• BIST 100

    11947,18%-2,79
  • DOLAR

    48,96% 0,03
  • EURO

    55,58% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6552,77% 0,03
  • Ç. ALTIN

    10544,05% 0,00

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN AFETLERE KARŞI ÖRNEK PROGRAM

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN AFETLERE KARŞI ÖRNEK PROGRAM

Ümraniye Belediyesi, olası afetlere karşı kapsamlı bir hazırlık programıyla halkın güvenliğini önceleyerek, afet yönetiminde örnek bir başarı sergiliyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN AFETLERE KARŞI ÖRNEK PROGRAM

Ümraniye Belediyesi, olası afetlere karşı kapsamlı bir hazırlık programıyla halkın güvenliğini önceleyerek, afet yönetiminde örnek bir başarı sergiliyor.

Ümraniye Belediyesi, 65 kişilik uzman ekibi ve tam donanımlı araç filosuyla afetlere karşı 7/24 hazır durumda. 2024 yılına kadar ilçede toplam 111.872 kişiye afet farkındalık eğitimi verildi. Ümraniye Belediyesi, afetlere müdahale kapasitesini güçlendirerek toplumsal dayanıklılığı artırmayı amaçlıyor.

Gelişmiş Bilgi Sistemleri ile Anında Müdahale

Mobil Afet Bilgi Sistemi (ABİS), afet sonrası hayati bilgileri akıllı harita üzerinde hızlıca erişilebilir hale getiriyor. Toplanma alanları, geçici iskân bölgeleri, kritik yollar ve sahra hastaneleri gibi önemli noktalar bu sistemle takip ediliyor. Ayrıca, ilçede bulunan belediyemize ait binalardaki 775 yangın söndürme cihazının periyodik bakımları yapılarak, numaralandırma sistemiyle sürekli izleniyor.

Tatbikatlar ve Hazırlık Çalışmaları

Ümraniye Belediyesi, arama kurtarma ekibiyle her ay farklı senaryolar üzerinden tatbikatlar düzenleyerek her türlü duruma hazırlık yapıyor. Belediye binalarında da yangına müdahale ve tahliye tatbikatları rutin olarak gerçekleştiriliyor. Kamu kurumları ve özel sektörün talepleri doğrultusunda afet farkındalık eğitimleri ve acil durum tatbikatları da düzenli olarak veriliyor.

Gönüllü Eğitimleri ile Güçlü Katılım

AFAD gönüllüleri, e-Devlet üzerinden başvurarak aldıkları online eğitimleri tamamladıktan sonra, 5 günlük destek eğitimi ile sahada aktif rol almak için hazırlanıyor. Ümraniye AFAD Merkezi, 23 Afet Çalışma Grubu ile koordineli olarak, olası afet senaryolarına karşı güçlü bir hazırlık içinde.

Ulusal Destek ve Takdir

Ümraniye Belediyesi, yalnızca kendi ilçesinde değil, ülke genelinde meydana gelen depremler, seller ve orman yangınlarında da destek sağlayarak Türkiye’nin afet müdahale sistemine büyük katkılar sunuyor. Bu çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi’ne verilen Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı ile taçlandırıldı.

Ümraniye Belediyesi, eğitimler ve önlemleriyle, ilçede yaşayan her bireyin güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedefliyor.



ÇEKMEKÖY’DE “TÜRKİYE YÜZYILI” BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇEKMEKÖY’DE “TÜRKİYE YÜZYILI” BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSMAİL TÜRÜT’LE ÇEKMEKÖY’DE KARADENİZ RÜZGÂRI

İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ’DEN ÜMRANİYE’YE ZİYARET

AK Parti İstanbul’dan bir günde 1494 program

İçişleri Bakanı Ümraniye'de Ağırlandı

Üsküdar'da Türkiye Yüzyılı Buluşması

Sancaktepe'de AK Parti Rüzgarı Esti

Ümraniye AK Parti'den Gövde Gösterisi

Çekmeköy'de AK Parti'den ‘Türkiye Yüz Yılı' Saha Çalışması

Çekmeköy Rizeliler Derneği'nden Çay Festivali

Çekmeköy Belediyesi'nden Muhtarlara Bilgilendirme Semineri

*Bilal Erdoğan: “İslam dünyasının birlikte güçlü olmasına öncülük edebiliriz”*

Çekmeköy Yeni Bir Kalıcı Eser Daha Kazandı

ÜMRANİYE’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ AKŞAM YEMEĞİ

L’ÉTAPE TÜRKİYE BY TOUR DE FRANCE HEYECANI ÜMRANİYE’DE YAŞANDI

İŞ ARAYANLARIN ADRESİ: ÜMRANİYE İSTİHDAM GÜNLERİ

Başkan Gültekin ve Başkan Sarıcaoğlu Bulgurlu Semt Pazarını Ziyaret Etti

ÜSKÜDAR’DA GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

ÜSKÜDAR’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM DESTEĞİNDE BAŞVURU SÜRESİ 30 EYLÜL’E UZATILDI

ÜMRANİYE’NİN ŞAMPİYONLARI 2. GELENEKSEL ALTIN KUPA GECESİ’NDE BULUŞTU

HUZUR MAHALLESİ’NDE MEMİHAN SARI KIZ KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI