SANCAKTEPELİ GENÇLER ‘BAŞKAN SENSİN’ PROJESİ İLE YEREL YÖNETİMLERDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepeli gençlerin, yerel yönetimlerde belediyecilik anlayışı konusunda farkındalık sahibi olmaları, bilgi edinmeleri ve belediye çalışmalarını yerinde gözlem yapabilmeleri amacıyla ‘Başkan Sensin’ projesini geliştirdi.              

Program çerçevesinde gençler, 15 iş günü süresince Belediye Başkanı, Belediye Başkan yardımcıları ve müdürlerin yanında, yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinme ve aktif katılım imkanı bulacak. Agustos ayı dönemimde 15 iş günü boyunca belediyenin tüm faaliyetlere sağlayan 30 kişilik ilk grup öğrencinin sertifika töreni Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün de katılımıyla Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşti.        

Projenin hayata geçmesi ile birlikte mesaisinin büyük kısmını öğrencilerle birlikte geçiren Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı açıklamada, öğrencilere sunulan bu staj ve eğitim programı yerel yönetimlerdeki işleyişi öğreten geleceğin başkan adaylarını yetiştirmesi bakımından da önem arz ettiğini belirtti.