• BIST 100

    17850,22%0,75
  • DOLAR

    47,15% 0,00
  • EURO

    53,80% -0,17
  • GRAM ALTIN

    6078,14% -0,23
  • Ç. ALTIN

    9710,37% -0,50

PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME

PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında ABD, Chicago’da gerçekleştirilen ASCO 2026 Kongresi’ne yoğun bir katılım sağladı. Kongrede kanser tedavilerine dair umut verici çalışmalar paylaşıldı.

PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, 29 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında ABD, Chicago’da gerçekleştirilen ASCO 2026 Kongresi’ne yoğun bir katılım sağladı. Kongrede kanser tedavilerine dair umut verici çalışmalar paylaşıldı.
 

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD), Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) 2026 Kongresi'nde açıklanan ve ileri evre pankreas kanseri hastaları için umut olabilecek yeni bir çalışmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Sağkalım Süresi İki Katına Çıktı

“Kongrede sonuçları açıklanan RASolute 302 çalışmasında, ileri evre pankreas kanserli hastalarda "Daraxonrasib" adlı oral (ağızdan alınan) pan-RAS inhibitörü molekülün etkileri incelendi. Yapılan çalışma kapsamında, bu ilacın ileri evre pankreas kanserli hastaların 2. basamak tedavisinde, hastaların sağkalım sürelerini klasik kemoterapiye kıyasla yaklaşık 2 katına çıkardığı tespit edildi.”

Henüz Türkiye'de ve Dünyada Genel Kullanımda Değil!

Gelişmenin hastalar ve hekimler için heyecan verici olduğu belirtilen açıklamada, ilacın erişilebilirliği konusunda önemli bir detaya dikkat çekildi:

  • FDA Onayı Yok: Söz konusu gelişmede adı geçen Daraxonrasib adlı ilacın henüz FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı bulunmuyor.

  • Erken Erişim Dışında Kullanılmıyor: İlaç, Amerika Birleşik Devletleri'nde erken erişim programları dışında henüz kullanılmaya başlanmadı.

  • Türkiye'de Ruhsatlı Değil: İlaç ülkemizde henüz ruhsatlı değildir, erişim imkanı bulunmamaktadır ve sonuç olarak Türkiye'de henüz kullanıma girmemiştir.

TTOD: "Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz"

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Yönetim Kurulu, temel misyonlarının güncel onkolojik tedavileri hastalara duyurmak ve doğru bilgilendirmeler yapmak olduğunu vurguladı. Dünyadaki tüm bilimsel gelişmeleri anlık olarak takip ettiklerini belirterek, şu açıklamada bulunuldu:

"Onkolojik tedavilerin ülkemizde tıbbi onkoloji uzmanları tarafından etkin bir şekilde ve son gelişmeler takip edilerek yapıldığını halkımızın bilgisine sunmak isteriz. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu konudaki gelişmeler halkımıza hassasiyetle duyurulacaktır. Doğru ve güncel bilgiler için lütfen derneğimizi takip ediniz.”



SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ

SULTANÇİFTLİĞİ MAHALLESİ’NE YENİ PARK MÜJDESİ

ÜMRANİYE’DE 15 TEMMUZ’A ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ

BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ KABİRLERİ BAŞINDA YÂD ETTİ

Heybeliada Ruhban Okulu İle İlgili Tartışmalara Bir Açıklamada Sabri Şenel'den Geldi

Geleceğin Siyasetçisinden TBMM'ne Ziyaret

Çekmeköy MHP Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çekmeköy AK Parti'den Anlamlı Ziyaret

15 Temmuz'da Ümraniye’de Binlerce Kişi Tek Yürek Oldu

ÜTED, 15 Temmuz Ruhunu Şehitler Köprüsü’nde Yaşattı

Başkan Taha Sarıcaoğlu'dan 15 Temmuz Mesajı

Çekmeköy'de Şehitler Taşdelen Hacı Yusuf Cebir Camii’nde Dualarla Yâd Edildi

Üsküdar AK Parti Ailesi Piknikte Buluştu

Salim Çetinkaya'nın Mutlu Günü

Çekmeköy Belediyesi'nin ‘Mahallemde Şenlik Var’ Etkinlikleri Sürüyor

Sancaktepe AK Parti'den Piknik Şöleni

EBRU AÇIKGÖZ: HAT SANATI MANEVİ BİR YOLCULUKTUR

BAŞKAN YILDIRIM AKİT TV’DE SORULARI YANITLADI, PROJELERİ ANLATTI

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR PROGRAMI ATAKENT MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

ÇEKMEKÖY AKADEMİ’DEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

Çekmeköy'de ‘Mahallemde Şenlik Var’ coşkusu

Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Taşkın'dan 15 Temmuz Mesajı