• BIST 100

    18040,06%2,67
  • DOLAR

    44,82% 0,23
  • EURO

    52,75% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6965,35% 1,07
  • Ç. ALTIN

    11213,84% 1,54

YENİDEN İNŞA EDİLEN ÜSKÜDAR GÜMÜŞSU CAMİİ İBADETE AÇILDI

YENİDEN İNŞA EDİLEN ÜSKÜDAR GÜMÜŞSU CAMİİ İBADETE AÇILDI

Ecdat yadigârı camileri ve binaları restore edip Üsküdar’a yeniden kazandıran, çok sayıda yeni camiyi de vatandaşların ibadetine sunan Üsküdar Belediyesi bir yeni caminin daha açılışını yaptı.

YENİDEN İNŞA EDİLEN ÜSKÜDAR GÜMÜŞSU CAMİİ İBADETE AÇILDI

Ecdat yadigârı camileri ve binaları restore edip Üsküdar’a yeniden kazandıran, çok sayıda yeni camiyi de vatandaşların ibadetine sunan Üsküdar Belediyesi bir yeni caminin daha açılışını yaptı. Kısıklı mahallesi Gümüşsu Sokak’ta yer alan eski cami yıkılarak yerine yenisi yapıldı. Günümüz mimarisi ve koşullarına uygun şekilde inşa edilen Gümüşsu Camii’nde ilk Cuma Namazı da kılındı.

Üsküdar Belediyesi tarafından Kısıklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gümüşsu Camii ibadete açıldı. Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra, Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir, Gümüşsu Vakfı ve tüm Üsküdarlılar katıldı. 

Açılış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kurdele kesimi ile devam etti. Ayrıca açılışın ardından yeni hizmete açılan Gümüşsu Camii’nde ilk Cuma namazı da kılındı.

Hilmi Türkmen: "Üsküdar’ımız bir camiler şehridir"

Camii’nin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Müslüman bir coğrafyadayız. Müslüman bir beldedeyiz. Bizi biz yapan değerlerimizin en güzellerinden, en önemlilerinden olmazsa olmazlarından elbette ki birisi camilerimizdir. Camilerimiz, minarelerimiz, kubbelerimiz, Allah kıyamete kadar bu cennet vatanımızda camilerimizden bizi mahrum eylemesin. Minarelerimizden, kubbelerimizden, Kur’an sesini, ezan sesini mahrum eylemesin. Üsküdar’ımız bir camiler şehridir. Hayırsever iş adamlarımızla, hayırsever vatandaşlarımızla, vakıflarımızla neredeyse camilerimizin üçte ikisini yenilemiş olduk. Üsküdar’ımızda iki yüze yakın cami var. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu camimiz 126’ıncı camimiz. 8 tane daha camimizin inşaatı devam ediyor. Namaz dinin direğidir. Namazsız bir Müslümanlık çok eksik kalır. Camimiz öyle güzel bir cami ki tam mahallenin ortasında, orta yerinde. Yaklaşık 800 kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir kapasitede bir camidir. Alt katta toplantı salonları, kadınlara yönelik Kur’an kursu, 4-6 yaş Kur’an kursu, şadırvanı, abdesthanesi, ana giriş katımız burada 400-500’e yakın insanın aynı anda namaz kılabileceği bir alan. Üstte mahfil katı çok güzel.. Gördüğünüz gibi geleneksel mimarisiyle yapılmış muhteşem bir eser" dedi.



Çekmeköy AK Parti Şehit Gazi Komisyonu'ndan Şehit Ailelerine Anlamlı Hediye

Çekmeköy AK Parti Heyeti'nden Müftü Özdere'ye Ziyaret

Başkan Torlak'tan Şehit Ailesine Ziyaret

Başkan Çerkez Vatandaşların Talep ve Önerilerini Bizzat Dinliyor

AK Parti 1. Bölge Medya Tanıtım Başkanları Toplandı

Ayyıldız Derneği Kurban Bağış Hisseleri Belli Oldu

Çekmeköy Belediyesi Yağmur Suyu Tahliye Kanalları Yapmaya Devam Ediyor

Üsküdar Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Havva Azak'tan Basın Açıklaması

Çekmeköy AK Parti Şehit Aileleri ve Gazileri Kahvaltıda Ağırladı

Çekmeköy Belediyesi Kaya Bey Kaya Emekli Kültür Evi Projesi Beğenildi

Çekmeköy Sivaslılar Derneği'nden Emniyet Müdürüne Nezaket Ziyareti

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

STK Başkanlarında Terlan Kaya'ya Ziyaret

Büyük Gün Geldi ve Heyecanlı Açılışa Herkes Davetli

Çekmeköy AK Parti'den Şehitlere Vefa

Başkan Orhan Çerkez'den Şehitler Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı

Çekmeköy'de İRAP Toplantısı Yapıldı

Meslekte 20 Yılı Geçen Gazetecilere Onur Belgesi Verildi

Çekmeköy'de Yollara Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Ümraniye İl Dernekler Platformu’ndan İkinci Büyük Proje: Su Kuyusu Hamlesi

Şerif Akdana: Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz…