• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Tuzla’da Arıcılık Kursu’nu tamamlayan 40 kursiyer sertifika almaya hak kazandı

Tuzla’da Arıcılık Kursu’nu tamamlayan 40 kursiyer sertifika almaya hak kazandı

‘Tuzla’da Arıcılık Eğitim ve Sertifika Programı’ yeni dönemi başlıyor

Tuzla’da Arıcılık Kursu’nu tamamlayan 40 kursiyer sertifika almaya hak kazandı

‘Tuzla’da Arıcılık Eğitim ve Sertifika Programı’ yeni dönemi başlıyor

Arıların ekolojik sistemdeki önemine dikkat çekmek için Tuzla Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Arıcılık Kursu’nda 40 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Arıcılık mesleğinin kadın elinden hayat bulması amacıyla eğitimlerin verildiği Arıcılık Eğitim ve Sertifika Programı’nın yeni dönem başvuruları da devam ediyor.

Tuzla Belediyesi öncülüğünde ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nin destekleriyle hayata geçirilen ‘Arıcılık Kursu’nda arıcılık için hazırlık, körük yakımı, kullanımı, arı ile temas, bal hasadının yapılışı, hasat sonrası süreçte arıların bakımı, beslemesi kovan içi düzenleme ve yavru kontrolü, arılarda kışlatmada yapılması gerekenler, kışlatmada nelere dikkat edilmesi, arıların kışa hazırlanması, son besin yükleme gibi eğitimler veriliyor. Arıcılık ile ilgili eğitimleri almak isteyen 140 kadın, Arıcılık Uygulama Merkezi’nde yıl boyunca online ve yüz yüze eğitimlere katılma şansı yakaladı. Başvuran kadınlardan eğitime devam eden 40 kursiyer sertifika almaya hak kazanırken, 50 kursiyer teorik eğitimlerine devam etmektedir.

“BİR ARI, BİN HAYAT DEMEKTİR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Arılar, yaşam döngüsünde öyle bir yere sahip ki varlıkları tüm dünyanın varlığı ile paralel bir şekilde devam eder. Bir arı, bin hayat demektir. Arıların ekolojik denge ile uyumlarını bozmamak için tüm Tuzla’da bu kavramı her insanın hayatına dahil etmek istiyoruz. Bu doğrultuda Arıcılık Kursu’nu hayata geçirdik. Bir yandan kadın girişimcilerimize farklı bir istihdam alanı açmak, bir yandan arıcılığı hayatımızda daha yaygın hale getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Tuzla Belediyesi, Tuzla Halk Eğitim Müdürlüğü destekleriyle yeni dönem kayıtlarını da başlattığını duyurdu. Arıcılık Eğitim ve Sertifika Programı’na katılmak isteyen vatandaşlar ehadituzla.com internet sitesi üzerinde den başvuru oluşturabilecek.
 



AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI MAHALLE BAŞKANLARINI KAMPA ALDI

Çekmeköy Belediyesi'nden Camilerde Ramazan Temizliği

ORDER'DE CEMAL GENÇ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan STK'lar İle Manevi Buluşma

HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI

Çekmeköy'de Çedes Toplantısı

Çekmeköy Müftülüğü'nden Afet Eğitimi

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı'ndan Örnek Çalıştay

GÜLŞAH DURBAY’IN ADINI YAŞATACAK ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Çekmeköy Trabzonlular Saadet Partisini Ağırladı

DMM Temizlik Hizmet ve Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Yaptı

HEKİMBAŞI MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

ÜMRANİYE’DE TONLARCA HAMSİ DAĞITILDI

Ormancı, Hayırseverlerin Yardımlarını İhtiyaç Sahiplerine İletiyor

6 ŞUBAT DEPREMİ ÜÇÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE SERGİ VE PROGRAMLA ANILDI

ÇEKMEKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şubesi Ödüle Doymuyor

Çekmeköy'de Rekor Kan Bağışı

AK Parti Çekmeköy 6 Şubat Şehitlerini Unutmadı

Maksut Yıldırım Van Derneği Programına Katıldı