Ümraniye AK Parti

Ümraniye AK Parti'ye Genç Aday

AK Parti'nin kongre sürecine girmesi ile birlikte teşkilatlarda hareketlilik başladı. 

İlçe kongrelerinin Ekim ayında başlayacak olması, kongre sürecinde ilçe başkan adaylarının da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda yenilenme söylemi ile bazı isimler aday olmak için harekete geçti.

Bunlardan biri de halen Ümraniye AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zülfikar Anbarkaya oldu.

Sosyal Medya hesabından adaylığı ile ilgili açıkalama yapan Anbarkaya şöyle dedi: 

"Saygıdeğer Ümraniyeli hemşehrilerim,
Kıymetli dava ve yol arkadaşlarım; Kuruluşundan bugüne kadar, mahalle teşkilatından ilçe yönetimine ve icra kuruluna kadar çeşitli kademelerinde aralıksız görev aldığım AK Parti teşkilatımızın ilçe kongresinde Ümraniye ilçe Başkanlığı’na aday olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’ın liderliğinde ve Türkiye Yüzyılı  hedefi doğrultusunda hep birlikte çalışmak için desteğinizi ve duanızı bekliyorum. Kongremizin Ümraniye’mize, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
Zülfikar ANBARKAYA Kimdir?

1977'de Çankırı'nin Orta ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu burada, lise eğitimini Ümraniye  Atakent Lisesinde tamamladı. Anandolu Üniversitesi Kamu ve Siyaset bölümünden mezun oldu. Halen Gümüşhane Üniversitesi'nde Kamu ve Siyaset bölümünde yüksek lisans yapmaktadır.   

Siyasi hayatına AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Ümraniye'de başlayarak, mahalle teşkilatı ve ardından Ümraniye AK Parti ilçe başkanlığında sağlık komisyonu başkanlığı ve hukuk komisyonlarında görev aldı. Altıncı olağan ilçe kongresiyle AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kuruluna seçilerek sivil toplum ve halkla işler ve İlçe Başkan Yardımcılığında bulundu. Halen AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığında Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
Şuan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Yönetim  Kurulu Üyesi. Ümraniye Çankırılıkar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Ümraniye Kızılay Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Anbarkay  evli ve üç çocuk babasıdır.