Sancaktepe’de ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri başladı

Sancaktepe’de ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri başladı

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve her sene 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Sancaktepe  Belediyesinin çeşitli  etkinlikleri ile bir başka yaşanacak. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2024 yılı teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlendi.

Etkinliğin ilk gününde Sancaktepe Belediyesi spor okulu öğrencileri jimnastik,zumba ve karate  gösterilerini katılımcılara sergiledi.Hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında Belediye Başkanımız Alper Yeğin’in teşrifleriyle çeşitli konferanslar,yürüyüş ve bisiklet etkinlikleri, Engelliler Merkezinde engellilere yönelik spor etkinlikleri ve bölgemizdeki okullarda gün boyu ulaşımda bisiklet kullanımı, toplu taşıma kullanımı ve hareketliliğin önemi ile enerji tasarrufu konularında  teşvik edici eğitimler verilecektir.

Programın açılışında konu ile ilgili açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç yaptığı konuşmada"2002 yılından beri markalaşmış olan bir etkinlik, Avrupa Hareketlilik Haftası. Sancaktepe Belediyemizin de önceden beri kutladığı, çeşitli faaliyetler yaptığı, özellikle toplu ulaşımın özendirilmesi konusunda ve kamusal alanların kullanımı konusunda çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir hafta.Hem kamusal alanların kullanımı, hem kent meydanlarının daha işlevsel hale gelmesi, hem de toplu ulaşımın daha vatandaş tarafından kullanılan ulaşım şekli haline gelmesi sebebiyle biz bu haftanın önemini biraz daha vurgulamak istiyoruz. " dedi.

Etkinlikler kapsamında Bu yılki tema olan paylaşılan kamusal alanlar ve kamusal alanların daha verimli ve adil bir biçimde nasıl paylaşılabilecek konusunda çalışmalar yapılacak.Programın son günü Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in katılımı ile  protokol üyeleri bisiklete binerek sağlıklı bir yaşam için pedal çevirecek.