• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,68% 0,26
  • EURO

    43,44% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4131,73% 0,69
  • Ç. ALTIN

    6729,79% 0,00

ULUSLARARASI VUSLAT PLATFORMU'NDAN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

ULUSLARARASI VUSLAT PLATFORMU

Uluslararası Vuslat Platformu 13. Geleneksel İftar Programı 22 Mart 2025 Cumartesi akşamı, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "Dijital Çağda Haya Ahlakı ve Ramazan" Konferansı ile gerçekleşti.

ULUSLARARASI VUSLAT PLATFORMU'NDAN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

Uluslararası Vuslat Platformu 13. Geleneksel İftar Programı 22 Mart 2025 Cumartesi akşamı, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "Dijital Çağda Haya Ahlakı ve Ramazan" Konferansı ile gerçekleşti.

Uluslararası Vuslat Platformunun, Cemile Sultan Korusunda düzenlediği 13. Geleneksel İftar Programı Vuslat Platformu gönüllüleri, akademisyenler, bürokratlar, STK temsilcileri ve iş insanlarından oluşan geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşirken, bu özel etkinlikte Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "Dijital Çağda Haya Ahlakı ve Ramazan" başlıklı konferansı, açılış konuşmalarının ardından davetlilerle buluştu.
Hafız Ramazan Demirkan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Vuslat Platformu Başkan yardımcısı Muhammed Sarı'nın açış konuşması ve moderatörlüğü ile gerçekleşti. Davetlilere hitap eden Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci konuşmasında, Ramazan ayının manevi gücüne ve iftarların toplumsal dayanışma ve huzur ortamları sağlamasının önemine dikkat çekerek, etkinliğin geleneksel hale gelmesinin platform için ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Cebeci, Ramazan ayında birlik ve beraberliğin daha da güçlendiğini belirterek, programın içeriğinin bu anlayışla şekillendirildiğini ifade etti.

İftar yemeği ve akşam namazının hemen ardından gerçekleşen Prof. Dr. Mehmet Görmez’in "Dijital Çağda Haya Ahlakı ve Ramazan" konferansı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Görmez, dijital çağda insanın iç dünyasını ve ahlaki değerlerini korumanın zorluklarına değinirken, Ramazan’ın bu değerlerin pekiştirilmesindeki önemini vurguladı. Teknolojinin gelişmesiyle, sanal ekran uygarlığında bir görsel idrak egemenliği oluştuğunu ve bu egemenliğin insanın kalbini,aklını, gönlünü ve basiretini esir aldığını vurguladı. İnsan kalbini devre dışı bırakan bu yeni duruma karşı Ramazan ayının manevi rehberliği ile bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirten Görmez, haya ve ahlak kavramlarının bu ayda yeniden nasıl şekillendirilebileceğine dair derinlemesine bir bakış açısı sundu.
Vuslat Platformu'nun katılımcılara hem manevi bir yolculuk hem de dijital çağda değerlerimizi koruma konusunda ilham veren 13. Geleneksel İftar programı, Prof. Dr. Mehmet Görmez’in derinlik kazandıran konferansı ile sona erdi.



Çekmeköy'de Depreme Hazırlık Toplantısı

Ayyıldız Derneği'nden Hayır Kermesi

EROL KOTAN ANA ORDER'DE AK PARTİ HEYETİNİ AĞIRLADI

Esnaf Sordu Başkan Cevapladı

İstanbul Üçyollular Derneği'nden DEVA Partisi'ne Ziyaret

12. GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE FİZİKSEL ETKİNLİKLER KAPANIŞ TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN KURBANLIK KESİMİNDE HİJYEN SEFERBERLİĞİ

AK Parti Heyetinden Çegeder'e Ziyaret

ÜMRANİYELİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE RUHUNU YERİNDE YAŞIYOR

ÇEKMEKÖY’DE HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ COŞKUSU

ÜMRANİYE BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ’NDE DERSLER BAŞLADI

ÜMRANİYE’DE İKİ YENİ 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

ÜMRANİYELİ MİNİKLER TOPRAKLA BULUŞTU, GELECEĞE UMUT EKTİ

KARADENİZ COŞKUSU ÜMRANİYE’DE YAŞANDI

Burhan Makıroğlu Yerel Basınla Buluştu

4 MAHALLEYE YENİ OTOBÜS HATTI MÜJDESİ

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ VE BAŞKAN İSMET YILDIRIM, “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” PROGRAMINDA ÜMRANİYELİLERLE BULUŞTU

Asiad'dan Dikkat Çeken Bir Etkinlik

Çekmeköy'de Giresunlular Çoşkusu

Sanayici ve iş insanı Erkan Güral AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine atandı

Çekmeköy Belediyesi Kent Konseyi'nden Kaymakam Çelik'e Ziyaret