• BIST 100

    14393,85%-0,77
  • DOLAR

    48,49% 0,02
  • EURO

    56,50% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6795,49% -0,95
  • Ç. ALTIN

    10855,04% -0,92

ÜMRANİYEYE BİR KALICI ESER DAHA

ÜMRANİYEYE BİR KALICI ESER DAHA

Hayırsever işadamı Hacı Muammer Kakı’nın destekleriyle Ümraniye Belediyesi tarafından bir süredir yapımı devam eden Hacı Reşit Kakı Camii’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.

ÜMRANİYEYE BİR KALICI ESER DAHA

Hayırsever işadamı Hacı Muammer Kakı’nın destekleriyle Ümraniye Belediyesi tarafından bir süredir yapımı devam eden Hacı Reşit Kakı Camii’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bir süredir yapımı devam eden Hacı Reşit Kakı Camii'nin açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şehirlerimiz camilerimiz ile süslenmeli. İstanbul'un süsü minareleridir, kubbeleridir. Minareleri, kubbeleri Allah muhafaza görünmez hale getirirseniz İstanbul hiçbir şeye yaramaz” dedi.

Ümraniye Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ümraniye Müftülüğü tarafından hayırsever Hacı Muammer Kakı'nın verdiği destekle yapılan Hacı Reşit Kakı Camii'nin açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler ile başladı. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İstanbul'un süsü minareleridir, kubbeleridir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şehirlerimiz camilerimiz ile süslenmeli. Camisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul payitaht, Osmanlı'nın başkenti. Dolayısıyla İstanbul'un süsü minareleridir, kubbeleridir. Minareleri ve kubbeleri, Allah muhafaza görünmez hale getirin, İstanbul'u atın bir kenara, hiçbir işe yaramaz. Minaresiz ve camisiz şehir, ruhsuz bir şehirdir. Minareler, kubbeler şehirlerin ruhudur. Biz, özellikle havaalanına inmeden önce İstanbul'un üzerinden uçakla geçerken cam kenarında oturuyorsak baktığımız zaman İstanbul'un ruhunu görüyoruz, minareleri görüyoruz, kubbeleri görüyoruz.” dedi.

“Ümraniye'de 15-20 tane mescidimizi ve camimizi inşa ediyoruz”

Açılışta konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Çok şükür bu devirde artık toplama paralar ile değil, çok değerli hayır sahipleri ile Ümraniye'de 15-20 tane mescidimizi ve camimizi inşa ediyoruz, bunlardan bir kısmını açtık bir kısmını da açmaya devam edeceğiz. Bunlardan birisi de Muharrem Kakı. Kendisinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Program kılınan Cuma namazı sonrası kesilen açılış kurdelesi ile son buldu.



Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan Camii Yıkımına Tepki

Sivas Vadi Federasyonu Anlamlı Bir Etkinliğe Katıldı

Başkan Çerkez'den Şehit Yakını ve Gazilere Yemek İkramı

ÇEKMEKÖY’DE ZAFER BAYRAMI’NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Çekmeköy Şehit Yakını ve Gaziler Derneği'nden Başkan Çerkez'e Ziyaret

Batuhan Çetin’den MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce’ye Ziyaret

Libadiye Caddesi'nde Taha Sarıcaoğlu Rüzğarı Esti

KAISİAD'dan Başkan Çerkez'e Tam Destek

“Mahallemde Şenlik Var!” Alemdağ'daydı

Başkan Ersoy Özbek Genç Sporculara Ödül Verdi

ÇEKMEKÖY’DE TARLADAN SOFRALARA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Ekşi ve Karaçöl'den Anlamlı Ziyaret

ÜMRANİYE KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Çekmeköy Kent Konseyi'nden Basın Açıklaması

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinliklerine Devam

Çekmeköy Belediyesi'nden Tarıma Destek

Tüsekon'dan Eğitim Araçlarına ÖTV Muafiyeti Talebi

Çekimder'den Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine Özel Etkinlik

Asiad Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya'ya Yeni Görev

Kaya Çardak Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti

Başkan Torlak Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor