• BIST 100

    17850,22%0,75
  • DOLAR

    47,18% 0,03
  • EURO

    53,85% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6082,66% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9710,37% 0,00

Stres ve Kaygı Bizi Uyutmuyor!

Stres ve Kaygı Bizi Uyutmuyor!

Günümüzün en büyük sorunlarından olan stres ve kaygı beraberinde birçok sağlık problemini de getiriyor. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarından cilt problemlerine vücudumuzda birçok etki yaratan stres ve kaygının en önemli sonuçlarından biri de uykusuzluk

Stres ve Kaygı Bizi Uyutmuyor!

Günümüzün en büyük sorunlarından olan stres ve kaygı beraberinde birçok sağlık problemini de getiriyor. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarından cilt problemlerine vücudumuzda birçok etki yaratan stres ve kaygının en önemli sonuçlarından biri de uykusuzluk oluyor. Bugünlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi sağlığı, çocukları, sevdikleri, iş, gelecek gibi konularda ciddi kaygılar yaşıyor. Bu kaygı durumu da uykumuzu dolayısıyla sağlığımızı etkiliyor. Yataş Bedding’in Türkiye’nin uyku alışkanlıklarını belirlemek ve iyi uykuya dair farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirdiği “Türkiye Uyku Araştırması”nın sonuçları da bunu destekliyor.

Araştırmaya göre Türk insanı en çok stres ve kaygı nedeniyle uyuyamıyor. En çok uyku sorununu ise evli, çocuklu ve çalışanlar yaşıyor. Bu kişiler hem iş stresi, hem yaşam ve gelecek kaygısı, hem de küçük çocukların sık sık uyanması ile tam uykuyu neredeyse hiç alamıyor. 25-35 yaş arası yalnız yaşayanlar ve yeni evliler, çalışanlar bu yaşlarda iş stresi veya geçim sorunları nedeniyle uykuya geç dalıp sabah erken ve yorgun uyanıyor.

Uyku sorunu yaşıyorsanız;

Evimizde kaldığımız bu dönemde korkmak yerine tedbir almak, psikolojimizi iyi tutmak ve sevdiklerimize kenetlenmek gerektiğini hatırlatan Yataş Bedding, uyku sorunu yaşayanlara şu önerilerde bulunuyor:

  • Uyku saatlerinizi düzenlemeye çalışın. Akşam aynı saatlerde yatmaya, sabahları belirli saatlerde kalkmaya özen gösterin.
  • Yatak odanızda, alışık olduğunuz yerde uyumaya devam edin. Mümkün olduğunca yattığınız yeri değiştirmeyin.
  • Yatakta sadece uyumak için bulunun ve günün karmaşasından uzaklaşmaya çalışın. Yatakta internette, sosyal medyada dolaşmayı, televizyon izlemeyi ya da maillerinizi okumayı bırakın.
  • Uykunuz yoksa yatağa gitmeyin. Eğer uykuya dalamıyorsanız yatakta dönüp durmak yerine yataktan çıkıp 10-15 dakika ya da uykulu hissedene kadar başka bir odada rahatlamaya çalışın. Bu süreçte kitap okuyabilir, meditasyon ya da benzeri rahatlatıcı aktiviteler yapabilirsiniz.
  • Telefonunuz da dahil olmak üzere yatak odanızdaki tüm elektronik cihazları kapatın. Tabletlerden, dizüstü bilgisayarlardan ve akıllı telefonlar gecenin ortasında titreşimi ya da sesiyle sizi uyandırabilir.
  • Dışarıdan sızan ışık uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Bu nedenle kalın perdeler ya da uyku maskeleri uyumanıza yardımcı olabilir.
  • Akşamları sindirimi zor, yağlı besinler ve atıştırmalıklar tüketmemeye, kafein içeren içeceklerden uzak durmaya çalışın.
  • Akşam saat 18.00’den önce düzenli egzersiz yapın.
  • Yatmadan önce ılık bir duş alın.
  • Yatmadan önce papatya gibi rahatlatıcı/sakinleştirici etkisi bulunan bitkisel çayları tüketebilirsiniz.
  • Evcil hayvanlarınızı yatak odasından uzak tutmak ve çarşaflarınızı düzenli olarak yıkamak da uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir.
  • Lavanta gibi esansiyel yağların kaygıyı azalttığı ve uyku kalitesini artırdığı biliniyor. Bu tür esansiyel yağlardan yardım alabilirsiniz.
  • Vücudunuza uygun olan ortopedik,sizi rahatsız etmeyen bir yatak kullanın.
  • Eğer reflünüz varsa yastığınızın yüksek olmasına dikkat edin.


SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ

SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ

ÜMRANİYE’DE 15 TEMMUZ’A ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ KABİRLERİ BAŞINDA YÂD ETTİ

Heybeliada Ruhban Okulu İle İlgili Tartışmalara Bir Açıklamada Sabri Şenel'den Geldi

Geleceğin Siyasetçisinden TBMM'ne Ziyaret

Çekmeköy MHP Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

15 Temmuz'da Ümraniye’de Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

ÜTED, 15 Temmuz Ruhunu Şehitler Köprüsü’nde Yaşattı

Başkan Taha Sarıcaoğlu'dan 15 Temmuz Mesajı

Çekmeköy'de Şehitler Taşdelen Hacı Yusuf Cebir Camii’nde Dualarla Yâd Edildi

Üsküdar AK Parti Ailesi Piknikte Buluştu

Salim Çetinkaya'nın Mutlu Günü

Çekmeköy Belediyesi'nin ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinlikleri Sürüyor

Sancaktepe AK Parti'den Piknik Şöleni

EBRU AÇIKGÖZ: HAT SANATI MANEVİ BİR YOLCULUKTUR

BAŞKAN YILDIRIM AKİT TV’DE SORULARI YANITLADI, PROJELERİ ANLATTI

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI ATAKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

ÇEKMEKÖY AKADEMİ’DEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ coşkusu

Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Taşkın'dan 15 Temmuz Mesajı