ÜMRANİYE’DE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN ‘SIFIR ATIK’ DEFİLESİ

ÜMRANİYE’DE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN ‘SIFIR ATIK’ DEFİLESİ

Ümraniye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla ilçe genelindeki okullarda eğitimler düzenlenmeye devam ediyor. Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu’nda bu kapsamda düzenlenen Sıfır Atık-Geri Dönüşüm Eğitiminde, öğrenciler çevrecilik bilincini bu kez farklı bir uygulama ile pekiştirdi.

Mehmet Akif İlkokulu’nun minik öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleriyle hazırladıkları kıyafetlerle, farklı bir uygulamaya imza attılar. Kullanılmış kâğıtlar, plastik ve metal atıklar ile evlerden getirdikleri kullanılmayan tekstil malzemelerini birleştiren ilkokul öğrencileri; tüm bu atıklar ile üretmiş oldukları tasarım kıyafetleri, okulun sahnesinde sergilediler. Renkli görüntülere sahne olan defile ile atık malzemelerin geri dönüştürülüp yeni bir işlev kazanıyor olmasına dikkat çekildi.

Defile sonrasında sıfır atık eğitimine katılan öğrencilere, eğitimciler tarafından “Çevreci Çocuk” rozeti takıldı. Bu rozet vesilesiyle öğrencilerin her birinin bir çevre görevlisi olduğu ve daha temiz bir çevrede yaşayabilmek adına geri dönüşüm kurallarına uymaya dikkat edilmesinin gerekliliği anlatıldı.

Sıfır atık eğitimi sonrasında öğrencilere Ümraniye Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan ve sıfır atığın insan yaşantısındaki önemini vurgulayan hikâye kitapları hediye edildi.

Uygulamalı eğitimlerde, gündelik atıkların Ümraniye Belediyesi’nin geri dönüşüm sistemine dâhil edilmesi durumunda ilçenin daha temiz ve daha sağlıklı olacağı vurgulanıyor.