Tarih: 28.03.2018 14:40

ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ´NDE GLÜTENSİZ HAYAT PROGRAMI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Üsküdar Belediyesi bir ilke daha imza atarak Glütensiz Hayat Derneği ile birlikte ?Glüten Yok Hayat Var? diyerek Boğaz turu düzenledi.

24 Mart Cumartesi akşamı Valide Sultan Gemisi´nde düzenlenen programda Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve glüten duyarlılığı oluşturmak amaçlandı.

Birçok çölyak hastasının katıldığı Boğaz turunda Glütensiz Ada firması çiğköfte, tatlı ve glütensiz rol ekmek ikramında bulundu.

Üsküdar Belediyesi Aşevi´nde 2 çölyak hastası annenin gözetiminde, Boğaz turuna katılacak olan hastalar için tavuk ve pilav pişirildi.

Glütensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal, ?Belki de Türkiye´de ilk defa glütensiz bir Boğaz turu yapılıyor. Burada olmamız gerçekten tarihi bir an aslında. Aramızda çok önemli misafirlerimiz var, hepinizin huzurunda onlara ve sizlere bugün buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Üsküdar Belediyesi´ne ve Sayın Başkanımız Hilmi Türkmen´e de çok teşekkür ediyorum. İyi ki Üsküdar var, iyi ki hepimiz buradayız,? şeklinde konuştu.

Çölyak hastası Özlem Ata, ?Karın şişliği şikayetlerim vardı ve sürekli istifrar ediyordum. Yıllardır böyle şikayetlerim vardı ama bunu kabullenmiyordum. En sonunda bunu kabullenip doktora gittim ve endoskopi yaptırdım. Yaklaşık 9 ay önce teşhis konuldu. Bunun üzerine diğer hastalara yardımcı olabilmek adına videolar çekmeye başladım. Glütensiz Hayat Derneği´ne ve Üsküdar Belediyesi´ne bugün bizi burada ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum,? dedi.

Müzikler eşliğinde Boğaz turu yapan çölyak hastaları ve aileleri İstanbul´un eşsiz Boğaz manzarasında fotoğraf çekmeyi de unutmadılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —