ÜSKÜDAR’IMIZDA “DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİK

ÜSKÜDAR’IMIZDA “DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİK

Üsküdar Belediyesi olarak, çevre bilincini geliştirmek amacıyla Sosyal İklim Derneği iş birliğiyle 'Dünya Temizlik Günü' kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenledik.

Üsküdar Sahili'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcımız Nihat Doğan, Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz, öğrencilerimiz, çevre gönüllülerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Etkinliğimizde konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcımız Nihat Doğan, çevre kirliliğine dikkat çekerek, Üsküdar ilçesinde her gün 550 ton çöp toplandığını vurguladı. Doğan, "Atıklarımızı doğru zamanda ve doğru şekilde ayrıştırmamız büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Çevre bilincini artırmak ve daha temiz bir şehir için farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan "İklim ve Çevre, Atık Atölyesi"nde çocuklar, gün boyunca hem bilgilendirici hem de eğlenceli etkinliklerle dolu dolu vakit geçirdi. Öğrenciler, geri dönüşümden atık yönetimine kadar birçok konuda öğrenirken eğlenceli anlar yaşadı. Bu etkinlikler, geleceğin çevre dostu bireylerininin yetişmesi için önemli bir adım oldu

"Üsküdar Temiz Geleceğimiz Temiz" el dövizleri ve gençlerin coşkulu tezahüratları eşliğinde karşılanan Üsküdar Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş, çocuk atölyesini ziyaret etti.

Başkanımız Dedetaş, öğrencilerin kendi elleriyle çizdiği "Hayalimdeki Üsküdar" temalı resimleri inceleyip, çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.