerce kişi aynı iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan´ın bereketini, coşkusunu, kardeşlik iklimini hep birlikte paylaşacak ve manevi atmosferini hep birlikte teneffüs edecek.?

?40 ÜLKEDE GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURULACAK, ÜMMET BULUŞMASI GERÇEKLEŞECEK´

2019 yılı yurt dışı Ramazan çalışmalarını anlatan Eryılmaz, ?Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş (Arakan Kampları), Burkina Faso, Fildişi Sahili, Filistin (Gazze-Kudüs), Filipinler, Gana, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Somali, Sudan, Irak, Suriye, Yemen, Tanzanya, Uganda gibi farklı coğrafyalarda 40 ülkede iftar sofraları kuracağız. Temel gıda ürünlerini temin etmekte zorlanan mağdur ve muhtaç yüz binlerce aileye de Ramazan kumanyasını dağıtacağız. Ramazan ayı; bu yardım seferberliği için, zekât ve hayırların gerçek sahiplerine ve talebelere ulaştırılması için en güzel mevsim. Temel gayemiz Ramazan vesilesiyle İslam dünyasında, gönül coğrafyamızda dostluk ve kardeşlik adına gönül köprüleri kurmak, yeniden bir ümmet buluşması gerçekleştirmek? dedi.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, iftar, fidye, fitre ve erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, ?Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka hesaplarına havale veya EFT yolu ile veya ?İftar, Fidye, Fitre´ kelimelerinden birini yazıp 4948´e SMS atarak 25 TL bağışta bulunabilecekler? dedi.



Başkan Çerkez'den Kaymakam Çelik'e Nezaket Ziyareti

AK Parti Sancaktepe Heyetinden Kaymakam Karakaya'ya Nezaket Ziyareti

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yıldız'dan Silahyürekli'ye Nezaket Ziyareti

14-20 Nisan Şehitler Haftası Nedeniyle Çekmeköy Çekmeköy Belediyesi'nden Anlamlı Bir Hizmet

ÇEKMEKÖY'DE BAYRAM MESAİSİ

Ümraniye'de Muhtarlar Belli Oldu

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin Halkla Bayramlaştı

Çekmeköy Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Sancaktepe Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Sinem Dedetaş Belediye Personeli ve Vatandaşlar İle Bayramlaştı

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'dan İsmet Yıldırım'a Hayırlı Olsun Ziyareti

31 Mart seçimlerinin ardından İmamoğlu ve 26 CHP'li Belediye Başkanı Anıtkabir'i Ziyaret Etti

İMAMOĞLU BAŞKAN ÇERKEZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Üsküdar'da Sinem'li Günler Başladı

Çekmeköy AK Parti Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldılar

Orhan Çerkez Personelle Bayram Öncesi Bayramlaştı

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI İSMET YILDIRIM MAZBATASINI ALDI

BAŞKAN ÇERKEZ ÇEKMEKÖYLÜLERLE KUCAKLAŞTI