• BIST 100

    16746,87%3,99
  • DOLAR

    44,53% -0,15
  • EURO

    52,04% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6861,75% 1,68
  • Ç. ALTIN

    10724,33% 0,00

TÜRK KIZILAY ENGELLERİ İYİLİKLE AŞIYOR

TÜRK KIZILAY ENGELLERİ İYİLİKLE AŞIYOR

Ülke genelinde engellilere yönelik nakit destek, sosyal hizmet, eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüten Türk Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha “İyilik Engel Tanımaz” diyor.

TÜRK KIZILAY ENGELLERİ İYİLİKLE AŞIYOR  

Ülke genelinde engellilere yönelik nakit destek, sosyal hizmet, eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüten Türk Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha “İyilik Engel Tanımaz” diyor. Kızılay, engelli ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatırken engellilerin sosyal yaşama katılımı ve gönüllülük faaliyetlerinde yer alması için de Engelsiz Kızılay yapılanmasıyla çalışıyor. 

“İyilik Engel Tanımaz” sloganıyla ülke genelinde engellilere yönelik yardım ve farkındalık faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılay, ihtiyaca yönelik destek ve hizmetleriyle engelleri aşmak için çalışıyor. 2024 yılı boyunca saha faaliyetleri, deprem bölgesindeki çalışmaları ve kültürel aktiviteleriyle engellilerle el ele çalışan Türk Kızılay, Engelsiz Kızılay yapılanmasıyla engellilerin gönüllülük faaliyetlerinde bizzat yer almasını destekliyor. 

Engellilere yönelik diş sağlığı hizmeti 

Türk Kızılay, Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği ile iş birliği içinde yürüttüğü “Gülümse” projesiyle bu yıl İzmir, Hatay ve Balıkesir’de her yaş grubundan 700 engellinin diş sağlığı hizmeti almasını sağladı. Engellilerin gönüllü diş hekimleri tarafından muayene edilerek tedavi işlemlerinin yapıldığı projenin bir sonraki ayağı 11 Aralık’ta İzmir’de gerçekleşecek. 

Afet bölgesinde destekler

Türk Kızılay, deprem bölgesinde yürüttüğü iyileştirme çalışmaları kapsamında 1303 engelli yararlanıcı için toplamda 12 milyon lirayı aşkın nakit desteği sağladı. Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya’da engelli rampası desteğiyle konteyner kentleri engelli erişimine uygun hale getiren Kızılay, afet ve acil durumlara hazırlık amaçlı eğitim materyallerini görme ve işitme engellilere yönelik Braille alfabesi ve seslendirme desteğiyle sundu. 

Gönüllülük engel tanımıyor 

2024 yılı boyunca 36 ilde 91 teşkilatla başta eğitim, kapasite geliştirme, sosyal hizmet, halk sağlığı ve ilk yardım olmak üzere 34 farklı alanda 573 saha faaliyeti gerçekleştiren Engelsiz Kızılay, engelli bireyleri gönüllülük faaliyetlerine dahil etmek üzere Engelsiz İkram Aracı’nı hizmete soktu. Engelli erişimine uygun şekilde özel olarak tasarlanan ikram aracı, engelli gönüllerinin sahada Türk Kızılay ekipleriyle omuz omuza çalışmasını amaçlıyor. 

Urla’da “Gül Çocuk Güldür Çocuk” müzikali 

Engellilere yönelik çalışmalarını şubeler eliyle ülke genelinde sürdüren Kızılay, bu yılki Dünya Engelliler Günü’nü Kızılay Urla’nın organize ettiği “Gül Çocuk Güldür Çocuk El Ele Engelleri Aş Çocuk” müzikaliyle kutladı. İzmir’in farklı ilçelerinden yaklaşık 30 engelli bireyin sahne aldığı müzikalde, 70’li ve 80’li yılların popüler şarkıcıları canlandırıldı. Hazırlıkları yaklaşık iki buçuk ay süren müzikalin kostümleri ise Kızılay Kadın gönüllüleri tarafından sıfır atık prensibiyle dikildi. Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Türkiye’nin ritmik jimnastik alanında milli sporcusu seçilen ve bu yıl 3 dalda bronz madalyaya layık görülen down sendromlu Selin Durgut da sahne aldı. 



Siyaset Dünyasını Buluşturan Düğün

DÜNYA ETNOSPOR KONFEDERASYONU BAŞKANI NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN GENÇLERLE ÜMRANİYE’DE BULUŞTU

Ayyıldız Derneği Mart Ayı Faaliyetlerini Açıkladı

Başkan Makıroğlu'ndan Başkan Sarıcaoğlu'na Ziyaret

Çekmeköy Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Merkezi Açılışa Hazır

Üsküdar Belediyesi'ne Yosuzluk Operasyonu Birçok İsim Gözaltına Alındı

Cemil Özdemir'den Basın Açıklaması

ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPORCULARINDAN MİLLİ TAKIM BAŞARISI

HEKİMBAŞI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM TAMAM: KURALAR ÇEKİLDİ, DAİRELER SAHİPLERİNİ BULDU

ÜMRANİYE BELEDİYESİ KÜTÜPHANE HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Karaismailoğlu Sancaktepe'de Başkan Torlak'la İstişarelerde Bulundu

Çekmeköy Belediyesi Bahar Ayı Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor

Koca Kurt Sahalardan İnmiyor

Sivas Vadi Feserasyonu'ndan Anlamlı Bir Etkinlik

Berat Yüce Terzi ve Kuru Temizleme Çekmeköy Güngören Mahallesi'nde Açıldı

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi İle Toplantı Düzenledi

Başkan Terlan Kaya'dan Sanatçı Hakları İçin Mücadele Sürüyor

ÇEKMEKÖY KENT LOKANTASI HİZMETE BAŞLADI

Kaymakam Resul Çelik Özel Çoçuklara Özel ve Anamlı Bir Ziyaret Yaptı

YEŞİLAY'DAN UYARI: "SOSYAL MEDYA HEM BAĞIMLILIK OLUŞTURUYOR HEM DİĞER BAĞIMLILIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR"

TÜRK KIZILAY’DAN OKTAY KAYNARCA İLE KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI: KAHRAMAN SENSİN!