• BIST 100

    16726,84%0,31
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,61% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7105,38% 0,98
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Tuzla'da afetlere hazırlık çalışmaları aralıksız sürüyor

Tuzla

Tuzla’da ücretsiz eşya sabitleme işlemi devam ediyor

Tuzla'da afetlere hazırlık çalışmaları aralıksız sürüyor
Tuzla’da ücretsiz eşya sabitleme işlemi devam ediyor


Tuzla'da afet bilincini artırmak adına verilen eğitimler devam ederken, deprem zararlarını minimize etme amacıyla evlerdeki eşyalar duvarlara ücretsiz sabitleniyor. Afetlere Hazır Tuzla vizyonuyla hareket eden Tuzla Belediyesi, depreme karşı her evi güvenli hale getirmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Tehlike yaratabilecek eşyaların sabitlenmesi için aktif olan belediye ekipleri, hizmet talebinde bulunan vatandaşların evlerini ziyaret ederek, eşyalarını sabit bir duruma getiriyor

Tuzla’da olası afetlere karşı çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın liderliğinde, ilçenin afetlere karşı hazırlıklı olması için geliştirilen projelere devam edilerek afet bilinci her geçen gün daha da artıyor. 7'den 77'ye her yaştan kişiye yönelik düzenlenen afet eğitimlerinde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler tek tek anlatılıyor. Tuzla Afet Kurtarma ekibi ve AFAD ile Afet Müdahale Planı, Afet Risk Yönetim Modeli, Acil Toplanma Alanları ve Arama Kurtarma Koordinasyonu başlığı altında tedbir amaçlı çalışmalar yapılıyor. AFAD iş birliğinde muhtarlara verilen afet eğitimi ile her mahallede afet bilincinin artırılması için çalışmalar devam ediyor. Eğitimlere katılan yüzlerce vatandaşa Temel Afet Bilinci sertifikası veriliyor. Ayrıca Depremde oluşabilecek zararları en aza indirmek amacıyla Tuzla’daki birçok evin eşyaları belediye ekipleri tarafından ücretsiz bir şekilde duvarlara monte edilmeye devam ediyor. Çocuklarının üzerine eşyaların düşme endişesi yaşayan aileler yıllardır devam eden projeden memnun olduklarını her defasında dile getiriyor.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BUNU DÜŞÜNMESİ ÇOK GÜZEL”

Evindeki eşyaları sabitlemek için belediyeye başvuran Halime Köse, “20 senedir Tuzla’da yaşıyorum. Belediyemiz böyle güzel bir organizasyonu hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Bu hizmeti elimizden geldiğince insanlara duyurmaya çalışacağız. Sağlam bir yerde yaşamak istediğimizi, dolaplarımızın deprem olduğu zaman üstümüze düşmeyecek şekilde sabit olması çok önemli. Belediye başkanımızın bunu düşünmesi de çok güzel” şeklinde konuştu.

“HİZMET ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEKÇE İLE BELEDİYEMİZE BAŞVURUYOR”

Tuzla Belediyesi Destek Hizmetleri birimi personeli Fazıl Felek ise verilen hizmetle alakalı şu bilgileri paylaştı:

“Sayın başkanımızın yaptığı bu uygulama uzun zamandır var. Hizmet almak isteyen vatandaşlarımız belediyemize dilekçe veriyor, dilekçeler onaylandıktan sonra müdürlüğümüze iletiliyor ve sıra bize geliyor. Sıra bize gelince vatandaşı arıyor, müsait olup olmadıklarını soruyor ve evlerine gidiyoruz. Güler yüzlü vatandaşlarımızla birlikte işimizi yapıyoruz, dolaplarımızın montajını yapıyoruz. Tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşımızın istediği eşyaları duvara sabitleyip vatandaşlarımızı gönül rahatlığı ile evlerinde bırakıyoruz.”
 



Başkan Ormancı'dan Özel Bireylere Ramazan Desteği

Başkan Çerkez Balparmak'ı Ziyaret Etti

Çekmeköy AK Parti'den Vatandaşlara Lokum İkramı

SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ'NDE RAMAZAN BEREKETİ

Çekmeköy AK Parti İhtiyaç Sahibi Kimseleri Unutmuyor

H&M Finans Gayrimenkul'den Anlamlı İftar Programı

Order İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Başkan Sırmacı Çatalçeşme Mahallesi'nde Hasta Ziyareti Yaptı

Başkan Güleç'ten Kaymakam Küçük'e Ziyaret

Sigorta sektöründen unutulmaz vefa: Ercüment Güvenç anısına anlamlı buluşma

AK Parti Çekmeköy Sosyal Politikalar Başkanlığı Ramazan Ayı Çalışma Programını Görüştü

Ümraniye AK Parti Komisyon Üyelerini Ramazan Mesaisi İçin Topladı

22. GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

ÜMRANİYE RAMAZAN’A HAZIR: MANEVİYAT, PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA AYI BAŞLIYOR

Başkan Çerkez Doğa Parkta Vatandaşların Sıcak İlgisi İle Karşılaştı

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI MAHALLE BAŞKANLARINI KAMPA ALDI

Çekmeköy Belediyesi'nden Camilerde Ramazan Temizliği

ORDER'DE CEMAL GENÇ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı'ndan STK'lar İle Manevi Buluşma

HANİFE TÜRKOĞLU: ÇEKMEKÖY’DE GİRESUNLULAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GÜÇLENİYOR

GİHSAD ÜYELERİ DAYANIŞMA VE İŞTİŞARE İÇİN TOPLANDI