• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

15 Temmuz Etkinlikleri Tüm Düşmanlarımızı Korkuttu

15 Temmuz Etkinlikleri Tüm Düşmanlarımızı Korkuttu

15 Temmuz Şehitleri anısına, 250 Şehidin adının yazıldığı ´15 Temmuz Şehitler Anıtı´ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nün Anadolu yakası çıkışında yapılan "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açılışına milyonlarca vata

15 Temmuz Şehitleri anısına, 250 Şehidin adının yazıldığı ´15 Temmuz Şehitler Anıtı´ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nün Anadolu yakası çıkışında yapılan "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açılışına milyonlarca vatandaş katıldı.

Mimar Hilmi Şenalp tarafından yapılan anıtın hüsnü hat yazılarını Hattat Hüseyin Kutlu yazdı. Beşgen formda tasarlanan 15 Temmuz anıtı, "kenetlenme"ye vurgu yapıyor. Şehitlerin adı, levhalar üzerinde sıralı olarak yer alıyor. Anıtın çevresine her bir şehid için bir selvi ağacı ve bir gül dikildi. Anıtın kubbesinde Hattat Hüseyin Kutlu´nun "hüveş-şehid" yazısı yer almakta. Kubbe, sonsuzluğu ve şehitlerin ölümsüzlüğünü vurguluyor.

İsimlerin bulunduğu kemerlerde iki daire içerisinde, birinde Bakara 154. Ayeti olan; "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız", diğerinde ise; "Şu Adin cennetleridir. Ebediyen giriniz oraya" ibaresi yazılmıştır. Kemerlerin birinde köprüye bakan dış tarafta, ay yıldız içinde Kelime-i Tevhid yazılı. Kubbenin tepesinde 5 defa tekrar edilmiş şekilde "Hüveş Şehid" yazısı yer almıştır. Hattat Hüseyin Kutlu, ?Esma-i Hüsna´dan özellikle şehid ismini seçtiklerini belirtti. Kelime-i Tevhid dışındaki hüsnü hat yazılarının tümü celi sülüs formunda yazılmıştır? dedi.

Fetö Terör Örgütü´nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni´ne katılmak ürere yüzbinlerce vatandaş akın akın tören alanına geldi. Programa gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra 15  Temmuz´da şehit olanların fotoğraflarını taşıdı. Fetullah Gülen´in kuklası da alanda dolaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kısıklı´daki konutlarından ayrılarak, Nakkaştepe´ye geldi. Nakkaştepe´den tören alanına yürüyen Erdoğan çiftine, torunları Ömer Tayyip Erdoğan, Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak da eşlik etti.

 Erdoğan´ın yürüyüşünü vatandaşlar, kurulan dev ekranlardan takip etti. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile platformdan halkı selamladı. Başbakan Binali Yıldırım da tören alanına Çengelköy´den yürüyerek geldi. Yıldırım, anma töreni için kurulan platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar Kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bazı milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isimler de katıldı.

Anma programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz,  şehitler için dua etti. Protokol konuşmalarının yapılması ile tören son buldu ve herkes kendi bölgesinde nöbet tutmak üzere ayrıldı.

 



BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYE’DE 11 KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINI YAPTI

BAŞKAN ÇERKEZ, BELEDİYE PERSONELİNİN 1 MAYIS BAYRAMI’NI KUTLADI

22 YIL SONRA “ EVET” DEDİLER, ATILAN İMZA İLE İKİNCİ BAHARLARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi'nde Kadrolar Netleşiyor

Sancaktepe Sınav Okulları'nın Buglem Elif İçin Düzenlediği Yardım Gecesine Yoğun Katılım

MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

İstanbul Kızılay Şubesine Ödül

ÜMRANİYELİ SPORCULAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAMGA VURDU

İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEBRİK ZİYARETİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİLER

ÜMRANİYELİ ÇOCUKLARDAN İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKAYA BOYKOT

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

Sancaktepe Kaymakamlığı Yeni Dönemin ilk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkan İlhan Teşkilat Mensupları ile Teşekkür Toplantılarını Sürdürüyor

Seyfettin Yıldırım Resmen Başkan Yardımcısı Oldu

Başkan Çetinkaya Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ SÜRPRİZİ

Mobil tehditleri hafife almayın

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E ZİYARET

Kiraz ağaçları ihracat rekoru kırmak için sabırsızlanıyor!