• BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,94% 0,25
  • EURO

    49,01% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5715,93% -1,83
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99

ŞİDDET GÖREN OTİZMLİ GENCE BAŞKAN ÇERKEZ SAHİP ÇIKTI

ŞİDDET GÖREN OTİZMLİ GENCE BAŞKAN ÇERKEZ   SAHİP ÇIKTI

Çekmeköy’de özel bir okulda eğitim gören 19 yaşındaki otizmli genç Arda, öğretmeninden şiddet gördü.Şiddet gören Arda’ya Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’den destek geldi.Arda Engelsiz Yaşam Merkezimizden destek alacak dedi.

ŞİDDET GÖREN OTİZMLİ GENCE BAŞKAN ÇERKEZ

 SAHİP ÇIKTI 

Çekmeköy’de özel bir okulda eğitim gören 19 yaşındaki otizmli genç Arda, öğretmeninden şiddet gördü. Şiddet gören Arda’ya ve ailesine Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’den destek geldi. Başkan Çerkez; Arda artık, Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimizden destek alacak dedi.


Geçtiğimiz günlerde Çekmeköy’de, özel bireyler için eğitim veren bir kurumda yaşanan şiddet olayı ülke gündemine oturmuştu. Okulda yaşanan olayların görüntülerinin medyada yer almasının ardından 19 yaşındaki otizmli genci darp eden eğitmen ve okul müdürü gözaltına alınarak, kasten yaralama suçundan adliyeye sevk edildi. Olayın gerçekleştiği Çekmeköy ilçesinin Belediye Başkanı Orhan Çerkez; Arda ve annesin Çekmeköy Belediyesi’nde ağırlayarak destek sözü verdi.


ARDA ARTIK BİZE EMANET


Her zaman Arda’nın yanında olacağını belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Arda özel bir merkezde eğitim alıyordu. Öğretmenleri tarafından şiddete maruz kaldığını biz de haber kanallarından öğrendik. Mücadeleci, kararlı ve evladını çok seven bir annesi var. Sosyal medyadan olayı görünce vicdan azabı çektik, üzüldük. Ne yapabiliriz diye düşündük. Belediyemiz bünyesinde bulunan engelsiz yaşam merkezimizde uzman kadromuzla görüşüp, Arda’yı burada ağırlamak ve eğitimine destek vermeye karar verdik. Arda bundan sonra bize emanet. Annesinin de, vatandaşlarımızın da içi rahat olsun” dedi.


BAŞKANIMIZIN BİZE ULAŞMASINA ÇOK ŞAŞIRDIM

 Arda’nın annesi Burcu Gölbaşı, “İnşallah bundan sonra Arda’nın karşısına iyi insanlar çıkacak. Bundan sonra her şey daha güzel olsun istiyoruz. Çok mutlu oldum. İşin açıkçası olayın bu kadar infial yaratmasını hiç beklemiyordum. Herkes yanımızda oldu. Ayrıca başkanımızın bize ulaşmasına şaşırdım. Bizi arayıp bu şekilde yardımcı olunmasına, bundan sonra Arda’nın eğitimi için bizi buraya getirteceğiniduyduğumuza çok sevindik. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. İnşallah Arda için hayat bundan sonra çok güzel olacak” dedi.


ARDA UZMANLARDAN EĞİTİM ALACAK


Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uzmanlar eşliğinde eğitimine devam edecek Arda ve ailesine, sürecin atlatılabilmesi için psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecek. Arda’nın günlük yaşam becerilerini geliştirecek eğitimlerin yanı sıra , sporla rehabilitasyon, hidroterapi ve sanat atölyelerinden de aktif şekilde faydalanması sağlanacak.



ÇEKMEKÖY’DE CUMHURİYET COŞKUSU KOŞUYLA KUTLANACAK

ÇEKMEKÖY TAŞDELEN KAVŞAĞI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Başkan Çetinkaya Alemdağ Caddesinde Vatandaşlarla Sohbet Etti

Çekmeköy AK Parti'den Beyaz Baston Farkındalığı

ÜTED'DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Çekmeköy Taşdelen Kavşağı Hizmete Açıldı

Yeşilay Çekmeköy Şubesi’nden Muhtarlar Günü Buluşması

Çekmeköy’ün Çınarları Kahvaltıda Buluştu

4. Avrupa Ödülleri’nde Hantek Kalıp ve Zehra Karakaş’tan Kadın Gücüne Vurgu

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDE 40 HADİS ŞERHİ DERSLERİ BAŞLADI

ÜMRANİYE’DE İSTİHDAM ÇADIRLARI KAPILARINI AÇTI

MİNİK ELLER GAZZE İÇİN BOYADI: ÜMRANİYE’DE ANLAMLI ETKİNLİK

ÇEKMEKÖY’DE ÇOCUKLARA ÖZEL BİR İLK: “SUSAM SOKAĞI”

Çekmüder'den Kamuoyna Açıklama

AK Parti Muhtarlar Gününe Özel Buluşma Gerçekleştirdi

Mustafa Ekşi'den Saha Çalışmalarına Devam

Ferhat SOLMAZ, Sivas İmranlı Durucan Dernek Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

GASSOPDER'İN ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN FİLİSTİN’E ANLAMLI DESTEK

Çekmeköy Kent Konseyi Yeni Yerinde Faaliyet Gösterecek

SÖZ, HİZMETLERDE VE ESERLERDE