• BIST 100

    17568,26%1,33
  • DOLAR

    44,73% 0,11
  • EURO

    52,77% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6872,13% 0,87
  • Ç. ALTIN

    10987,71% 1,06

Tuzla Bilim Merkezi, Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı

Tuzla Bilim Merkezi, Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı

Tuzla Belediyesi, TÜBİTAK, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı iş birliğinde Tuzla’ya yeni bir Bilim Merkezi kazandırıldı.

Tuzla Bilim Merkezi, Bakan Kacır’ın katılımıyla açıldı


Tuzla Belediyesi, TÜBİTAK, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı iş birliğinde Tuzla’ya yeni bir Bilim Merkezi kazandırıldı. Atölyeler, sınıflar, bilgisayarlar, sergi alanları ve planetaryumu ile gençleri bekleyen bu merkez, açılışın ardından eğitime başladı. Başkan Yazıcı, “Bu merkez, Tuzla’dan bilim dünyasına, uzaya bir adım olacak. Üst üste attığımız adımlarla gençlerimizi yeryüzünde, Aziz Sancar'a, Selçuk Bayraktar'a, Alper Gezeravcı'ya yaklaştırmaya çalışacağız” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı öncülüğünde, bilime verilen desteğin bir göstergesi olarak Tuzla’ya yeni bir merkez daha kazandırıldı. Tüm Tuzla’da ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların hizmetine sunulan Bilim Merkezi’nin açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“865 BİNİN ÜZERİNDE GENCİMİZİ BİLİMİN GÖZ KAMAŞTIRICI DÜNYASIYLA BULUŞTURDUK”

Bakan Kacır, “Bilimsel okuryazarlığa sahip bir toplum oluşturmak ve bilim kültürünü geliştirmek amacıyla yurdun dört bir yanında bilim merkezleri kuruyoruz. Bugüne kadar büyük ölçekli 12 bilim merkezimizi, bilim ve teknoloji ateşini yakmak adına, gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetine sunduk. 4 ilimizde daha büyük ölçekli bilim merkezi kurulmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizde 7’den 77’ye 11 milyon vatandaşımızı ağırladık. Bununla birlikte ilçe ölçeğindeki bilim merkezlerimiz de faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar ilçe ölçeğinde 17 bilim merkezimizdeki eğitim atölyelerinde 865 binin üzerinde gencimizi bilimin göz kamaştırıcı dünyasıyla buluşturduk. Bugün de 18’incisini Tuzla’da hizmete sunuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim merkezimizle; gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken, onları bilimin uçsuz bucaksız dünyasıyla tanışıyoruz” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLE MERKEZİ YÖNETİMİN UYUM İÇİNDE ÇALIŞMASININ SOMUT ÇIKTILARINDAN BİRİDİR”

Bu merkezlerle gençlere farklı dünyaların kapılarını açtıklarının altını çizen Bakan Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “Sergi alanları ve eğitim atölyeleriyle gençlerimize edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkânı sunuyoruz. Gözlemevinde yer alan güneş saatinin yanı sıra kutup bilim evi ve planetaryumla; gençlerimizin keşif yolculuğuna çıkmasını sağlıyoruz. Bizler gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. İmkân verildiğinde, gerekli ortam sağlandığında onların neler başarabileceklerini biliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK olarak; Yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim ve teknoloji dünyasına yönelik heyecanına ve motivasyonuna ortak olmaya devam edeceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bilim merkezimiz, yerel yönetimle merkezi yönetimin uyum içinde çalışmasının somut çıktılarından biridir.”

TÜBİTAK Başkanı Hasan mandal da açılışın ilçeye ve Türkiye’ye çok şey katacağını vurgulayarak, eğitim ve bilime verilen önemin her daim artmasını temenni etti.

“BİLİMSEL ATILIMA TUZLA’DAN EŞLİK EDECEĞİZ”

Başkan Yazıcı da “Göklerdeki Türkiye Yüzyılına Tuzla’dan da gençlerimiz katılacak. Atölyelerimiz, sınıflarımız, ders programlarımız, bilgisayarlarımız, sergi alanlarımız, planetaryumumuz her şey hazır. Merkezimiz, bugün geleceğimizin gençleri için hizmete girecek. Tuzlamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Bu merkez, Tuzla’dan bilim dünyasına, uzaya bir adım olacak. Üst üste attığımız adımlarla yeryüzünde Aziz Sancar'a, Selçuk Bayraktar'a, Alper Gezeravcı'ya yaklaştırmaya hep birlikte çalışacağız. Bu bilimsel atılıma Tuzla’dan eşlik edeceğiz” diye konuştu. 
 



Ümraniye İl Dernekler Platformu’ndan İkinci Büyük Proje: Su Kuyusu Hamlesi

Şerif Akdana: Gönül Köprüleri Kurmaya Devam Ediyoruz…

Çekmeköy Bahara Hazırlanıyor

Çekmeköy'e Yeni Yaşam Alanı Müjdesi!

Çekmeköy Belesiyesi Türk Müziği Topluluğu'nun Konseri Dinleyenleri Mest Etti

Yağışlar yanıltmasın kuraklık riski artık kalıcı!

ÜMRANİYE’YE SPOR VE YAŞAM ODAKLI YENİ BİR MERKEZ DAHA KAZANDIRILIYOR

HER YAŞTA ÜRETMENİN VE ÖĞRETMENİN KEYFİ: AKTİF YAŞ ATÖLYESİ

İSKİLİPLİLER İSKİLİP – TOSYA YOLU İÇİN TEK YÜREK OLDU

Çekmeköy’deki Ege Konseri izdihama Neden Oldu

Çekmeköy AK Parti'den Mescid-i Aksa'nın Özgürlüğü İçin Dua

Çekmeköy Belediyesi Asfalt Avcıları İş Başında!

Ayyıldız İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Afrikalı Yetim Çocukları Sevindirdi

İstanbul Sivaslılar Derneği Ümraniye Dernekler Platformu'nu Ağırladı

Ümraniye AK Parti'den Emniyet Müdürü Adnan Ayhan'a Ziyaret

İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Sivaslılarla Buluştu

Çekmeköy Belediyesi'nden Mobil Kuaför Hizmeti

Başkan Burhan Makıroğlu Üsküdar Kaymakamı Yazıcı'yı Ziyaret Etti

Başkan Feyzullah Torlak Cuma Namazı Sonrası Vatandaşlarla Sohbet Etti

Başkan Salim Çetinkaya Cuma Namazı Sonrası Cemaatle ve Esnafla Sohbet Etti.

Kaymakam Çelik: "Polisimiz Güvenin ve Huzurun Teminatıdır"